The Caddy Camper – Danmarks billigste autocamper

Ofte rejser vi til eksotiske eller lidt “skæve” steder i verden. Vi opsøger vilde dyr i fri natur, snorkler med spændende havdyr i tropisk vand eller besøger mindre kendte folkeslag fjerne steder på kloden.

Men som vi har skrevet før, så bruger vi jo de fleste dage og måneder om året i dejlige DanmarkVi har derfor længe ønsket os at kunne køre rundt i hele landet og campere. Dog er en lækker autocamper ikke lige med i vores budget.

Hygge i Caddyen

Vores gode ven Martin, som vi ind imellem rejser sammen med, har en VW Caddy. Han har for nogle år siden sammen med hans gode veninde Lisbeth, som er sløjdlærer og alt-mulig-quinde, bygget en seng, som kan sættes ind i bagagerummet, og så er det ellers bare afsted på tur. Det er simpelthen for smart. Så efter en del overvejelser besluttede vi at gøre ham kunsten efter.

Først skulle vi jo købe en Caddy. Den fandt vi brugt i Aalborg. Det smarte ved denne størrelse bil er jo, at det er en almindelig personbil. Den kan parkeres alle steder modsat en kæmpe Autocamper. Der er 5 sæder, så vi kan have andre med i bilen, og til hverdag fungerer den bare som vores almindelige bil.  

Den nye Caddy

Hurtigt fik vi monteret en motorkabinevarmer, da vi derved ikke skal skrabe ruder om morgenen i vinterhalvåret. Og så kan vi også tænde for varmen, hvis vi sover i bilen, når det er koldt. Vi havde også motorkabinevarmer i Punto-bussen, så det kunne vi ikke leve uden i den nye bil.

Derefter fik vi hjælp til at bygge Danmarks måske billigste autocamper. Vi har døbt den The Caddy Camper 🙂

Sådan bygger du en Caddy Camper

Heldigvis for os, så havde vi jo en model at kigge efter, da Martin og Lisbeth som sagt havde gjort det store forarbejde for os.

Derfor var det ikke videre svært for Anne Marie at måle vangerne og selve sengebunden op i Martins bil. Det kom der en noget alternativ plantegning ud af. Det skal ikke være nogen hemmelighed, at Anne Marie ikke er den store håndværker…

Derefter var vi til planlægningsmøde hos Rasmus’ onkel Anders. Sådan et byggemøde indebærer selvfølgelig en del smagsprøver af diverse øl – ellers var det ikke et rigtigt møde, mente Rasmus og Anders. Som forventet gik byggemødet derfor helt efter planen. Og da Anders har stor erfaring i tømrer/snedker-arbejde, så lykkedes det ham også at dechifrere Anne Maries arbejdstegning og få omsat den til noget, som der kunne laves en indkøbsseddel ud fra.

Da vi mødtes en uge senere, havde Anders fået indkøbt alle materialerne, og vi var klar til at gå i gang.

Ja OK, når vi skriver vi, så mener vi reelt Anders! Selvom vi jo ydede en stor moralsk opbakning samt både hjalp med at måle, at holde og gå i vejen. Men de store håndværkere, det bliver vi sgu aldrig! 

Sengestativ

Først lavede Anders de to vanger, som skal holde selve sengen med hjælp fra bagsædet, når det er lagt ned. Derefter skulle der overliggere på, så vangerne bliver holdt på plads. Anders satte også et stykke liggeunderlag på vangerne, så træet ikke ridser indersiden af bagagerummet, når vi kører med sengen bag i bilen.

Vi bygger den nye Caddy Camper

 

Caddy Camperen begynder at tage form

Sengebund

Derefter skulle selve sengebunden bygges af tre stykker krydsfinér. De blev sat sammen med undersænkede pianohængsler, således at sengen kan klappes sammen og ligge i bagagerummet, så bagsæderne kan rejses op.

Pianohængsel samler sengebunden

De tre sengeplader måler henholdsvis 87 cm, 80 cm og 31 cm. Alle tre stykker er 110 cm brede.

Sengen til Caddy Camperen

Når sengebunden er klappet ud, hviler den på en pind, som ligger på consollen mellem forsæderne. Når vi parkerer for natten, skubber vi forsæderne helt frem og kører også ryggen fremad. 

Projekt byg din egen Caddy Camper

Næste dag klappes kun den forreste lille del af sengen sammen og lægges ned bag forsæderne.

Sådan bygger du en Caddy Camper 

Undervejs i byggeprocessen var der selvfølgelig smagsprøver på diverse øl og snart stod der også en dejlig frokost på bordet. Det er skønt at bygge Caddy Camper sammen med Anders 🙂

Madras

Det næste var at få syet en madras efter mål, som passer præcis til bilen, og som kan foldes sammen i tre dele. Jesper, som er den lokale møbelpolstrer i Kraghave, gav sig i kast med projektet. Han kom med fine input til, hvordan madrassen skulle konstrueres og i hvilke materialer. Og vi må sige, at vi er meget tilfredse med resultatet. 

Madrassen til Caddy Camperen

Efter Rasmus har haft to diskusprolapser i ryggen, er madrassen blevet en stor prioritering for os. Vi gik derfor ikke på kompromis med materialerne og komforten.

Madrassen er konstrueret i 3 lige store dele, der så er syet sammen. Derved kan den klappes sammen. Udstrakt måler den 112×200 cm.

Madrassen til Caddy Camper

Vi blev af Jesper også anbefalet at købe en topmadras til at lægge ovenpå. Den fandt vi i Jysk på tilbud. Topmadrassen måler 120×200 og passer perfekt oven på selve madrassen.

Nu med topmadras

Alt i alt er sengen med madras og topmadras i Caddy løbet op i:

Byggematerialer 1032,-
Specialmadras 4000,-
Topmadras 925,-

Pakket og klar

Når vi skal af sted, pakker vi i grønne brødkasser, som kan stå under sengen. Der er plads til tre kasser plus en blød køletaske. I kasserne har vi bestik, tallerkener, kopper, Trangia og div. madvarer. 

Klar til afgang i Caddy Camper

Tøj pakkes i store genanvendelige plastposer. De placeres på forsæderne om natten, og på selve sengen om dagen, når vi kører videre.

På hylden over forsæderne – som Anne Marie har døbt loftet, har vi toiletpapir, køkkenrulle, skraldeposer, et tæppe, fuglebog, kikkert og gule trafikveste, hvis vi skulle gå i stå på motorvejen. Det er dejligt at alting har sin vante plads.

Ud på tur

Og så blev vi endelig klar til at afprøve den nye Caddy Camper. Første tur gik til den tyske ø Rügen, og det kommer I selvfølgelig snart til at høre meget mere om. Men vi kan da godt allerede nu afsløre, at det var en stor succes.

Klar til afgang

Hvilken frihed det giver at have mulighed for at parkere bilen og overnatte lige, hvor det skal være. Vi håber, at vi kommer til at bruge den rigtig meget i fremtiden.

Første tur i Caddy Camperen til Rügen

Se alle vores blogindlæg fra skønne Danmark

Læs også: Fantastiske Færøerne

Læs også: Vandretur til flyvraget ved Vík

Vi håber, at du har lyst til at klikke forbi Facebook og synes godt om vores side Two Danes On Tour. Derved kan du også se, når der kommer nye blogindlæg og billeder fra vores ture i ind- og udland. Sommerens rejse 2019 går til Tromsø og Svalbard.

It's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
 1. Mette Lybæk Henriksen says:

  Hej. Jeg elsker jeres Caddy-projekt. Vi har selv en Peugeot Rifter og går og tænker på at lave den til en lille camper a la jeres Caddy. Da jeg er translatør og tolk i tysk, vil jeg tilbyde jer at oversætte jeres interessante indlæg til tysk. Selvom jeg er korrespondent i engelsk, går jeg ud fra, at I selv kan oversætte indlæggene til engelsk, hvis det bliver aktuelt. Held og lykke med projekterne.

  • twodanesontour says:

   Hej Mette
   Hyggeligt at få en hilsen fra dig. Det lyder da som en god idé at lave Peugeoten om til en Camper 🙂 Vi er i hvertfald utrolig glade for vores allerede. Det giver max frihed at have sit eget rullende hotel med på tur.
   Og hvor er det sødt af dig at ville hjælpe os med oversættelse! Vi har tidligere overvejet at køre bloggen på både dansk og engelsk, men er nået frem til, at vi kun har tid og overskud til dansk. Derfor er det heller ikke lige nu aktuelt med en oversættelse til tysk, men skulle det komme en dag, vil vi meget gerne tage imod dit tilbud.
   Glade rejsehilsner
   Rasmus og Anne Marie

 2. Fedt, godt tænkt. Min første store tur ud i verden førte en gammel toyota van med sig, med seng bagi, og det gav en vild frihed, og den kostede 3.500 kr 🙂 – New Zealand var også billigt den gang,

  • twodanesontour says:

   Det lyder som en dejlig rejse! Nu må vi se, hvor langt Caddy Camperen kommer omkring – men til New Zealand når den nok aldrig 🙂
   Glade hilsner
   Anne Marie

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.