Vores første Caddy Camper-tur går til Tyskland

Drømmen om Rügen

Den tyske ø Rügen har længe ligget og luret i bevidstheden. Hvide kalkklinter som ved Møns klint, et rigt fugleliv, friske asparges og fortællingen om halvguden Svantevit. Tyskland når det er bedst! Men det er jo ofte sådan, at det, som ligger forholdsvist tæt på, får man ikke lige besøgt. Det kan jo altid vente til en anden dag.

Men nu har vi endelig fået færdiggjort vores Caddy Camper – en personbil, som vi kan sove i. Og det skulle selvfølgelig fejres og afprøves. Samtidig havde vi også et par feriedage, som skulle bruges inden det nye ferieår trådte i kraft. Og så var den tur ligesom planlagt – næsten. For vi vidste faktisk ikke meget om, hvad vi skulle forvente os af Rügen.

Men vi blev glædeligt overraskede over at finde fine stråtækte huse, masser af rapsmarker og smukke træalleer, som åbenbart er noget særligt tysk – det vidste vi ikke.  

Første stop: Heiligenhafen

Da vi hjemmefra skulle købe færgebillet, gik det op for os, at det ville koste næsten 900 kr mere at sejle Gedser-Rostock end Rødby-Puttgarden. Og selv om det første ville være mest logisk for os, når turen gik til Rügen, så kan man alligevel køre langt i bil for 900 kr.! 

Derfor endte vi torsdag aften i Heiligenhafen, hvor vi ville spise på Dat Lütt Hus. Men det lille sted meldte ALT optaget. Det så ellers mega hyggeligt ud. Og vi har besluttet, at vi må tilbage igen en anden gang for at nyde et måltid i restauranten.

I stedet fandt vi vej til Altdeutsche Bierstube på torvet, og der fik vi helt udmærket fisk og schnitzel. Der er flere små kroge, som man kan sidde i, og der er også udendørsservering i sommerhalvåret.   

Første nat i The Caddy Camper

Da maverne var fyldt op, kørte vi ud langs kysten for at finde et sted at overnatte i The Caddy Camper. Vi havde jo ikke prøvet det før, sådan bare at køre ud i det blå for at finde et egnet sted at parkere og sove. Men AM havde hjemmefra maps’et et par steder i Maps.Me, som hun troede kunne være noget for os. Vi ville gerne overnatte et smukt sted med havudsigt, men endnu vigtigere et sted, som ikke lå i nærheden af beboelse. 

Altså vi må jo nok lige præcisere, at det ikke er lovligt at parkere på en rasteplads og sove i sin bil i Tyskland… Alligevel tænkte vi, at det nok gik. Men det betød jo, at vi skulle gå lidt stille med (bil)dørene 😉 

De første to steder var ikke egnede. Det var alt for tæt på bebyggelse og der var masser af mennesker, som gik aftentur i det smukke vejr. Men tredje sted var helt perfekt!

Flot parkering ved Heiligenhafen

Parkeringspladsen lå højt på en skrænt med stranden nedenfor og den smukkeste solnedgang over Østersøen. På stranden var et par familier i gang med at fiske. Og da solen gik ned, lavede de bål på stranden. Vi gjorde hurtigt Caddy’en soveklar, og så hoppede vi i køjen. Her lå vi og nød bålets flammer, som lyste den mørke nattehimmel op.

Da vi vågnede næste morgen havde vi begge sovet fantastisk. Første nat i Camperen var gået over al forventning. Nu havde vi strand og parkeringsplads helt for os selv. Det var en dejlig morgenstund med fuglefløjt, rapsmarker og træning for Rasmus.

Rasmus træner også selv om vi er på ferie

Problemer

Snart var bilen pakket sammen igen, og vi var på farten. Morgenmaden blev indtaget på en rasteplads, og så gik det igen derudaf med 130 km/t på Autobahnen. Retning: Stralsund.

Men godt 80 km fra vores bestemmelsessted gik bilen pludselig i safety-mode, og motorlampen i instrumentbrættet begyndte at lyse. Samtidig kunne bilen pludselig ikke køre hurtigere end 80 km i timen. Og så er et firedages roadtrip på Rügen pludselig knapt så interessant… Nu var “gode dyr rådne!” Ville vi overhovedet kunne køre videre? Hvad var der egentlig galt? Og kunne vi få det fikset her og nu fredag formiddag?

Værkstedsbesøg

Vi trillede langsomt mod Stralsund, hvor vi havde Googlet os frem til et VW værksted. Nu skulle Rasmus’ 3 års tyskundervisning samt hjemme-undervisning med Sportschau, Winnetou og John Wayne stå sin prøve. Og det gik! Nok ikke til et 13-tal – bevares, men nok til at vi blev vist ind til Herr Boy. Han fortalte, at det nok var en “abgasventil”, og at det ville de ikke kunne nå at skifte inden weekenden. Men han satte alligevel bilen til testeren, der bekræftede hans formodning.

Den nye Caddy

Heldigvis sagde han, at vi godt kunne køre videre – med 80 km/t. Men det var jo bedre end at skulle leje en bil for at komme hjem og samtidig have vores egen stående på et autoværksted i Stralsund.
Så efter at Herr Boy havde ønsket os en god ferie og sagt, at vi ikke skulle betale noget, tøffede vi glade afsted igen.

Hyggelige Stralsund

Efter den lille bil-forskrækkelse, blev vi enige om at holde et frokost-stop i den gamle hansestad Stralsund, inden vi kørte over broen til Rügen. Vi fandt et parkeringsanlæg tæt på centrum og gik straks til den flotte St. Marienkirche.

St. Marien kirchen i Stralsund, Tyskland

Her kunne vi mod betaling gå op i kirketårnet på intet mindre end 104 meter (Rundetårn go home). Vi kunne se ud over hele den gamle bydel, som kom på UNESCO’s liste i 2002. En rigtig flot oplevelse! Der er dog langt derop og også smalt, så har du højdeskræk, skal turen måske lige genovervejes? 

St. Marien kirche, Stralsund, Tyskland

 

Stralsund set fra oven, Tyskland

Her fra kirkens høje tårn kunne vi i horisonten se den imponerende bro fra Stralsund til Rügen – vores næste destination. Broen er intet mindre end 2830 meter lang.

Broen til Rügen, TysklandNede fra tårnet igen, viste Stralsund sig at være en rigtig hyggelig by med mange små stemningsfulde gader, gamle huse og et smukt gotisk rådhus fra 1300-tallet på den gamle markedsplads Alter Markt.

Det gamle rådhus i Stralsund

Her kunne vi læse, at byen har været svensk fra 1648 til 1814 – altså i 155 år! Derudover har byen tilmed også været dansk i en kort periode fra 1814-1815. Og er man interesseret, kan man gå på jagt efter svenske spor.

Stralsund, Tyskland

Vi nød det dejlige solskinsvejr og de mange flotte gamle velrestaurerede huse, mens vi slentrede en tur gennem byen.

Farverige huse i Stralsund, Tyskland

 

Flotte huse i Stralsund, Tyskland

Frokost på havnen

Vi endte ved havnen, hvor der lå flere små fiskerkuttere, som solgte alverdens fisk. Vi røg begge to på fish ‘n chips, som blev spist på kajen.

Fish n chips på havnen i Stralsund, Tyskland

 

Fiskekutter som restaurant, Stralsund, Tyskland

Stralsund er uden tvivl en rigtig hyggelig by og et besøg værd på vejen til eller fra Rügen. Men nu ventede nye eventyr forude – og dem kan I selvfølgelig læse mere om næste gang.

Two Danes On Tour i Stralsund, Tyskland

Læs også: Spise med Price… i Lübeck

Læs også: Spise med Price… i Schwerin og Wismar

Vores Facebook-side Two Danes On Tour har netop rundet 1000 “synes godt om” for siden. Vi ville blive rigtig glade, hvis du også havde lyst til at synes godt om vores side. Her kan du se billeder fra vores ture i ind- og udland, samt følge med, når vi har skrevet nye blogindlæg. Næste tur går til Tromsø og Svalbard, og vi glæder os meget til at vise jer billeder fra denne del af verden.

It's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

  1. Det må jo gi en utrolig frihetsfølelse å ha en sånn liten bil som man kan sove i hvor som helst. Enda enklere hadde det jo vært hvis det hadde vært lov å overnatte på rasteplasser og andre steder langs veien, da… Leste faktisk nettopp en artikkel om at det er helt unikt at slik overnatting er tillatt i Norge og Sverige, og at mange bobil-turister kommer hit nettopp av den grunn.

    • twodanesontour says:

      Ja, det er fantastisk at have fået en Camper bil. Vi er rigtig glade for den og synes, at det både er praktisk og super hyggeligt at sove i bilen. I Danmark kan man godt finde nogle pladser, hvor man må overnatte, men det er rigtigt, at allemandsretten i Sverige og Norge er helt unik.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.