Spise med Price… i Tromsø

Hvad mon de spiser i Tromsø?

Som altid har jeres to udsendte været på jagt for at finde ud af, hvad man spiser her i Tromsø. Vi tog hurtig en beslutning om, at vi på denne tur skulle smage på de lokale specialiteter. Pasta, pizza og Burger King måtte blive en anden god gang. Det kom vi ikke til at fortryde!

Bardus Bistro

Første frokost (det nordmændene kalder lunsj) blev indtaget på Bardus Bistro. Der var en 5-6 forskellige retter på frokostkortet, og vi besluttede os for henholdsvis oksekæber og dagens fisk, som var sejfilet. Begge retter var yderst veltillavede og fint afstemte med rodfrugtemos, syltede rødløg og dildsauce til fisken. Et rigtigt godt valg efter vores smag. Frokosten inkl. en halv liter øl stod os i 386 danske kroner.

Oksekæber på Bardus Bistro, Nordnorge 

Sejfilet på Bardus Bistro, Nordnorge

69° N Brasseri

Inden vi skulle spise aftensmad, forhørte vi os hos et par lokale, om hvor vi skulle spise. Vi blev anbefalet 4-5 forskellige steder, og efter at have gået lidt rundt og set på menukort, faldt valget på 69°N Brasseri.
Restauranten ligger på første sal med udsigt over Storgatan – Tromsøs hovedgade. Der var hyggeligt med pejs og det meste interiør holdt i sort. På menuen var der kun 3 forretter, 3 hovedretter og 3 desserter, men vi fandt begge to noget, som kunne friste.
Først fik vi den lækreste rensdyr-carpaccio med ruccolacreme, ruccola, honningristede valnødder og rødbedegele. Hver en bid smeltede i munden, og det blev en af de bedste madoplevelser på turen.

Den lækreste rensdyr-carpaccio, Nordnorge

Derefter valgte Rasmus oksekød, mens Anne Marie bestilte pandestegt kveite – helleflynder. Begge retter kom med lækkert tilbehør. Bl.a. var der en fantastisk pastinakpuré til fisken, som vi ikke har fået bedre. Anne Marie var lidt spændt på nogle tynde fennikelskiver, da hun har et lidt anstrengt forhold til denne grøntsag, men her var den syltet og det smagte fantastisk til fisken, som for øvrigt smagte let røget – Virkelig lækkert!

Oksekød fra 69°N Brasseri, Nordnorge

 

Helleflynder på 69°N Brasseri, Nordnorge

Vi sluttede af med at dele en dessert bestående af chokoladetærte med hjemmelavet bringebærsorbet – det vi på dansk kalder brombær. Tærten var så smagfuld og intens, så det var kun muligt at tage små bitte bidder af gangen. Derudover var der den lækre brombærsorbet samt saltet karamel på tallerkenen. En perfekt afslutning på en dejlig og udsøgt middag. Den samlede regning lød på 898 danske kroner.
PS. Restauranten er nu lukket (2018 red.) Der ligger i stedet en indisk restaurant, hvis man skulle blive træt af det nordnorske køkken.
Er du på udkig efter dejlig mad i Tromsø, så vil vi til gengæld gerne anbefale dig at kigge forbi dette blogindlæg, hvor vi har samlet vores bedste anbefalinger.   

Dessert på 69°N Brasseri, Nordnorge

Risø matt og kaffebar

En anden frokost blev nydt på caféen Risø matt og kaffebar. Også her sætter de pris på at bruge lokale råvarer efter årstiderne og vi er sikre på, at det er det rigtige sted at gå hen, hvis man er vild med kaffe (hvilket vi overhovedet ikke er). 

Rasmus fik en omgang biksemad -som nordmændene kalder pytt-i-pande, mens Anne Marie kastede sig over en hvalsandwich. På norsk stod der, at det var med hvalskinke. Vi var lidt spændte på, hvor på hvalen skinken sidder? Men fik aldrig rigtigt et svar. Til gengæld var AM godt tilfreds med hendes sandwich, som smagte dejligt. I alt en frokost til 160 danske kroner.

Hvalsandwich på Risø matt og kaffebar

Arctandria Sjømatsrestaurant

Aftensmaden fandt vi hos Arctandria Sjømatsrestaurant. Den er en del af konceptet Skarven, hvor der også er steakhouse, bar mv. Igen gik vi efter de norske specialiteter. Arctandrias signaturretter er tørfisk, boknafisk og klipfisk, men det var vi dog alligevel ikke modige nok til at bestille. 
Anne Marie smagte på en hvalbøf, mens Rasmus bestilte en tallerken med rype og rensdyr. Disse retter var de mindst interessante vi fik i løbet af vores fire dage i Tromsø. Samlet pris: 539 danske kroner.

Rype og rensdyr

Hvalbøf på Arctandria Sjømatsresturant

Aunegården

Sidste dag afsluttede vi på Aunegården, der med sit interiør og hyggelige atmosfære, straks mindede os om Jernbanerestauranten i Matador. Dog havde serveringspersonalet ingen ligheder med Tjener Boldt.
Anne Marie fik fiskesuppe med dejlige rejer og brødcroutoner i. Rasmus spiste bøf bourguignon, som nok ikke kan siges at være en norsk specialitet. Men dejligt smagte det. 

Fiskesupper fra Aunegården

Bøf bourguignon fra Aunegården

Uddeling af rejsetips på værtshuset G

Og her til sidst vil vi da gerne lige anbefale et lille værtshus med det korte navn G. Vi havde hørt, at man i Tromsø går ud og drikker fredagsøl, og da det er en tradition, som vi ofte holder i hævd i Nykøbing, så synes vi da bare, at det var på sin plads at gøre som de lokale.

Efter lidt spadseren frem og tilbage fandt vi G. Vi skulle lige til at gå ind, da en mand var på vej ud. Han henvendte sig til os med følgende ord: “I skal ikke gå derind!” A hva’? Vi var noget overraskede. Var det mon fordi vi var danskere? Eller var de lige ved at lukke? Manden gentog: “I skal ikke gå derind! Det vil blive en nærdødsoplevelse. Alle er over 60.”

Vi trodsede dog hans advarsler og trådte indenfor. Værtshuset var fyldt her fredag aften omkring kl. 18. Vi fandt dog snart en plads i baren og manden havde ret. Alle andre gæster var over 60 år og lokale, men det gjorde os ingen ting. Det var super hyggeligt, og vi fik snakket med mange forskellige, som lige skulle høre, hvor vi kom fra, og hvad vi havde oplevet i Tromsø? Flere var interesseret i at høre, om det mon var noget for dem at tage på sådan en hvalsafari. Nu havde de godt nok boet i Tromsø det meste af deres liv, men spækhuggerede havde de dog aldrig set. Så det endte med, at vi sad i baren og gav gode rejseråd til at de lokale nordmænd – skøn fredag aften!

Lokal øl

Vi har mange andre blogindlæg fra Norge.
Dem kan du finde her: Norge
Vi vil også gerne anbefale et par blogindlæg fra Svalbard:
Vi bliver altid glade for nye følgere på Facebook: Two Danes On Tour
It's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

 1. Sikkert noget lækkert mad i har spist i Norge og dejlige med modige valg 🙂 super at læse om og egentlig overraskende at det ikke er/var dyrere det troede jeg egentlig. Så tak fordi i delte 🙂

 2. Kære OnTrip
  Tak for jeres søde kommentar.
  Vi var også selv positivt overraskede over prisniveauet -og så havde vi jo selv sørget for morgenmad ved at medbringe spegepølse og smør hjemmefra 🙂 Det sparede vi en del penge på i forhold til at spise på hotellet, hvilket ville have været det nemme valg. Til gengæld koster turene i området jo en del!

  Med hensyn til madvalg, så er vi rimelig modige indtil et vis punkt. Insekter og indvolde er ikke lige vores kop te…

  Venligst
  Rasmus og Anne Marie

 3. Griner 🙂 Nej insekter er nok også lige grænsen selvom vi har prøvet det, der er lidt for grænseoverskridende og indvolde nej, heller ikke lige vores kop te……

  Bedste hilsner Tore og Annette

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.