Vores guide til de bedste restauranter i Tromsø

Vi har nu besøgt Tromsø tre gange siden 2016, og hver gang har vi været ude og smage på det gode, nordnorske køkken. Og vi må sige, at vi har fået rigtig, rigtig lækker mad – ofte med fisk.

Fisk på menuen

Der er ingen tvivl om, at fisk spiller en dominerende rolle på alle gode restauranter. Desuden finder du også tit skaldyr, rensdyr og oksekød på menuen. Har du ikke tidligere smagt klipfisk, torsketunger eller rensdyrragout, så er der her masser af mulighed for at kaste sig ud i disse specialiteter.

Kendetegnende ved de bedre restauranter i Tromsø er, at de har få men gode retter på menuen. Gerne en 5-6 stykker, hvor den overvejende del er fisk. Men alle restauranter vil også have en eller to valgmuligheder for kød. Vi har ikke set mange vegetarretter, så spiser du hverken fisk eller kød, så tjek menuen inden. Og ellers er dit bedste bud nok de små asiatiske restauranter, som også ligger rundt omkring i byen.

Vi kommer her med vores guide til gode, gedigne restauranter i den smukke by nord for polarcirklen. Listen er selvsagt ikke komplet – der er endnu flere virkelig gode restauranter i Tromsø, end dem vi har besøgt. Men her får I vores bud på et godt, lækkert og veltillavet måltid mad.

Husk bordbestillig til om aftenen til alle de restauranter vi anbefaler. Det kan nemt gøres hjemmefra ved at sende restauranterne en mail. Vi har alle steder skrevet på dansk og de har svaret os på norsk – intet problem! Læg også mærke til, at det kun er Fiskekompagniet, som har aftenåbent om søndagen.

Bardus Bistro

Vi har sagt det før – og vi siger det gerne igen. Vi er vilde med maden på Bardus Bistro. Vi har besøgt denne restaurant hver gang, vi har været i Tromsø, og med god grund. Det er god og smagfuld nordnorsk mad. Der er normalt fem-seks forskellige retter på menukortet og de har både et frokost- og et aftenmenukort. 

Adresse: Cora Sandelsgate 4

Søndag og mandag lukker restauranten tidligt

Bardus Bistro er altid en dejlig oplevelse

Skirri

Skirri, som er en del af Kystens mathus, besøgte vi i 2019. Der er en 5-6 hovedretter på menuen, hvoraf ca. halvdelen er fiskeretter. Skirri er en stor restaurant, og hvis du kan få en vinduesplads, er der flot udsigt over Tromsø havn. Restauranten har både et frokostkort, et aftenkort samt en 3-retters og en 5-retters menu. Her er det også muligt at sætte tænderne i en burger, hvis det er det, man trænger til.

Adresse: Stortorget 1

Søndag og mandag lukker restauranten tidligt

Fisk på Skirri, Tromsø, Norge

Fiskekompagniet

Fiskekompagniet er som navnet antyder en fiskerestaurant! De har hovedsagelig fisk og skalddyr på menue, men også en enkelt ret med kød. Fisken er super lækker og veltillavet og med et vinkort, som komplimenterer retterne. Her er både et frokostkort og et aftenkort samt en 3-retters menu. Fiskekompagniet ligger ligesom Skirri på havnen med fin udsigt. Vi besøgte Fiskekompagniet i 2019 og havde en skøn madoplevelse. Det er ikke sidste gang, at vi har spist her.

Adresse: Killengreens gate

Aftenåbent alle ugens dage!

Lækker fisk på Fiskekompagniet, Tromsø, Norge

Hildr Gastro Bar

Er du ved at være træt af traditionelle nordnorske retter, så vil vi gerne anbefale Hildr. Vi besøgte stedet i 2018 og blev ikke skuffede! Det er spændende fusionskøkken med islæt af Mexico, Storbritannien, Italien mv. Dog er der fortsat brugt norske råvarer. Du kan enten bestille en tastingmenu eller ligesom os bestille en masse små retter, som deles ved bordet. Restauranten er indrettet med gamle ting og billeder. Der er super hyggeligt og Hildr får vores varmeste anbefaling.

Adresse: Skippergata 11

Søndag og mandag lukket!

Pizza på Hildr, Tromsø, Norge

Mathallen

Vi besøgte Mathallen i 2018 og blev desværre ikke blown away. Dog har de gang i noget af det rigtige, og måske er du heldigere med kødet, end vi var. Her er både en frokostmenu og en aftensmenu samt en smagemenu og en 4-retters menu. Stedet har både en restaurant og en delikatesseafdeling. 

Adresse: Grønnegata 60

Søndag lukket

Der er også fisk på menue på Mathallen i Tromsø, Norge

Er du interesseret i at læse lidt mere om vores madoplevelser i Tromsø, så er du velkommen til at kigge forbi vores Spise med Price-indlæg fra henholdsvis 2016 og 2018.

Spise med Price… i Tromsø

Spise med Price… i Tromsø 2018

Vi bliver rigtig glade, hvis du har lyst til at følge os på Facebook eller Instragram @twodanesontour. Vi lægger rejsebilleder ud, når vi er på farten og på Facebook kan du også se, når vi har udgivet et nyt blogindlæg. Næste tur går til Nordmakedonien og Kosovo i Påsken 2019.

It's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.