Tilbage i Israel
Vi var på ferie i Israel for to år siden. Dengang boede vi i Jerusalem, og besøgte derfra Det Døde Hav, Betlehem og South Hebron Hills.
Nu har vi så været af sted igen. Og denne gang besluttede vores private Israel-guide (Anne Marie), at vi skulle se nærmere på det nordlige Israel. Da AM var her for godt 12 år siden, blev hun meget betaget af den gamle arabiske havneby Akko, så den ville hun gerne genbesøge.
Også Nazareth kaldte på et visit. Sidste gang besøgte vi jo Betlehem, hvor Jesus blev født og Jerusalem, hvor han blev korsfæstet. Så Nazareth ville ligesom slutte ringen rundt om de vigtigste kristne steder i Israel.
Roadtrip til det nordlige Israel
Og med Rasmus ved rattet og Anne Marie som co-pilot med vejatlas, begav vi os ud på de israelske veje og kørte mod nord. Rasmus skulle lige vende sig til kørestilen, hvor alle overhaler inden om. Men efter et par dage på landevejene, kører han nu også som en israeler 🙂
Den romerske by Caesarea
Første stop på vores roadtrip blev Caesarea. En flot romersk by, som blev anlagt af Herodes den Store i år ca. 25 f.kr.
En afstikker til Little Schwitzerland
Da vi kørte videre mod nord, besluttede AM, at vi skulle kigge nærmere på bjergområdet Little Schwitzerland. Det blev til stor fortrydelse for én af dem på bagsædet. Det var et meget smukt område, men med STORE stigninger og skarpe hårnålesving. Så er I advaret, hvis turen skulle gå der forbi.
Har man tid, så er der nogle meget fine vandreture i området, så det er værd at stoppe op og kigge sig omkring.
Oven på alle hårnålesvingene gik turen endnu længere mod nord til Golanhøjderne, men det må I vente med at læse om til næste blogindlæg.
Lige lidt bonusinfo her til sidst:
- Ved indrejse i Israel som dansk statsborger, er det ikke nødvendigt at søge visum, hvis dit ophold er kortere end 90 dage.
- Husk dog, at dit pas skal være gyldigt mindst 6 måneder ud over opholdet i Israel.
- Du skal være i besiddelse af en gyldig udrejsebillet (vi har dog aldrig skulle forevise en).
- Tidligere var der problemer med, at når man havde et israelsk stempel i sit pas, så var der en del muslimske lande, som man efterfølgende ikke kunne rejse til, før man havde fået et nyt pas. Det er nu løst ved, at man ikke længere får et stempel i passet, men i stedet et lille visitkort med sit billede på. Det skal man passe på, indtil man rejser ud af landet igen – hvor man modtager endnu et visitkort med udrejsetilladelse.
- Når man skal flyve fra Israel, skal man være i lufthavnen mindst 3 timer før afgang. Man kan nemlig risikere at skulle gennem et skærpet tjek. Især hvis man tidligere har rejst i muslimske lande. Vi har dog aldrig haft problemer på trods af en del stempler fra forskellige steder i verden. Men vær forberedt på, at de kan være ret grundige og stille en del mærkværdige spørgsmål.
Og ekstra bonusinfo:
Det vejatlas, som vi brugte, havde vi fundet på bibliotek.dk og fået leveret til vores eget bibliotek. Du kan søge på “Carta’s Israel touring altas & easy guide” – så skulle det meget gerne dukke frem.
Det var altså guld værd med den kortbog, da vi ikke ville leje en gps/iPad til over 1000 kr. sammen med bilen. Der blev vi lige lidt nærige.
Og så syntes vi også, at det kunne være sjovt med sådan et rigtig old school roadtrip med co-pilot og vejatlas. En af den slags ture, hvor det ikke er givet fra morgenstunden, hvor man ender, og hvor det er nødvendigt at vende om, hvis (når) man kommer til at køre forkert. Og det var lige præcis sådan det blev!