Rejseåret 2021

For et par år siden begyndte vi en tradition med at skrive et blogindlæg, hvor vi kigger tilbage på året, der er gået. Og det vil vi også gøre med året 2021. Det blev jo som bekendt endnu et år præget af Corona, men det skulle selvfølgelig ikke slå os ud. Vi har ligesom de foregående år nydt Danmark, naturen og livet i Caddy Camperen. Men det er også blevet til et par ture ud i verden. 

Vi tager lige en gennemgang af året måned for måned.

Januar

Der skete vist ikke en skid! Vi havde en meget stille måned med online-undervisning, gåture i nærområdet og en længsel efter sol og forår.  

Falster i frost

Februar

Rasmus fik en idé om, at vi skulle prøve at teste The Caddy Camper i frostvejr og 12 sekundmeter. Så derfor kørte vi en tur til Nordjylland for at prøve at sove tre nætter i bilen i minus 4 grader, samtidig med at vi nød Lille Vildmose i vintervejr. Det blev en episk tur, som vi overvejer at gentage i løbet af denne vinter. 

I 2020 gik vinterferien til Athen. I 2021 tog vi til Faaborg. Det var noget af en kontrast… Især fordi Fyn lå indhyllet i tåge, fra vi kom, til vi gik. Vi boede i sommerhus med havudsigt, men vi så ikke havet en eneste gang i de fire dage, vi var der. Alligevel gik vi på opdagelse i Faaborg og nød de mange gamle huse og smukke døre.  

Læs om vores Vintertur i Caddy Camperen

Faaborg i tåge

Marts

Ikke så langt fra hvor vi bor, er der en natugle i et træ. Vi går ind imellem forbi for at se, om den er hjemme. Og en dag i marts, havde den fået en kæreste. Hvilken glædelig overraskelse! 

Natugler på Lolland

Påskeferien gik til Klosterheden og Nationalpark Thy. Vi havde vores gode ven Martin med, og undervejs fandt vi en Thomas Dambo trold, lavede mad på Trangia og nød den storslåede natur. Især var vi fascinerede af kystvejen til Hanstholm. Sådan en tur uden specifikke planer – men med masser af dejlige oplevelser – er Caddy Camper-hygge, når det er bedst!

Læs om Thy

Nationalpark Thy

April

April måned bød på dejlige gåture i nærområdet, da vi igen i år begyndte på Naturlandet Lolland Falster 2021 Challenge. Sidste år postede vi en masse billeder hver gang, vi gik i en challenge, men det skar vi lidt ned på i år. Vi nåede endnu engang i mål med vores challenge. I 2021 blev det til 13 ture ud af de 16 mulige.

Vi kørte også en tur til Jylland for at lede efter en ulv. Vi havde gjort et halvhjertet forsøg i påskeferien, men her en måneds tid senere havde vi lavet en lidt mere grundig research og var nu klar til at prøve igen. Vi pakkede derfor Caddy Camperen endnu engang og kørte ud på eventyr. Det skulle vise sig, at vi var overordentligt heldige og så ulven rigtig tæt på. 

2019 kaldte vi uglens år. 2020 var bjørnens år, og 2021 blev for os ulvens år. Det var uden sammenligning årets aller største oplevelse!

Læs om vores møde med ulven

Ulv på sti

Maj

Maj bød på en tur til Mols bjerge og Silkeborg-egnen. Igen var det en Caddy-Camper tur, hvor hyggen var i centrum. Vi gik dejlige ture i det smukke landskab og nød mange smukke fugle undervejs. Her en skægmejse med næbbet fyldt med insekter.

Skægmejse

Juni

Igen i år var der en fortryllende lupin-mark på Lolland, som vi bare måtte fotografere.

Vi var også en tur på Stevns med gode venner. Det var længe siden, vi havde været der, så det kan sagtens tåle en gentagelse igen i 2022. Der er virkelig dejligt!

Lupinmark fra Lolland

Juli

Så nåede vi endnu engang til sommerferien – den bedste tid på året, hvor vi har tid til at fordybe os og være på tur i længere tid.
Vi skød ferien i gang med det skønneste roadtrip fra Skagen til Tønder i Caddy Camperen samt et par dage på vidunderlige Fanø. 

Rubjergknude fyr

Sidst på sommeren lavede vi et par dejlige ture øst for Storebælt. Vi så havørne på Maribosøerne med turbåden Anemonen, vi overnattede på Omø, tog en dagstur til Femø og sejlede ud til Møns klint fra Klintholm havn. Klinten er altså fantastisk fra søsiden!

Læs om sommerens tur til Hirsholmene
Læs om skønne Skagen
Læs om årets største bommert – Låst inde i Caddy Camperen

Møns klint

August

August stod i konfirmationernes tegn. Vi nåede ikke mindre end tre stk. på to weekender! Ufatteligt at ingen af dem faldt på den samme dato.

Ellas konfirmation

Vi havde også en dejlig dag i København, hvor vi spiste frokost hos To øl og efterfølgende så de to udstillinger Wildlife Photographer of the Year og Tristan Otto – Dinosaurernes konge på Statens Naturhistoriske museum. Vi sluttede af med lækker indisk mad på The South Indian på Vesterbro. De får hermed vores største anbefaling, hvis man elsker indisk mad og ligesom os virkelig savner en rigtig god masala dosa. 

Selvom man er til fin konfirmation, kan man jo sagtens sove i Caddy Camper 🙂

Caddy Camper med udsigt

September

I september var Rasmus først en tur i Berlin i arbejdsøjemed. Derefter tog han ud og sejle med tre venner. De rejser normalt til Skotland, men grundet masser af restriktioner, endte de i stedet med at sejle fra Nykøbing Falster via Omø til Svendborg og retur via Femø.

Billederne fra herreturen er af gode grunde censurerede. I stedet får I et billede af en lille lækat, som vi var heldige at møde på Lolland. Endnu en skøn naturoplevelse i 2021.

Lækat på Lolland

Oktober

I oktober rejste Rasmus en tur til Wales for at fejre fødselsdag for en god ven, mens Anne Marie tog en Caddytur til Jylland med vores ven Martin for at se efter ulv og sort sol samt plukke svampe.

I efterårsferien tog vi endnu et roadtrip i Caddy Camperen. Denne gang gik turen til Belgien, Luxembourg og Tyskland. Det var en rejse med fokus på øl, mad og familiebesøg.  

Belgien

November

Endelig kunne vi igen rejse til Norge efter over to års pause. Denne gang havde vi vores niece Ella med, som var blevet konfirmeret i sommer. Vi havde sådan glædet os til at vise hende Tromsø og alt, hvad området har at byde på om vinteren. Vi så spækhuggere, rensdyr og det smukkeste nordlys. Vi var også ude og køre hundeslæde, som var en rigtig sjov oplevelse for os alle tre.

Læs vores tidligere blogindlæg fra Norge

Hundeslædetur ved Tromsø, Norge

December

Vi var spændte på, om det kunne nå og blive endnu en tur til Norge her sidst på året. Nye restriktioner betød, at vi skulle testes i Oslo ved ankomsten – det var en anelse nervepirrende, da en positiv test ville betyde 10 dage på et karantænehotel… Men vi klarede den til Tromsø og fejrede et dejligt nytår med rensdyr, nordlys og masser af spækhuggere – lige som vi elsker det.

Rensdyr ved Tromsø, Norge

Nyt år – nye rejser

Nu ser vi frem mod et nyt år, som lige som de to forgående er meget usikkert, når det kommer til rejser. Et land, som er åbent den ene dag, kan være lukket den næste.

Vi har en drøm om at rejse til Mexico i februar, da vi sidst var forbi i 2018. Rasmus har jo boet et år i Mexico for snart en menneskealder siden, men vi har fortsat tre familier, som vi besøger. Normalt kombinerer vi det med rundrejse og ferie, men denne gang vil turen kun handle om familiebesøg i Mexico City, Hermosillo og Guaymas. Skulle det ikke være muligt at rejse til Mexico, må vi finde på noget andet – vi er heldigvis ikke idéforladte. 

Læs om vores tidligere rejser til Mexico

I påskeferien håber vi at kunne rejse til Kirgisistan. Den rejse har været udsat siden oktober 2018 af flere forskellige årsager, så det ville virkelig være dejligt at komme af sted nu. Skulle det ikke kunne lade sig gøre, så kigger vi nok mod Balkan.

Til maj rejser vi til Island med vores niece Karen på 10 år. Vi glæder os meget til at vise hende et fantastisk land med store naturoplevelser og masser af wauw-faktor.

Læs om vores tidligere rejser til Island

Sommerferien er vi også i gang med at planlægge. Vi har netop købt færgebilletter med Smyril Line til Færøerne, så vi kan have Caddy Camperen med. En af Anne Maries veninder holder rund fødselsdag i Tórshavn, og det kan vi da ikke gå glip af.
Hvad resten af sommerferien skal gå med, tygger vi stadig lidt på. Men det kunne blive enten Skotland, Norge eller Polen.

Læs om vores tidligere rejser til Færøerne

Two Danes On Tour

Statistik fra bloggen

Antal blogindlæg skrevet: 16 – ligesom året før er vi gået lidt ned i kadence. 

Synes godt om på Facebook: 1644 – en stigning på 275. Tak for det! 🙂 

Følgere på Instagram: 3119 – det er rimelig konstant. Vi har ikke været så aktive.

Overnatninger i Caddy Camperen: 42 gange. Vi slog lige rekorden fra 2021 med én overnatning! 

Stempler i ø-passet: 2 – Omø og Femø. Spændende om der kommer nye stempler i 2022.

Ture over Storebælt: 6 – kun ca. halvdelen af året før.

Antal lande besøgt:
Rasmus: 5
Nye lande: Luxembourg

Anne Marie: 4
Nye lande: Luxembourg

Årets største oplevelser med dyr: ulv, natravn, delfiner, lækat, mosehornugler – alle i Danmark!

Two Danes On Tour i medierne og omtaler

Vi har været gæstebloggere hos Destination The World, hvor vi gav vores anbefaling til en god og unik sommerdestination i Europa. Og vi kan da godt afsløre, at vi anbefalede et skønt sted inden for Kongeriget Danmark, som også står på vores ønskeliste for 2022. 

Femina kontaktede os og spurgte, om vi ville give et interview og vores anbefalinger til skønne Danmark. Det kom der en fin artikel ud af. 

Vi har i 2021 for første gang prøvet at medvirke i en podcast – ja, faktisk to.

Først snakkede vi med Per Sommer fra Taste the World om vores fantastiske tur til Svalbard.

Og sidst på året har vi været med i en podcast om mordet på den colombianske fodboldspiller Andrés Escobar. Det er en længere fortælling, og vi kommer ind efter en times tid og fortæller om at rejse i Colombia. 

Sidst men ikke mindst kom den smukke blåhals også i Politiken Rejser.

Den smukke blåhals

Vi takker rejseåret 2021 for spændende og sjove oplevelser. Også tak til alle følgere for at læse med, for likes på sociale medier, samt søde og sjove kommentarer og gode råd undervejs. Tak til jer, vi har mødt i løbet af året – og endnu flere, som har tilbudt husly, ild i pejsen og røverhistorier. 

Som altid håber vi, at nye læsere har lyst til at følge med på vores Facebook-side Two Danes On Tour eller på Instagram @twodanesontour. Vi glæder os til at dele stort og småt med jer i 2022. Godt nytår! 

It's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

 1. Well, even it’s been another year with Covid you still this so much!
  That camper can really have taken you on many adventures so far. We are excited to have our first trip in a camper van soo!
  And you even saw wolves in Denmark. Never expected that.

  Keep on traveling and creating new stories 😊

  • twodanesontour says:

   Thanks for your response!
   It sounds great with a trip in a camper van soon – where will you be going?
   And yes, wolves have startet to walk into Denmark from Germany. It’s amazing to see such a beautiful animal in the wild.
   Best of travels in the year to come
   Anne Marie

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.