Spændende oplevelser i Cuyabeno, Amazonas

Et andet stort højdepunkt på dette års Eucadorrejse skulle blive vores 5 dage i Amazonas. Vi havde booket os ind på Caiman Lodge i nationalparken Cuyabeno i det nordøstlige hjørne af Ecuador, kun få kilometer fra den colombianske grænse.

Transport

For at komme dertil, krævede det en lille flyvetur fra Quito på 25 minutter til lufthavnen i Lago Agrio. Derefter en bustur på 2 timer ud til Cuyabeno-floden, og så ventede endnu en 2 timers tur. Denne gang i lang kano med påhængsmotor.

Capuchin abe i Amazonas i Ecuador

Masser af dyr

Undervejs på kanoturen gik vores guide Camilo allerede i gang med at spotte dyr. Vi var lidt skeptiske til at begynde med, da vi slet ikke så noget. Og hvor meget kan man egentlig nå at se, når man glider ned ad sådan en flod i fuld fart?
Det skulle vise sig, at vi – eller rettere guiden – kunne nå at se en hel del!
Først spottede Camilo en skræppende flok gule og blå ara-papegøjer. Kanoen blev lagt ind til flodbredden, og vi blev sat i land, så vi kunne få det bedst mulige udsyn til de flotte fugle.

Ara papegøjer i Amazonas

Så mødte vi et fint to-tået dovendyr med en lille unge på maven. Det var helt særligt, og noget vi virkelig havde håbet på at se.

Totået dovendyr med unge i Amazonas

Snart standsede båden igen. Denne gang ved en grøn anakonda, som lå på en gren og sov. Det var ”dog” kun en lille slange på ca. 2 meter. De største i dette område bliver op til 8 meter!  

Anaconda slange i Amazonas i Ecuador

Endnu et to-tået dovendyr blev spottet, hvorefter vi så dødningehovedaber – den slags som Pippi Langstrømpes abe Hr. Nelson er i familie med. Det må siges, at det var en fantastisk eftermiddag og en fremragende start på vores 5 dage i regnskoven!

Edderkoppeabe i Amazonas

Endnu flere dyr

De kommende dage blev lige så gode.

Vi var hver dag på 2-3 ture med guiden. Enten med båd i de små kanaler eller i de større laguner, i ”rugbrødsmotor-kano” i de samme områder eller på gåture både dag og nat i regnskoven.

Gåturene kunne dog til tider være lidt af en udfordring, da der var MASSER af mudder, efter som at Cuyabeno ligger i et sumpområde, der i tørtiden tørrer næsten helt ud. Vi var her ikke i tørtiden. Godt at alle fik gummistøvler til låns!

Især kanoturene på floderne var fine. Det var skønt at flyde derned af og nyde alle skovens fremmedartede lyde, samt de fantastisk spændende dyr vi så. Bl.a. nåede vi at se hele 8 forskellige abearter, 2 slags dovendyr, lyserøde floddelfiner og 4 forskellige slanger i løbet af de 5 dage. Noget vi slet ikke troede muligt.

Monk saki abe i Cuyabeno

 

Slange

 

Potoo camuflere sig på træstamme

Læg lige mærke til den fugl, som vi har postet her. På engelsk hedder den common potoo og den er altså HELT fantastisk dygtig til at camouflere sig. Og vores guide var fantastisk dygtig til at spotte den! Havde vi ikke haft ham med, så havde vi aldrig fundet fuglen.

Der er en grund til, at det hedder regnskov!

På tredjedagen oplevede vi, hvorfor det hedder regnskov. Det stod ned i stænger nærmest hele natten og også dagen efter. Men vi skulle jo selvfølgelig på tur trods vejret, og imens der var lidt ophold i regnen, var vi igen heldige. Denne gang så vi en saki-abe, to pygmæ-aber, en godt 3 meter lang anakonda samt en anden slange, som de kalder en chonta.

En flot anakondaslangeStoppene ved de nævnte dyr gjorde, at vi måtte tilbringe de sidste 20 minutter af turen under hver et regnslag med hovederne bøjet, imens himlen åbnede sig.

På besøg hos Siona-stammen

Vi blev sat i land ved en palmehytte, hvor vi oplevede, hvordan den lokale Siona-stamme udnytter yuca-planten til både mad og drikke. Efterfølgende fortalte stammens shaman om, hvordan han blev shaman, og hvad han gør for at hjælpe syge.

Indianer shaman i Cuyabeno

Hvis det ikke er fremgået af ovenstående, så har vi været super glade for vores 5 dage i Cuyabeno, og både kamera og kikkert har været på overarbejde. Det er et uhyre spændende område at besøge – og til en overkommelig pris. Vi betalte 330 US for hele opholdet inc. transport fra Lagi Agrio og alle måltider. Det er helt sikkert ikke sidste gang, at vi har besøgt Amazonas regnskov.

Vores hytte i Caiman Lodge i Cuyabeno

Læs også: Mindo Cloud Forest
Se alle blogindlæg fra Ecuador
Følg os på sociale medier:
Instagram @twodanesontour 
It's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.