Til lørdagsmarked i Otavalo

I byen Otavalo, lidt nord for Quito, findes et af Ecuadors mest berømte markeder. Der er marked her hver dag, men især om lørdagen er det ekstra stort, så det er den rigtige dag at kigge forbi. Om lørdagen er der også åbent på ”husdyrs-markedet”, hvor der bliver tinget om grise, køer, høns, marsvin og meget mere. Så der skulle vi selvfølgelig ned og støve rundt for at se, hvordan tingene forløb.

Otavalo marked4

I søndagstøjet 

Vi fandt snart ud af, at de lokale er klædt i meget fint tøj. Damerne med hatte eller tørklæder på hovedet, smukt broderede kjoler, sjaler og guldhalskæder. Mændene ligeledes med hatte, kridhvide bukser med pressefolder og ponchoer. Vi troede, at det var fordi, at det var den store markedsdag, men fandt snart ud af, at sådan går folk klædt hver dag!

 

Otavalo marked

I får lige en lille billedserie fra markedspladsen:

Otavalo marked5

 

Otavalo marked6

 

Otavalo marked1

  

Otavalo marked

 

Otavalo marked3

 

Kvinde med høne på Otavalo marked

 

Hestesko til salg på Otavalo marked

Især synes vi, at det var sjovt at se, hvordan de handlede med marsvin, som er en delikatesse til morgenmad i Andesbjergene.

Marsvin på Otavalo marked

 

Marsvin til salg på Otavalo marked

 

Kvinde med marsvin på Otavalo marked

 

Otavalo marked

 

Kanin til salg på Otavalo marked

Håndværksmarkedet 

Senere på dagen listede vi også op på ”turistmarkedet” eller håndværksmarkedet, hvor man kan købe alt i tæpper, tørklæder, hængekøjer, huer, tasker – you name it!

Gadebillede i Otavalo

 

Hatte til salg i Otavalo

 

Turistmarkedet i Otavalo

Lago de Cuicocha

Næste formiddag nåede vi også på en lille dagstur ud af Otavalo til den hellige sø Lago de Cuicocha. Vi betalte en taxachauffør for at køre os de godt 25 km derud for 12 US. Ved Visitor Centeret kunne man gå en fin lille tur, så man kunne kigge ned på søen.

Lago de Cuicocha

Lago de Cuicocha

Havde vi haft mere tid, kunne vi have gået en 5 timers tur rundt langs bjergkammen. Men da vi både havde et hostel-checkout og en bus at nå, ja, så blev det bare til et lille men meget fint kik. Der var smukke lyserøde orkideer samt gule og lilla blomster langs stien og helt stille sådan en morgenstund.
Vores taxachauffør havde været sød at vente på os uden beregning, og så tog han os med retur igen for samme pris, som på udturen.
Du kan finde alle vores blogindlæg fra Ecuador her.
Som altid bliver vi glade hvis du vil synes godt om vores Facebook-side Two Danes On Tour. Så kan du se flere billeder fra vores oplevelser og følge med i hvor turen går hen næste gang. 
It's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.