Galapagos på egen hånd

Efter 8 dage om bord på Golondrina var vi klar til at gå i land igen. Vi havde set så meget forskelligt og fantastisk her på Galapagos, der skulle fordøjes. Man når en mæthedsgrænse, når man konstant er 16 på tur med guide og i det hele taget 23 mand sammen på meget få kvadratmeter – samt meget lidt – men til gengæld konstant afbrudt – søvn 😉

På egen hånd på Galapagos

Vi gik i land på øen Baltra og kørte den korte vej tilbage til lufthavnen med bus. Herfra var vi nu på egen hånd. Det var skønt at mærke friheden igen. Vi skulle igen selv finde vej videre.

Det blev først med bus til Canal de Itabaca – et smalt stræde mellem Baltra og Santa Cruz (Det koster 1 US at krydse med færge), så med bus i ca. 40 minutter til byen Puerto Ayora, som er ”hovedstad” på Galapagos (2 US for bussen). Her spiste vi frokost og slog et par timer ihjel, inden vi tog færgen til den største ø Isabela kl. 14.

Færgen til Isabela

Og når I så hører ordet færge, så forestiller I jer måske noget lig med Storebæltsfærgen i gamle dage, eller som minimum Ærøfærgen, men vi fandt snart ud af, hvad færge er lig med på Galapagos. En tur i speedbåd med 3 x 200 hestes motorer bagpå.

Typisk færge på Galapagos

Det larmede så øredøvende, at man kun havde sig selv og sine egne tanker de næste to timer. Samtidig var de venlige at starte turen med at dele brækposer ud til alle –så ved man ligesom hvad klokken er slået. Vi slap dog for at gense vores maveindhold. Så heldige var alle ikke…

Færgetur mellem Galapgaosøerne

Selve overfarten koster 30 US pr. vej. Derudover kommer så, at man selv skal betale for at blive sejlet ud til færgen med små taxibåde – 1 US i begge ender. Derudover koster det 5 US at gå i land på Isabela. Vi har sagt det før: ALT koster på Galapagos.

 

Det sjoveste var dog det sikkerhedstjek vi blev underlagt i havnen i Puerto Ayora inden afgang. En mand forlangte at vi åbnede vores rygsække, så han kunne se, om vi havde frugt, planter mv. med. Han gad dog dårligt se ned i rygsækken –men åbnes det skulle den da, inden den kunne blive plomberet under overfarten. En pige, som stod ved siden af os havde sko øverst i tasken og blev sat til at rense dem med en børste. Os, som havde sko på, skulle intet gøre.

Isabela

På Isabela ligger havnen ca. 500 meter fra selve byen og det er selvfølelig søløverne der er de første til at byde en velkommen til øen.

Søløve på bænk på Isabela

Man kan tage en taxa for 1 US pr. person, eller man kan gå. Vi valgte det sidste og fandt snart et sted at overnatte. Hospedaje Janet, som ligger for enden af hovedgaden. Værelserne var store og fine og værtinden sød. Eneste minus var den bar, som lå lige på den anden side af gaden. Fredag og lørdag nat spillede de meget højt indtil kl. 2! Prisen for værelset var 40 US + 6 US for morgenmad. Den første morgen fik vi æg og brød, den næste pandekager med sirup og så fremdeles. Altid med en fin skål frugt til.

 

Vi fik dog dårligt et indtryk af Isabela den første aften. Efter et måltid mad måtte vi kapitulere. Vi havde rejst det meste af dagen og glædede os nu bare til at ligge i en seng, som ikke ”sejlede” og uden al larmen fra skibsmotoren. Det var som at blive født på ny.

Hygge på Isla Isabela, Galapagos

Ren afslapning 

De næste mange dage foretog vi os faktisk uforskammet lidt! Når man er på Galapagos, skal man jo ud og opleve noget. Men som allerede sagt: ALT koster penge. F.eks. ville de have 90 US for en snorkeltur til Tuneles, som får mange fine ord med på vejen –”eneste problem” var bare, at vi netop havde set masser af snorkelsteder på vores cruise og derfor ikke trængte til mere tur med guide. De havde intet nyt at tilbyde os.

I stedet læste vi bøger, slappede af, fandt små madsteder og gik ture i området. Stranden er lang og bred og ligger lige bag byen. Der er også en fin plankesti lige uden for byen, hvor man kan komme helt tæt på bl.a. flamingoer, hvilket ellers ikke er så let.

Flamingo med reflektion i vandet

Småture i området

For enden af plankestien ligger der et skildpaddecenter, hvor man kan betragte nogle af de fine, store landskildpadder, som er indfanget for at formere sig i trykke omgivelser. På sigt er det meningen, at de nye skildpadder skal lukkes ud i naturen igen.

En anden gåtur gik til Wall of tears – en mur fra et gammelt fængsel, som var funktionsdygtigt i 40’ og 50’erne. Muren var fin, men ikke noget særligt.

Det var til gengæld de imponerende store og fantastiske landskildpadder, som vi mødte undervejs. Når det rumsterede i buskadset, vidste vi, at der var en krabat i nærheden.

En kom vi til at overraske på selve vejen. Den blev så bange, at den ”tissede i bukserne”, og så lagde den sig fladt ned på maven, som når en donkraft sænker en bil. Anne Marie prøvede at opmuntre den til at gå videre – desværre uden held.

Første møde med en landskildpadde

Vi tog også en enkelt snorkeltur tæt ved havnen. Igen var vandet skide koldt og sigtbarheden helt forfærdelig. Heldigvis så vi en enkelt pingvin og alle søløverne, som har indtaget gangbroerne og bænkene langs havnen. En kom helt hen og snusede til Rasmus’ fod, så han trak den til sig, af frygt for, at tæerne lugtede lidt af fisk.  
Pas på søløverne på Isabela, Galapagos

Efter 5 meget afslappede dage tog vi færgen tilbage til Santa Cruz igen. Vi havde brug for ”storby” og luftforandring.

Fiskemarked i Santa Cruz

Vi bosatte os midt i bymylderet på Hostal Miconia (30 USD/nat/værelse. Martin fik dem pruttet ned på 4 nætter for 100 US). Igen gik det meste af tiden med afslapning, men også med små ekspeditioner.

Midt i byen er der et lille, men helt fantastisk fiskemarked. Her skærer mænd og kvinder fisk ud, mens søløver, pelikaner, måger og en enkelt hejre danser om benene på dem. Især søløverne er meget nærgående, men også godmodige. De ved godt, at de skal vente til fisken er skåret ud, så får de resterne. Alligevel prøver de at nappe lidt undervejs. Vi har efterhånden været forbi en del gange. Det er lige sjovt og hyggeligt hver gang. Hvorfor er det ikke sådan nede hos Anne’s fisk i Nykøbing? Så ville vi nok komme forbi lidt oftere, end vi gør.

Fiskemarkedet i Puerto Ayora

Tortuga Bay

Den ene dag gik Sanne, Martin og Anne Marie til stranden Tortuga Bay. Det var en meget varm gåtur (især hjem i middagsheden) på lidt over 3 km, men stranden var smuk. De havde glædet sig til at snorkle – men der var samme problem som alle andre steder: super dårlig sigtbarhed.

Det sjoveste ved turen blev, at de alle 3 blev ”angrebet” af Darwin finker. De var så nærgående, at de gik i deres tasker for at finde brød og sad på deres hænder for at spise.

Dyk med hammerhajer

Imens tre var på stranden, var Rasmus ude og dykke for at se hammerhajer. En stor drøm, der ikke lige kan opfyldes alle steder!
Så på trods af en noget voldsom ”last minute offer-pris” på 170 USD for to dyk, var der ikke andet for end at krybe i våddragten. Selv med en 7mm. fulddragt og en hætte, så var det ingen fornøjelse at tilbringe 2 gange 45 minutter i det 17-18 grader kolde vand.

Dykning med hammerhajer, Galapagos

Men da alle efter første dyk sad på båden og klaprede tænder, så havde det alligevel været det hele værd – og kun pga. hammerhajerne. Desværre ikke 100 i en stime, som de somme tider ser her, men først to og senere 10 i en flok. Og selvom sigtbarheden var dårlig, så var alle lige høje over at have set de majestætiske hammerhajer.

Hammerhaj ved Galapagos

Og som kronen på værket, så var der lige et par Mola Mola – klumpfisk, der hoppede ud af vandet 15 meter fra båden.

Fødselsdag

Og så blev det endelig tid til at fejre Anne Maries fødselsdag. Det skulle være finalen på vores mere end 14 dage på Galapagos.

Hun blev vækket med fin fødselsdagssang og gaver kl. 7, hvorefter vi alle gik ud for at finde et sted, hvor de serverede pandekager til morgenmad. De fleste steder serverer de ris og fisk på denne tid af dagen, men det skulle være anderledes på dagen, hvor man fylder 40!

Pandekager til morgenmad

Derefter tog vi på ”ekspedition” til Finch Bay. Fra havnen i Puerto Ayora kan man tage en af de små bådtaxaer til den anden ende af havnen for 0,80 US pr. mand. Der blev vi sat i land og gik nu mod Las Grietas, en klippespalte i lavaen, hvor havvand og regnvand blandes.

Two Danes On Tour på vej til Las Grietas på Galapagos

Det er et meget populært sted at bade –og for år tilbage at springe fra de godt 10 meter høje klipper. Det er dog ikke længere tilladt. Der er nu bygget en badebro i ca. 1 meters højde, som man kan hoppe ud fra. Vandet var køligt men også forfriskende.

Badning i klippespalten Las Grietas

Så gik turen tilbage til stranden, hvor vi nød udsigten, og Sanne tog sig en snorkeltur – endelig et sted, hvor det rent faktisk var muligt at se noget! Da hun kom tilbage, fortalte hun om nogle meget fine, men også særlige rokker, som hun havde set. Efter lidt betænkningstid hoppede AM og Rasmus også i vandet for ved selvsyn at se hvilke rokker, der var tale om. Senere fandt vi ud af, at det var gyldne konæserokker – en art vi aldrig har set eller hørt om før.
Hen under aften fandt vi ned til vores ”stamsted”, hvor vi kan få 3xdrinks eller 3xøl for 10 US til Happy hour – som varer hele dagen 🙂

Fødselsdagsmiddag på New Angermeyer Point

Da det blev tid til aftensmad, sejlede vi tilbage til Finch Bay (1 US/per person om aftenen). Her bød Sanne og Martin på fødselsdagsmiddag på den hyggelige restaurant New Angermeyer Point. Det blev en rigtig god oplevelse. Anne Marie fik carpaccio af wahoo til forret, mens Rasmus valgte en skaldyrsbisque, som var helt ud over det sædvanlige. Cremet, lækker og fyldig. Til hovedret faldt valget for os begge på en fantastisk steak på varme lavasten. Det er første bøf, vi har fået i Ecuador, og vi blev ikke skuffede!

Dejlig boef på New Angermeyer Point

 
New Angermeyer Point Restaurant
Da vi sejlede tilbage gled vi lige forbi Happy hour en gang til – bare lige for at sikre os, at tilbuddene stadig stod ved magt. Og det gjorde de 🙂
En skøn fødselsdag havde nået sin ende. 
Du er som altid velkommen til at følge os på Sociale Medier.
Facebook Two Danes On Tour og Instagram @twodanesontour
It's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

 1. Wauw, hvor lyder som en pragtfuld tur. Hvor længe var i væk? Og hvor meget brugte i cirka på galapagos-turen? Overvejer selv at tage derover engang.
  Venlig hilsen
  Kim og Rikke

 2. Kære Kim og Rikke
  Undskyld at vi ikke har fået svaret jer før!
  Vi var i Ecuador i fem en halv uge i alt, hvoraf de 17 dage blev brugt på Galapagosøerne (8 dage på cruise, 9 dage på egen hånd).
  Selve cruiset kostede ca. 16.000 pr. person. Flybilletter til og fra øerne var ca. 2.500 kr. På de 9 dage på egen hånd brugte vi ca. 3.500 kr inc. mad, overnatning, transport og drinks pr. person. Sidst men ikke mindst tog Rasmus to dyk for ca. 1150,-

  Håber I kan bruge vores svar. Ellers er I velkomne til at spørge igen

  Glade rejsehilsner
  Rasmus og Anne Marie

 3. Spændende beretninger at læse
  Tak.
  Cruise til 16.000 kr. Hvordan fik I i det istand.
  Booker mai i havnen ?
  Navn på rederi ?
  Tak for svarn

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.