Mindo Cloud Forest

Mindo Cloud Forest

Da vi er meget interesserede i dyr –og efterhånden også i fugle, var en af de seværdigheder, som vi meget gerne ville se hjemmefra tågeskoven Mindo.

Så af sted fra Quito med lokalbussen. Det blev til i alt 3 forskellige busser og til sidst op på ladet af en pick up inden vi ramte Mindo med en samlet rejsetid på godt 3½ time.

Ækvatorlinjen

På vejen gjorde vi stop ved ”Mitad del Mundo” – verdens midte – ækvatorlinjen.
Det var ikke noget særligt synes vi, men når man nu er her i Ecuador, ja, så er det vel nærmest et must at stå på ækvatorlinjen og blive foreviget. Indgangen kostede 7,50 USD – alt for dyrt for hvad det var.

Sjov på Ekvatorlinjen

 

EkvatorsjovMindo Cloud Forest er det sted i Ecuador med aller flest fuglearter. Hele 550 forskellige kan ses i området og flere af dem er endemiske –paradis for os.

Hostal Sanchez

Vi bor midt i byen på Hostal Sanchez hos et tudse-gammelt ægtepar, som hver sørger for deres del af værelserne. Og som den forretningsmand den gamle mand er, så bildte han os ind, at vi ikke kunne få to værelser på 1. sal ved hængekøjerne, da nøglen til det ene værelse var blevet væk. Det viste sig efterfølgende, at det var et af de værelser, som konen bestyrer, og derfor ville hun indkassere pengene for værelset, hvilket han i sagens natur ikke var interesseret i.

Det er også lidt et show at få nyt toiletpapir, for hvem var det nu, der sidst udleverede? Således bliver man sendt videre til den anden ”tudse”, hvis man kommer til at spørge den forkerte. Nå, men til 8 USD pr. mand pr. nat kan man jo finde sig i lidt af hvert.

Hostal Sanchez i Mindo

Vi synes, at byen Mindo er helt vildt hyggelig, og vi er blevet så glade for området, at vi har booket tre nætter. Alt foregår i et meget adstadigt tempo, og her er ikke overrendt af turister lige nu (sidst i juni).
Hovedgaden i Mindo, Ecuador

Morgenfugletur

Guiden Santos tog os tidligt den første morgen med på en gåtur for at se på områdets fugle. På godt 3 timer så vi mere end 30 forskellige arter – blandt andet 3 tukanarter samt flere forskellige kolibrier. Fedt at se så mange og så farverige fugle.

Choco tukan i Mindo cloud forest

 Choco tukan
 

Grøn toucanet

 Toucanet

El Descanso

Om eftermiddagen gik vi hen til hostlet El Descanso, som har EN MASSE fugle i haven. Her kunne vi fra verandaen se et utal af nye arter samt flere af dem vi også så om morgenen. De fodrer tukanerne med bananer og kolibrierne med sukkervand og så er der show for alle pengene (4 USD pr. person). For os var det alle pengene værd.

Den lille Rufous tailed kolibri
Rufous-tailed kolibri
 
Rufous motmot eller klokkefugl
Rufous motmot

Endnu en fugletur

Dagen efter tog vi endnu en lille morgenfugletur til en have, hvor der også var hængt bananer op i træerne, og nye arter blev noteret. 

Toucan barbet i Mindo Cloud Forest

 Toucan Barbet

Cock-of-the-Rock

Her fik vi en aftale med guiden Rolando Garcia til dagen efter, hvor vi kunne komme med på tur og se den meget specielle og farverige Cock-of-the-Rock –på dansk klippehane.

Cock-of-the-Rock lever i meget få områder i Andesbjergene. Her mødes hannerne hver morgen PRÆCIS kl. 6.00 for at kæmpe om områdets hunner. De flakser rundt, skræpper op og laver springskaller. Meget underholdende. Vi havde været oppe allerede kl. 04.45, men hvad gør det, når man får show for alle pengene? 

Cock of the rock i Mindo Cloud Forest

 Cock-of-the-Rock
 

Det var lidt af en udfordring for os at finde en tur for at se denne fine fugl til en rimelig pris.

Spurgte vi i turistinformationen, var prisen 55 USD pr. person (30 US for indgangen til reservatet og 25 for taxi). Men Rolando havde adgang til et privat stykke land, hvor fuglene havde revir og han kunne tilbyde os indgang for 10 USD pr. person og vi bookede derefter selv en taxa fra Mindo for 20 USD (delt mellem 4 personer) altså i alt 15 US og ikke 55 pr. person! Hvis du også skulle være interesseret i at booke med Rolando, så er hans tlf. nr. 0980 899 882 (PS: Han taler kun spansk. Men er utrolig sød – og kan alle fuglene på engelsk).

Vores guide Rolando i Mindo

Mariposario

En eftermiddag besøgte vi sommerfuglehaven Mariposario, hvor man fik en ”guidet tur”. Det viste sig at være to minutters introduktion til, hvordan sommerfugle udvikler sig fra æg til larver, til pubber og til sommerfugle -det vidste vi ligesom godt i forvejen! Derefter var der frit i en voliere med masser af fine sommerfugle og pubber. Prisen på 6 USD var dog alt for høj ifølge os. Men sommerfuglene var smukke.
Sommerfugl i sommerfuglehaven Mariposario

Natsafari

Sidst men ikke mindst havde vi booket en natttur til 12 USD. Vi blev kørt ud af byen og op ad bjerget. Her blev vi mødt af en ung amerikansk guide samt 7 andre, som skulle med på samme tur. Vi var blevet lovet, at vi kun var 8 i alt. 11 var simpelthen ALT for mange og det betød, at de sidste 5 aldrig så eller hørte noget undervejs… rigtig irriterende. Vi så heller ikke så meget interessant ud over et par frøer og en enkelt slange.
Slange spottet på nattur i Mindo Cloud Forest

Alt i alt var Mindo et rigtig godt bekendtskab, hvor vi oplevede en masse og samtidig kom helt ned i gear. Er man ikke så meget til fugle, er der også mulighed for zip-lines, rappelling, riverrafting, tubing mv. 

Næste eventyr for os hedder Galapagos-øerne, hvor vi begynder med et 8 dages båd-cruise. Derfor forventer vi ikke at være på nettet den næste uges tid, men vi vender stærkt tilbage.

Læs også: Spændende oplevelser i Cuyabeno, Amazonas

Læs også: Smukke Jardín

Se alle indlæg fra Ecuador

Du kan finde mange flere rejsebilleder på vores Facebook-side Two Danes On Tour. Vi håber, at du har lyst til at synes godt om siden og således følge vores rejser til nær og fjern.

It's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.