Smukke Jardín

På besøg i Andesbjergene

Vi havde flere steder læst om den lille, smukke by Jardín, så det blev næste stop på vores tur rundt i Colombia. 3½ time med bus sydpå fra Medellin og så stod vi midt i Andesbjergene.

Vi hoppede af bussen midt på byens torv, og blev nærmest blæst omkuld af alle farverne samt byens smukhed og ro. Vi var med det samme klar over, at vi var kommet til det helt rigtige sted!

Torvet i Jardín, Colombia

 

Frugthandler i Jardín, Colombia

 

Kirken på torvet i Jardín, Colombia

 

Når venner mødes i Andes

Men også omgivelserne omkring den lille by er spektakulære og grunden til, at mange lægger vejen forbi.

Området omkring Jardín, Colombia

På jagt efter Cock-of-the-rock

Den første morgen stod vi op kl. 04.45 for at se den fantastiske fugl Andean Cock-of-the-rock, eller som den hedder på dansk: Rød klippehane.

Vi så den også sidste år i Ecuador, men det kunne nemt tåle en gentagelse. Især fordi Jardín er det sted i verden, hvor fuglen er nemmest at se, og hvor man kan komme aller tættest på. Tilmed var det også meget billigt!

Lige uden for byen ligger der et revir, hvor hannerne mødes hver morgen og aften for at vise sig frem for damerne. Det er en dame, som ejer området, og hun bor på stedet. Ja altså, det er ikke hende, de viser sig frem for! Men man kan lave en aftale med hende, så lukker hun op for porten kl. 5.30 om morgenen mod en betaling på 25 kr. pr. person. Det er altså rørende billigt.
Vi mødte også nogle, som havde været der om eftermiddagen. De havde set to fugle meget langt væk, mens vi så en 10-12 stykker helt tæt på.

The Andean Cock of the rock near Jardín, Colombia

Gul-ørede papegøjer

Dagen efter havde vi lavet en aftale med Guillermo fra Aramacao Tours. Så op igen kl. 4.45! Han ville tage os med op til “Reserva natural de las aves loro orejiamarillo”, hvor man om morgenen kan være heldige at se den endemiske gul-ørede papegøje. Den findes kun 4 steder i Colombia og er på listen over truede fuglearter.

Det tog en god time at køre derop i en gammel Landrover fra 1976. Og lige som vi gik det sidste lille stykke op til fuglestationen, kom ca. 30 papegøjer flyvende hen over hovederne på os. De 7 satte sig i et træ og begyndte at spise – det var fedt at høre, hvordan de gnaskede frugter i sig.

Den sjældne gulørede papegøje, Jardín, Colombia

Efter en halv times tid fløj papegøjerne videre, og så var det tid for os til at se på andre fugle. Bl.a. var der masser af forskellige kolibrier, og de er jo altid sjove at kigge på.

Den ene art sværdkolibrien har rekorden som den fugl med det længste næb i verden i forhold til dens kropslængde. Det er den eneste fugl, som kan drikke nektar fra planten engletrompet, da blomsterne er så lange.

Swordbilled hummingbird

Dagens overraskelse

Vi gik ned ad vejen for at kigge efter andre arter. Guillermo viste os en smal revne i bjergsiden, som man kunne kravle igennem, og da vi kom ud på den anden side, sad der en ugle i en høj bregne. Det var klart dagens overraskelse.

Rufous-banded owl

Efter lidt morgenmad gik vi nu nedad de næste par timer, spottede fugle hele vejen og nød udsigten. Alt i alt var vi afsted i 9½ time og så omkring 35 forskellige arter, så det var en god dag.

Kommer du til Jardín og er du interesseret i fugle, så er Guillermo helt sikkert den rigtige at kontakte! Du kan skrive til ham på Whatsapp: +57 305 3184585 eller finde ham på Facebook: Aramacao Tours.

Gider du derimod ikke at lede efter fugle, så fortvivl ikke. I området kan du besøge flotte vandfald til fods eller på hesteryg, og de laver efter sigende Colombias bedste kaffe og har derfor også guidede ture til kaffefarmene, hvor man ser hele processen og får smagsprøver. Det kan Guillermo også hjælpe med. Og som bonus taler han engelsk!

På torvet i Jardín, Colombia

 

Sådan vipper de på stolene i Jardín, Colombia

 

Two Danes On Tour på torvet i Jardín, Colombia

En sjov ridestil

En dag imens vi sad udenfor en café på torvet og vippede på stolen op imod muren, som man gør i Jardín, så opdagede vi, at man i Colombia har en helt særlig ridestil – altså en gangart, som vi ikke kendte til. Den hedder Paso fino colombiano. I kan lige se en lille video, som vi har filmet i Jardín, og ellers kan der søges mange flere videoer på YouTube, hvis det skulle have nogens interesse. Det ser i hvert fald ret vildt ud, når hestene kommer ridende sådan ned ad gaden.

 

Nu kommer det nok ikke som den store overraskelse for de af jer, der er bekendte med vores manglende viden om heste, men vi troede faktisk de første gange, vi oplevede gangarten i gaderne, at de ikke rigtigt havde styr på krikken og var ved at ride den til. Eller at den steppede sådan for ikke at falde på de våde brosten. Men sådan kan man jo blive klogere.

Farverige Jardín

Den sidste dag blev brugt i selve Jardín, hvor vi listede rundt i byen og tog billeder af de farverige huse og dens indbyggere. I får lige en lille stemningsbilledserie:

Kaffe på torvet i Jardín, Colombia

 

Smukt hus i Jardín, Colombia

 

Farverigt hus i Jardín, Colombia

 

Frugthandler, Jardín, Colombia

 

Flere farver, Jardín, Colombia

 

Farverig gade i Jardín, Colombia

 

Bord og stole i Jardín, Colombia

 

Flot hus i Jardín, Colombia

 

Stejl og farverig gade i Jardín, Colombia

Alt i alt var Jardín et fantastiske bekendtskab for os – og indtil nu vores yndlingssted i Colombia. Her er også en skøn temperatur i forhold til Amazonas og Los Llanos!

Skulle du komme forbi, så vil vi gerne anbefale det lille hotel Sgt. Peppers. Damerne, som arbejdede der, var utroligt søde og hjælpsomme. Kan du få det øverste 4-mandsværelse, så har det en fin udsigt!

It's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

 1. Colombia er efterhånden rykket ganske langt op på min rejseønskeseddel – og indlæg som dette gør det ikke bedre 😉 Det er nogle smukke fotos, I har taget i Jardín (min datter var der sidste år (og gjorde mig også nysgerrig på byen)), og selv om jeg ikke er den store fuglekigger, så må jeg bestemt dertil en dag. Tak for kigget 🙂

  • twodanesontour says:

   Hej Bente.
   Du kan godt glæde dig til Colombia. Det er et dejligt, varieret og venligt rejseland. Og Jardín har så meget andet at byde på end fugle, så det er bestemt et stop værd. Sjovt at din datter også har været der. Byen er heldigvis endnu ikke overrendt af turister, da de fleste vælger Salento frem for Jardín – vi håber, at det fortsætter sådan mange år frem endnu.
   Glade rejsehilser
   Rasmus og Anne Marie

 2. Agnete says:

  Hej Rasmus og Anne Marie
  Min datter og jeg er lige kommet til Til Medellin efter skønne dage i Jardin efter jeres anbefaling:-)
  Min datter fandt et skønt sted oppe i bjergene på en kaffefarm. Det var super dejligt, skøn mad og udsigt over byen, som vi kunne gå til på 45 min. Fantastisk by og meget søde mennesker. Vi fik set parpegøjerne i parken ved byen. Tak for anbefaling👏👍🌺😘

  • twodanesontour says:

   Hej Agnete
   Hvor er det dejligt at få sådan en hilsen fra dig og din datter! Og fantastisk at I kunne bruge vores anbefaling om smukke Jardín. Vi ønsker jer en fortsat dejlig rejse gennem Colombia. Et land vi ofte tænker tilbage på med stor glæde.
   Vh. Rasmus og Anne Marie

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.