Cruise på Galapagos

Highlight’et over alle highligts på denne tur til Ecuador skulle være vores 17 dage på Galapagos! Og ikke mindst vores 7 nætters cruise blandt eksotiske fugle og dyr.

Vi var noget spændte, da vi stod i Quito lufthavn – og snart også en del penge fattigere! Allerede her skulle vi hver betale 20 USD i transitkontrolafgift… hvad de penge så end går til?

Og da vi ankom til Seymore lufthavn på øen Baltra, kostede det os 100 USD pr. person, inden de ville stemple vores pas. Nogle af disse penge går til Nationalparken Galapagos og således (forhåbentlig) til naturbeskyttelse af øerne.

Så skulle vi også lige købe en busbillet til 10 USD/retur for at komme ned til havnen, hvor vores båd Golondrina ventede på os sammen med de første søløver og havleguaner.

Søløve på Galapagos

Valg af krydstogtskib

Skibet Golondrina er et af de mindste krydstogtskibe ved Galapagos. Det man vil betegne som et ”backpacker-skib”. Her mødes alle dem, som ikke har millioner at rutte med. For det stod allerede hjemmefra klart for os, at Galapagos ER dyrt! Cruises fås i tre prisklasser: Dyrt, dyrere og dyrest! Vores ”billige” cruise stod os i omegnen af 2000,- kr. pr. dag (ca. 300 USD).

golondrina-Galapagos-cruise

Netop bådens ”backpacker-slæng” passede os fint, og vi var af sted med en god, blandet gruppe i alderen ca. 20 til 55 år. Når man er 16 mennesker med 7 forskellige nationaliteter sammen på meget lidt plads i 8 dage, så er det helt afgørende, at det er rare og omgængelige mennesker, man skal tilbringe tiden sammen med.
Vi mødte andre turgrupper undervejs på vores cruise. Bl.a. 16 amerikanere over 60 år, som ikke lignede nogen, som havde tænkt sig at snorkle to gange om dagen af en times varighed i koldt vand. Vandtemperaturen her på Galapagos er på denne årstid omkring 19 grader – altså som en god sommerdag i Danmark, så vi har dagligt glædet os over vores medbragte våddragter, selvom det har betydet, at vores normale rygsække er skiftet ud med større modeller.

Udfordringer på Golondrina

En lille streg i regningen på Golondrina var dog, at vi fik kahytter under dæk. Allerede første aften fandt vi ud af, hvad det indebar: Vi sov oven på skibets motor! Det larmede og rystede så voldsomt, at vi ikke kunne tale sammen inde i kahytten, når vi havde lagt os i hver vores køje. Ørepropper tog lidt af støjen, men der var lang vej igen! Efter 7 nætter med larm, til tider høj sø og afbrudt søvn var vi godt mørbankede. Vi havde hjemmefra prøvet at ændre på vores kahyt-tildeling, men uden held. Vores rejseagent Happy Gringo fortalte, at de ikke kunne gøre noget, da vi var de sidste, der havde booket – hvilket viste sig ikke at være sandt, da vi fik snakket med de andre ombord.
Forhåbentlig har det vippet mindre hos os end hos de andre!

Vores kahyt på Golondrina

Besætning

Vi var generelt tilfredse med besætningen på Golondrina. Vi havde en meget vidende guide Milton, som første os gennem dyre- og planteliv, geologi og øernes historie. Dog fik vi et indtryk af, at besætningen ofte skifter mellem de forskellige både, så man kan ikke være sikker på, hvem der er med om bord på næste tur.

Valg af rute 

Bådene på Galapagos sejler hovedsageligt to ruter: vest, hvor der er chance for at se pingviner, hvaler og delfiner eller øst, hvor man kommer til flere forskellige øer og oplever variationen i landskabet, samtidig med at man ser det helt unikke dyre- og fugleliv, som findes her.

Søløverne sover i pangaen

Vi havde valgt en 8 dages tur til de østlige (og derved også de ældste) øer, da vi regner med at se masser af hvaler, når vi kommer ind til fastlandet af Ecuador igen.

Spar penge

Grunden til at vi købte vores cruise hjemmefra var, at vi VILLE have et cruise på 8 dage med en bestemt rute, og vi var 4, som VILLE med samme båd – både som alle max har plads til 16 personer. Er man kun to og har ”tid nok”, er det en fordel, at flyve til Galapagos, bosætte sig et par dage i Puerto Ayora på Santa Cruz og hver dag trawle de mange rejsebureauer igennem for at se, om der er et last minute cruise til en god pris. Vi blev f.eks. tilbudt 8 dage til Isabela og Fernandina for 700 US – men efter 8 dage i en kahyt oven på motoren, så valgte vi at blive på land.

Udsigten fra Bartolomé

Vores rute

Til dem, som måtte drømme om en tur til Galapagos, kommer vores rute kort fortalt og med highlights i parentes:

 

Dag 1: Baltra – Santa Cruz (brun pelikan, blåfodede suler, havleguaner, Sally lightfoot krabber – efterfølgende snorkeltur med tiger snake eel)

Dag 2: Genovesa (rødfodede og nazcasuler, fregatfugle, tropikfugle, svalehalemåger, mosehornugle, gulkronetnathejre, 3 Darwin finkearter)

Dag 3: Bartolomé (fin udsigt og pingvin, som vi snorklede med) – Santiago (lavamark)

En af de små GalapagospingvinerDag 4: South Plaza (søløver, landleguaner, svalehalemåger, sodfarvede skråper) – Santa Fe (anden art af landleguaner, søløver)

Dag 5: Snorkling ved Kicker Rock (skildpadder, Galapagoshajer, ørnerokke, søløver) – Lobos Island (fin strand med søløver og havskildpadder) – San Cristobal (byen Puerto Vaquerizo Moreno med masser af… søløver!)

Dag 6: Espanola (søløver, havleguaner, Galapagoshøg, albatrosser, suler, strandskader)

Dag 7: Floreana (flamingoer, blåfodede suler) – Snorkling ved Devils Crown (fiskestimer, havskildpadde og rokke) – Santa Cruz (Store landskildpadder på Darwin Institute)

Dag 8: North Seymore (Blåfodede suler, fregatfugle, landleguaner, søløver) – Baltra

Gummibåd og søløve

Snorkling 

Vi har kun nævnt de to snorkelsteder, som var de bedste: Kicker Rock og Devils Crown.
I løbet af de 8 dage snorklede vi en til to gange hver dag og så mange fine ting. Men pga. årstiden (juli måned), der byder på kolde havstrømme og næringsrigt vand, har vi generelt været skuffede over sigtbarheden på 5-8 meter. Det ændrer dog ikke ved vores samlede indtryk af øerne.

Galapagos er et fantastisk sted, hvis man som os er interesseret i geologi, natur og især dyr (som man kan læse om i vores forrige indlæg).

It's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

  1. Gode tips! Jeg skal helt klart også til Galapagos en dag og så er det da lidt rart at vide hvad man skal gå efter 🙂

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.