Nordlys i Tromsø

På jagt efter nordlys

Efter ca. 45 minutters kørsel i to minibusser, standsede vi ved bunden af en bugt. Vi fik udleveret ”termodragter” og trafikveste, så vi kunne blive set af biler, da vi stod lige ved en vej. Temperaturen sagde minus 18 grader, så vi var glade for alt det tøj, vi kunne få på.

Vi spejdede op mod en frostklar, stjernefyldt nattehimmel. Efter ca. 10 minutter begyndte der at komme en lang gul stribe på himlen. Kunne det være nordlys? Pludselig var der to striber og når Rasmus tog billeder med kameraet, kunne vi se, at striberne var grønne.

Første tegn på nordlys

Nordlystur med Marianne

Vi havde booket en nordlystur med en dame, som hedder Marianne. Hun er vældig passioneret omkring nordlys og kører ud alle dage fra september til marts for at kigge efter og fotografere nordlys. Er der ingen gæster, der har booket, så kører hun da bare selv ud! Samtidig kører hun over et meget stort område. Om nødvendigt går turen over grænsen til Finland eller Sverige, hvis det er der, yr.no lover skyfrit.
Marianne anbefalede, at vi kravlede op på en stor klippeblok. Herfra havde vi et godt udsyn, og vi stod og så himlen blive mere og mere grøn. De farvede bølger gled stille hen over nattehimlen, og det var et utroligt spektakulært syn. Ind imellem så vi også stjerneskud på himlen, som kun gjorde oplevelsen endnu flottere. Det var også sjovt at se, hvordan flyvemaskiner lavede lange streger på vores billeder, da hvert foto havde en lukketid på mellem 10 og 15 sekunder.

Nordlys ved fjorden

Efter et stykke tid kørte vi videre til en lille privat lejr ud til kysten, hvor Marianne tændte bål i en lille hytte, så vi kunne grille pølser og ostesandwich.
Vi tilbragte dog først en del tid med at fotografere nordlys. Selvom det var minus 16-18 grader, så var det jo nordlyset, vi var kommet for at se. Og de, der blev stående ude, blev belønnet med endnu et farveshow.

Nordlys ved hytten

Men som tiden skred frem, og vi nærmede os midnat, så sad flere og flere nu inde i hytten for at holde varmen. Så derfor pakkede vi sammen og kørte ud for at få det sidste glimt af lyset.

Nordlys i Tromsø

Lidt info: 

Vi bookede vores nordlystur direkte gennem Marianne. Hendes mailadresse er: aurora.chaser.bergli@gmail.com
Prisen var 1350,- norske kroner for 8 timers tur inklusiv en “overlevelsesdragt” samt pølser, ostesandwich, varm cacao og en tår eller to af Mariannes blendede whisky. For en anden gang skyld, ville vi have spist lidt aftensmad, inden vi tog af sted, for man kunne ikke direkte kalde det et måltid. Dog var der rigeligt af alting.

Vildt nordlys

 
Nordlys i Tromsøe
Læs også: Nordlys i Andenes
Hvis du ikke allerede følger os på Facebook eller Instagram: @twodanesontour, så skal du være meget velkommen. Her lægger vi endnu flere billeder ud og kommer med opdateringer, når vi er på farten.
It's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

  1. Det er for vildt!!!! Hold da lige op for nogle billeder. de er da lige til et fotomagasin. Det må have været en helt vil oplevelse og selvom om billederne er super smukke, ja så må det have været ubeskriveligt i virkeligheden. Uhh en af de mange ting der er på listen…..men tak fordi i delte jeres fede oplevelse med os andre 🙂

  2. Vi takker! Vi er også selv ret godt tilfredse med billederne og ja, det var en stor oplevelse at være der og se det selv. Klart anbefalelsesværdigt.

    Hvis I tager af sted på et tidspunkt, så kontakt os gerne inden, da vi har en del tips til, hvordan man tager nordlysbilleder, da det ikke er sådan lige til. Der er teknik bag.

    Happy travels
    Rasmus og Anne Marie

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.