Tromsø

Overvejelser om Nordnorge

Vi har i et stykke tid overvejet, om vi skulle på en tur til Nordnorge. Vi har tidligere besøgt venner i Bergen, men denne gang ville vi af sted for at se spækhuggere. Derfor har vi brugt en del tid på at undersøge, hvor og hvornår der er bedst chance for at opleve dette prægtige dyr. Samtidig ville vi også gerne opleve nordlys og forsøge at fotografere det. To ting som er fint foreneligt i Tromsø om vinteren.

Dog var der også noget, som trak i den anden retning: De norske priser!

Anne Marie har i et halvt års tid haft en stribe af Maren Uthaug hængende på køleskabet: ”Overvejer at tage på ferie til Norge. Eller jeg kunne bare stille mig under bruseren og rive tusindkronesedler i stykker…”

Stribe af Maren Uthaug

Til sidst besluttede vi os dog for, at det måtte kunne gøres på et rimeligt budget.

Overnatning på SmartHotel

Dette indbefattede at bo på SmartHotel, som har værelser på størrelse med sardindåser (men ellers var det rigtig fint og lå dejlig centralt) samt pakning af en halv spegepølse og en pakke smør, så vi kunne være selvforsynende med morgenmad.
Vi synes selv, at dette var en god prioritet, da morgenmad på hotellet kostede 110 kr. pr. person pr. dag. Vi fandt dog snart ud af, hvorfor prisen var så høj, da de i supermarkedet solgte rundstykker til 12 kr. stykket!
Dog fandt Rasmus i Coop ugens tilbud – nogle udmærkede boller til kun 2.50, så dem snuppede vi i stedet for. Coop havde også følgende sjove tilbud:
1½ liter æble- eller appelsinjuice 25,50.
2 X 1½ liter æble- eller appelsinjuice 25,-
Allerede i flyveren var vi helt betagede af landskabet over Troms. Der var flotte fjorde og bjerge med sne og smukke solnedgangsfarver på trods af, at klokken ikke havde rundet 12 middag. Vi var SÅ klar til at udforske dette sted de kommende 4 dage.

Smuk indflyvning over Troms

Lufthavnsbus og varme i fortovene

Vi tog lufthavnsbussen ind til centrum for 110 danske kr. retur og blev straks betaget af den lille nordlige metropol med en frisør eller optiker på nærmest hvert et gadehjørne. Vi undredes over, hvor stort et kundegrundlag de dog kan have her i “ødemarken”?
Statue af Roald Amundsen i Tromsø
En anden ting der slog os i byen var, at mange butikker i centrum af Tromsø havde varme i fortovene, så de ikke behøvede at skovle sne hver dag. Du tror os ikke? Tag til Tromsø om vinteren og oplev det selv!
Problemet er, at når der falder en del sne og det så pludselig bliver tøvejr, så lægger der sig et super glat islag på fortovene, som ikke sådan lige kan skovles væk. Og det smelter først langt hen på foråret, hvis der ikke bliver gjort noget ved det hver eneste dag. Så derfor: Varme i fortovene. Ja, altså ikke lige så meget som gulvvarme -bare så det lige er frostfrit.
Tilfrosset havn i Tromsø
Og så var vi vilde med det moderne og smukke bibliotek, som ligger meget centralt i byen, så det får I også lige et billede af:

Futuristisk bibliotek i Tromsø

 
It's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

 1. bente krogh harff says:

  Undertegnede har samme plan for i år. Spørgsmål er bl.a med bil ell fly til Tromsø. Hvornår tog I af sted, hvad kan anbefales. Har været på Nordkap og hvalsafari fra Andenes, så kaskelothval, der lå og SOV !!!. Håber at høre fra jer. MVH bente krogh harff

 2. twodanesontour says:

  Hej Bente
  Vi var i Tromsø januar 2016 og har været i Andenes i januar 2017. Vi har planer om Tromsø igen i 2018.
  Vi synes, at vintermånederne er helt fantastiske, fordi vi kan kombinere hvalture med nordlys. Men sommer i det arktiske område er jo også vidunderligt.
  Det er rimelig nemt at flyve til Tromsø, med en kort mellemlanding i Oslo. Vi tog lufthavnsbussen ind til byen og havde ikke brug for bil på vores tur. Hvis du/I vælger at køre, så er der jo et godt stykke! Så det kommer også an på hvor lang tid I vil bruge på turen.
  Du er endelig velkommen til at skrive igen. Hvad har du selv i tankerne? Så er det måske lidt nemmere at hjælpe.
  Vi synes, at Tromsø er en hyggelig by -og meget større end Andenes, så der er også mulighed for lidt museumsbesøg mv.
  Glæder os til at høre om din tur
  Venligst
  Rasmus og Anne Marie

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.