Mérida

Den farverige by Mérida

Vi er fløjet tilbage til Yucatan-halvøen for at fortsætte ferien der, og den gamle, farverige koloniby Mérida har straks taget os med storm. Det er den største by på Yucatan med omkring en million indbyggere. Men da byen blev anlagt af spanierne i 1542, var det en forladt mayaby med fem pyramider. Stenene fra pyramiderne blev brugt til at bygge Mérridas store torv, katedral og kolonistilshuse. I dag er der kun få tegn på, at der engang har været en mayacivilisation her. F.eks. kan man på en af kirkerne se, at nogle af stenene har udskæringer fra mayaerne.

Farverig gade i Merida, Mexico

Gratis koncerter hele året rundt

Mérida er en meget kulturel by. Hver aften hele året rundt, er der en gratis koncert, ofte med dans, et sted i byen. Der er masser af både mexicanere og turister, som benytter sig at disse fine tilbud, og det giver byen et dejligt liv i gaderne. Nogle af vejene bliver spærret af. Her sidder gamle damer og sælger deres håndværk og der er små madboder med lokale retter.

Flot optræden af dansere i Merida, Mexico

Poc ta poc

Fredag aften blev den ene gade foran det store torv spærret af, og her opførtes det gamle mayaspil ”poc ta poc”, som vi før har omtalt, da vi var ved Chitzén Itzá for 3 år siden. Men først nu har vi faktisk fået en forståelse for, hvordan spillet spilles.
Der spilles med en gummibold på størrelse med en håndbold. Spillerne spiller hele tiden bolden til en modstander, som kun må skyde tilbage med hoften eller knæet. For at det kan lade sig gøre, så må spillerne næsten hver gang lægge sig ned på banen.
Det gik op for os, at det er et meget fysisk hårdt spil og nærmest en umulighed for spillerne at score i den lille bitte ring, som hænger højt oppe.
Senere viste spillerne, hvordan de forsøgte at skyde ”straffe” og her lykkedes det faktisk at score.
Til sidst spillede de også et spil med en brændende bold. Det så lidt farligt ud, og der stod nogle ”vagter” klar til at gribe bolden, så den ikke fløj ud til publikum.
 
Vi har klippet en lille film sammen af de tre forskellige dele af spillet, så I også kan få en fornemmelse af spillet:
 
 

Nomadas hostel

Mens vi har været i Mérida, har vi boet på det dejlige Nomadas hostel i det historiske centrum. Atmosfæren har været rigtig god og personalet utrolig venligt og hjælpsomt. Og så gør det jo heller ikke noget, at der hænger farverige hængekøjer rundt omkring, samt at de har en dejlig pool, som vi har benyttet hver eftermiddag, når vi er kommet trætte tilbage efter dagens oplevelser i og omkring byen. Klart et sted, som vi gerne vil anbefale til andre.

Hængekøjer på hostlet Nomadas i Merida, Mexico

Swimmingpoolen på Nomadas i Mérida

Mérida har endnu mere at byde på, end det vi nåede at opleve: gratis byrundture, kunstmuseer og gallerier, teater, små hyggelige pladser, en stor zoologisk have med dyr fra Yucatan, en cenote man kan bade i, moderne cafeer og meget, meget mere, så vi kunne nemt have brugt et par dage mere i byen.

Flot bygning i Merida, Mexico

 

Katedralen i Merida, Mexico

Læs også: Uxmal og flamingoer

Læs også: Spise med Price… på Yucatan

Se endnu flere billeder fra vores rejser på Facebook eller på Instagram: @twodanesontour

It's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.