Spise med Price… i Sonora

Efter vores sidste besøg i Mexico i februar 2022 har vi valgt at opdaterer vores blogindlæg om mad fra Sonora.

Mexicos lækreste mad

Sandsynligheden for, at nogle af jer, som læser dette blogindlæg, nogensinde kommer til at besøge en af Mexicos nordligste stater Sonora er nok ikke særlig stor. Den ligger ikke lige umiddelbart på “turistruten”. Og det er egentlig ærgerligt. For i Sonora har de, ifølge os, Mexicos lækreste kød og i det hele taget noget af Mexicos lækreste mad. I Mexico er Sonora lige så kendt og berømt for deres møre oksekød, som Argentina er i Sydamerika.

Og det var netop her i det nordlige Mexico, at Rasmus var udvekslingsstudent i 1991/92. Derudover havde Rasmus’ familie på Falster en mexicansk udvekslingsstudent boende i 1994 – han kom også fra Sonora.
Vi har stadig stor kontakt til Rasmus’ gamle familie og til Rodolfo, som stadig taler en del dansk efter så mange år. Derfor bor vi altid privat hos to forskellige familier, når vi besøger denne del af Mexico. Det giver jo en anden og mere uturistet oplevelse af et land, når man får indsigt i folks hjem og levevis, og det sætter vi utrolig stor pris på.
Vi har derfor også været lidt med i køkkenet –altid en god oplevelse. Som da Anne Marie skar tomater i, hvad der føltes som, timevis i 36 graders varme kl. 23 (Overdrivelse fremmer forståelsen). Men det skal I nok høre mere om.

Jordens bedste tacos

Tacos – tacos –tacos! Vi har skrevet det før: Sonora har bare jordens bedste tacos!!! Det grillede oksekød er super mørt og smagfuldt, og vi kan ikke få nok, når vi er her.
Vi spiser altid masser af tacos i både Guaymas og i Hermosillo, og begge steder er de helt fantastiske. 

Grillen er i gang til tacos 

Carne asada til tacos

 

Tacos med stor salatbar

Vi undrer os dog over, at Rasmus’ familie i Guaymas indimellem bestiller tacos med tarme (YES! Den er god nok). Hvordan kan de dog finde på det, når man kan få sådan noget lækkert grillet oksekød??? Anne Marie var modig nok til at prøve denne “delikatesse” i 2018, men det behøver hun vist ikke igen… 

Hvis du vil ud og spise rigtig gode tacos, så anbefaler vi følgende steder:

Guaymas: Tacos Los Mortales, som er en taco-vogn, som står på gaden. Adressen er C. Mar de Cortéz/Luis Donaldo Colosio. 

Hermosillo: Tacos Piña’s. Adressen er Quinta de La Flor 575, Las Quintas, 83240 Hermosillo

Et andet godt frokoststed i Hermosillo er Taquitos Mela, som er en lille familiedreven restaurant i en garage. Den ligger på Av. Dr. Paliza 115. 

Tacos de cabeza

På vores seneste rejse i 2022 blev vi også opmærksomme på tacos de cabeza, som ifølge mexicanerne er rigtig tømmermændsmad og noget, som bliver spist i stor stil søndag morgen.

Men pas lige lidt på, hvad du bestiller, hvis du besøger sådan et morgenmads-taco-sted. For tacos de cabeza betyder tacos med kød fra oksehoved og vi kan skrive under på, at det er meget mørt og juicy kød. Vi kan også anbefale tacos de cachete, som er oksekinder og tacos de lengua, som er oksetunge. Meget lækre tacos alle sammen. MEN vær lige opmærksom hvis du overvejer at bestille tacos de sesos eller tacos de ojos, som er henholdsvis tacos med hjerne og tacos med øjne. Vi prøvede dem ikke – og havde heller ikke lyst! Det var alligevel over vores grænse.

Der findes små madboder med Tacos de cabeza mange steder, men de bedste, vi prøvede, fandt vi på Taquerias El Chino. Tacokæden har 9 restauranter i Hermosillo, og har åbent fra kl. 7 om morgenen til 13.30 om eftermiddagen.   

Hotdogs 

En anden særlig spise, som vi altid skal have, når vi er i Sonora, er deres fantastiske hotdogs. Nu skulle man måske tro, at en mexicansk hotdog er en mexicansk hotdog. Men det kan vi altså skrive under på, ikke er sandt.

Mexicansk hotdog med det hele

I Sonora er der bacon omkring pølserne, de damper pølsebrødene i en stor gryde, og så er der det mest fantastiske tilbehør fra ”salatbaren”. Ud over den viste version her med mayonnaise, hakkede friske tomater, bløde løg og guacamole, så prøvede Rasmus også en med det ovennævnte samt mexicansk chorizo og smeltet ost! Det er simpelthen et eldorado at gå ud og spise hotdogs her. Og det var der andre, som også vidste.
Anne Marie talte, at der stod 17 i kø efter hotdogs, mens vi guffede vores i os. Hvornår har du sidst set det foran en dansk pølsevogn på en almindelig hverdagsaften?
De har desuden en glimrende regel om, at man kun står i kø efter den første, går bagom efter de næste og betaler til sidst – den ærlighed kunne man godt lære lidt af!
 

Der var andre end os der ville have hotdogs

 

De to brødre med hver deres hotdog

Ceviche 

En meget kendt spise i Mexico og resten af Latinamerika er ceviche. Råmarineret fisk og/eller skaldyr blandet med finthakket løg, agurk, tomat og koriander. Dertil masser af limesaft, som er det, der marinerer fisken. Cevichen puttes oven på en tostada (stegt tortilla/stor rund nacho), som først er smurt med et tyndt lag mayonnaise. Det er meget typisk at tage denne ret med på stranden, så det havde vi selvfølgelig også med, da vi var på den store familieudflugt i Guaymas.

Mexicansk ceviche på strandenAftenen før strandturen ved 21-tiden, gik vi forbi Rasmus’ værtsbror José Alberto for at finde ud af, hvad tid vi skulle køre næste morgen. Vi regnede med, at det var en lille formalitet, og at vi snart ville være på vej hjem igen. Men inden vi fik set os om, var der skrevet en længere dosmerseddel. Og så gik turen til supermarkedet for at handle ind til cevichen.

Vel hjemme igen (nu nærmede klokken sig 22) gik kvinderne i gang i køkkenet. Der skulle skrælles og snittes agurker, hakkes løg, skæres tomater og presses lime. Imens holdt mændene øllene kolde.

Anne Marie tænkte, at hun nok måtte gå med i køkkenet og hjælpe lidt til. Men hun fik sin ilddåb i et mexicansk køkken til stor morskab for de andre kvinder. Hun var al for langsom til at snitte tomater, tudede af de løg, som hun ikke en gang selv snittede, og var på ingen måde vant til varmen. Hun stod nærmest mere inde i stuen under aircon’en end ude i køkkenet. Men omkring ved 23-tiden var maden klar til næste morgen. Anne Marie nærer nu stor respekt for mexicanske kvinder og deres evne i et køkken. 

Coctel

Med på stranden havde Guaymas-familien også noget, som de kalder coctel. Det var lavet med snegle fra konkylier – Anne Marie var modig nok til at prøve. Det smagte fint, men det overgår ikke favoritten ceviche!

Mexicansk coctel

Anbefalinger til fiskerestauranter

På vores rejse i 2022 blev vi opmærksomme på nogle forskellige fiskerestauranter i og omkring Guaymas, som vi gerne vil dele med jer.
Inde i Guaymas ligger fiskerestaurant-kæden Mariscos El Rey – der findes også en afdeling i Hermosillo og i Obregón. Her fik vi blandt andet lækre små tostadas med rejer, tun og kammuslinger.  
Adressen er García López, Campo de Tiro
I det lille fiskerleje Campo Pesquero la Manga ligger den meget populære fiskerestaurant La Manga Restaurante Doña Rosita. Når du kommer kørende tænker du sikkert ligesom os, at dette må være verdens ende. Men fortsæt bare ned ad vejen og til aller sidst ligger Doña Rosita. Rosita startede ligesom alle de andre restauranter som et lille bitte sted, men hendes fantastiske mad gjorde stedet berømt, og nu er det en stor fin restaurant med dejlig havudsigt.
På stranden Los Algodones ligger den hippe og populære strandbar og restaurant The Soggy Peso Bar. Her sidder du med tæerne i sand, mens et liveband spiller hede rytmer til drinks, øl og seafood. Et rigtigt insted for både lokale og turister. 
Som altid sætter vi pris på, hvis du har lyst til at synes godt om vores Facebookside Two Danes On Tour eller følge os på Instagram @twodanesontour. 
 Tak fordi du læste med og god fornøjelse, hvis turen snart går til Mexico.
It's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

  1. Mmm Mexico .. en slarafen land for madelskere! Det ser ud til at i har haft en rigtig god tur og smagt det bedste fra Mexico 🙂

    Var selv i Mexico for nogle år siden, ægte mexikansk taco … er en verden for sig selv!!! Vil til hver en tid sidde mange timer i et fly for at sætte tænderne i en taco igen

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.