Jordan

I februar 2012 rejste vi til Jordan for at se den fantastiske oldtidsby Petra. Men rejsen bød på mange andre sjove, flotte og interessante oplevelser.

Køretur gennem Jordan

Da vi landede i lufthavnen lige uden for Amman, havde vi lejet en bil. Den skulle bringe os rundt i Jordan de næste 8 dage.

Vi fandt dog snart ud af, at Jordan ikke er fyldt med vejskilte, at kortet i Lonely Planet-bogen ikke er det bedste at køre efter og at det måske havde været pengene værd at leje en GPS (og tegne en fuld forsikring på bilen). Men med godt humør og evnen til at spørge om vej, så begav vi os ufortrødent af sted på “grønspætte-manér” og uden moderne teknik.

Madaba

Første stop var byen Madaba. Den er kendt for sine mange mosaikker. Og især det store Bysantinske landkort over ”Det hellige land”, som findes i gulvet i kirken Saint George. Kortet kan dateres tilbage til det 6. århundrede efter Kristi og det var både flot og interessant at se. Men desværre ikke længere helt intakt.

Mosaikgulv i Madaba i Jordan

Køretur gennem The Great Rift Valley 

Derefter gik turen mod syd. Vi kørte gennem smukke landskaber med stenørken og dybe slugter, som er en lille del af The Great Rift Valley.

Smukt landskab i Jordan

Rift Valley er et meget omfattende geografisk og geologisk system, som indeholder en forkastningszone og masser af geologiske sprækkedannelser med en alder på over 35 millioner år.

The Great Rift Valley strækker sig over næsten 6000 km fra det nordlige Syrien, gennem Jordandalen, Det Røde Hav og videre ned gennem Østafrika til den centrale del af Mozambique. Det er vildt at stå på kanten af denne kløft og vide, at vi nærmest står i en den ene ende med tusindvis af kilometer til den anden.

Udsigt fra bilen i Jordan

Vi gjorde frokoststop i byen Karak, som vist nok er kendt for et gammelt fort. Vi fik nu bare noget meget lokal mad, som vi ikke rigtig kunne bestemme. Men det var som altid en oplevelse at spise som de lokale, og det smagte fint.

En grøn restaurant i Karak i Jordan
Restaurantens ejer må være meget glad for grøn!

 

Hen på eftermiddagen nåede vi til den lille turistede by Wadi Musa, som ligger ved indgangen til oldtidsbyen Petra. Her fås hoteller i alle prisklasser. Og efter vi havde tjekket ind på et af de billigere af slagsen, var vi klar til vores første besøg i Petra, som vi fortæller om i næste afsnit.

Lidt rejsetips til Jordan

Som dansker får du Visa on Arrival i lufthavnen i Amman. Det er gratis og tager ikke lang tid.
Efter vi har besøgt landet, er der blevet lanceret et Jordan Pass, som du kan købe, hvis du får Visa on Arrival. Med Jordan Pass, får du rabatter på over 40 turistattraktioner i landet som f.eks. Petra, Wadi Rum, Jerash og flere museer, borge og arkæologiske steder. Derudover slipper du også for at stå i kø for at købe billetter. Når du køber Jordan Pass, kan du aktivere det inden for de næste 12 måneder. Første gang du får scannet dit Jordan Pass ved en af attraktionerne i landet, har du 14 dage til at besøge så mange steder, som du vil og kan nå. Du kan læse meget mere om The Jordan Pass og købe det online.
Læs også: Jerusalem
Læs også: Musandam, Oman
Følg os på Facebook og Instagram @twodanesontour, hvor vi lægger flere rejsebilleder ud og kommer med updates, når vi er på farten.
It's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.