Snorkling med søkøer ved Caye Caulker

Caye Caulker we love you! Hver gang vi besøger denne skønne ø i Belize, bliver vi mindet om, hvorfor øen er så fantastisk. Farverne, palmerne, det turkisblå hav, menneskerne, sproget, raggaemusikken, de mange sjove skilte og den særlige caribiske rastafari-stemning. Vi elsker bare Caye Caulker! Og nu er det tilmed blevet muligt at snorkle med søkøer!

 

 

Elses første møde med Caye Caulker

Denne gang har vi jo hele Rasmus’ familie med på ferie, og det er for dem alle deres første rejse til det lille mellemamerikanske land Belize.

Rasmus’ mor Else indrømmede efter nogle dage, at da vi lige ankom til Caye Caulker havde hun tænkt “Hva’ f… laver vi her?”

Det skal så også lige retfærdigvis siges, at vi den dag havde kørt 4 timer gennem Mexico. Derefter havde vi en del venten på havnen i Chetumal. Efterfølgende en 2 timers sejltur til øen San Pedro i Belize, hvor immigrationen tog præcis lige så lang tid, som skrankepaven i buret havde tænkt sig, at den skulle tage. Derefter endnu en sejltur til Caye Caulker, hvor vi netop steg af båden, da solens sidste stråler gik ned. Vi fandt således frem til hotellet i mørke og til rytmerne af høj reggaemusik med en ordentlig syg bas. Welcome to Caye Caulker!

Men snart overgav Else sig også til øens charme og blandingen mellem det smukke og det rå look. Næste morgen i solskin, så øen helt anderledes ud og der var masser af steder at gå på opdagelse.

Dejlig stemning på Caye Caulker, Belize

De fantastiske solnedgange ved Iguana Reef Inn var vi alle helt vild med. Der måtte vi bare forbi hver aften.

Det blev så ikke dårligere af, at der var masser at kigge på ved badebroen – rokker, søheste, en haj og en moræne. Og så kom de sjove pelikaner forbi for at få en lille fisk med og hilse lidt på.

 

Så det blev til en del skønne solnedgangsbilleder i løbet af ugen.

 

Vores kærlighed til søkøer

Sidst vi var i Belize i 2015, tog vi den mest fantasiske 3 dage/2 nætters catamaran-tur fra Caye Caulker til den sydlige by Placencia med Raggamuffin tours. Hvis der bare er det mindste adventure/udemenneske i dig, og du nogensinde får mulighed for det, så skulle du tage med på denne utroligt smukke sejltur.

Undervejs snorklede vi hver dag fra båden, og her oplevede vi det, som vi ikke troede muligt. Vi snorklede med en søko! Siden da har vi drømt om at få lov til at opleve sådan et magisk øjeblik igen – i mere end 30 sekunder.

Og der må vi sige, at tingene har ændret sig de sidste tre år på Caye Caulker. Sidst vi var her kunne man ikke booke deciderede snorkelture med fokus på søkøer. Nu reklamerer alle snorkelbureauerne med det. 

Anda De Wata Tours

Den ene dag tog vi (Rasmus og Anne Marie) afsted på en halvdagstur med Anda De Wata ToursCaye Caulkers snorkel-selskab med det skøreste navn! Deres slogan lyder: ‘Cos it’s hotta Anda De Wata, som skal siges med fed caribisk accent. 

Vi mødte senere to danskere som simpelthen ikke kunne forstå, hvad der stod på skiltet. Så vi kommer lige med en oversættelse til alle: Because it’s hotter under the water.

Og det vil vi så godt skrive under på! Da vi snorklede fra stranden, målte Finn badevandstemperaturen. Vi troede ikke vores egne øjne, da termometeret listede sig op på 33 grader! Aldrig før har vi prøvet at bade i så varmt havvand.

Snorkling med havskildpadde

Da vi steg ombord på båden sammen med en familie fra Argentina, gjorde vores guide John det selvfølgelig klart fra starten, at han ikke kunne garantere nogen søkøer. Og derudover ridsede han de gængse snorkelregler op: Du må IKKE røre nogle af dyrene, du må ikke svømme for tæt på dem eller på nogen måde genere dem, du skal til alle tider følge din guides anvisninger.

Efter ca. 10 minutters sejlads stoppede båden, og vi sad lidt og kiggede ud over havet. Her er det nogle gange muligt at se søkøer – men ikke denne dag. Vi sejlede derfor lidt slukørede videre til et sted, hvor der nærmest var 100% garanti for at se havskildpadder. Og rigtig nok. Vi hoppede snart i vandet til den sødeste havskildpadde. Dem holder vi altid af at se. 

Tilbage i båden var vi lige ved at komme til at ærgre os over, at de to første stop ikke havde budt på det, som vi egentlig var kommet efter: søkøer.

Søko i sigte

Vi sejlede to minutter mere. Bådmotoren stoppede, og guiden kiggede ud over havet. Et øjeblik efter udbrød han: “Den er her! Søkoen er her i dag.” Det kan nok være, at vi fik finner og maske på i en fart og gjorde os klar til at hoppe tilbage i vandet. Vi var begge to meget spændte! 

Vi var hurtigere i vandet end den argentinske familie, som havde en dreng med på en 7-8 år. Men han gjorde det nu rigtig godt, når man tænker på, at det var snorkling i åbent hav. Derfor kom vi også som de første hen til søkoen, som lå helt stille ca. en meter under overfladen.

Sidste gang vi så en søko, stak den af efter ca. 30 sekunder, så vi var lidt spændte på, hvor længe denne ville blive, og vi gjorde derfor vores bedste for ikke at forstyrre den. Men den lå der bare – og lå. Og en gang ca. hvert 8. minut svømmede den lige en meter op for at trække luft, og lagde sig så til rette igen. Det var fantastisk at ligge i havoverfladen og studere dette dyr. Den var virkelig sjov at kigge på, og vi kunne slet ikke få nok.

På et tidspunkt begyndte vores guide at fortælle os om nogle af de fisk, som vi også kunne se. Men han havde for længst mistet sit publikum. Alle lå bare og kiggede på den fantastiske søko. Til sidst hoppede guiden op i båden igen og sagde, at vi bare kunne komme, når vi engang var færdige med søkoen. Men bliver man nogensinde det? 

Efter en halv times tid fandt vi alle tilbage til båden. Derefter sejlede vi til sidste snorkelstop, som var et gammelt skibsvrag, med masser af fine fisk at kigge på. Men da vi kom tilbage til Caye Caulker, var det kun søkoen vi kunne snakke om. 

Endnu en snorkeltur

Næste dag havde vi hele familien med på snorkeltur. Denne dag var vi med selskabet E-Z Boy Tours. Her havde vi chartret vores egen båd med guide. Det gav os mulighed for at sejle afsted allerede kl. 8 og stoppe de steder, som passede os. Dette selskab var lige så professionelt som Anda de Wata fra dagen før.

Allerede ved første stop sagde guiden, at der var en søko lige her, og vi hoppede straks i vandet. Den lå meget dybere end dagen før og først tænkte Finn, at det måtte være en unge, så lille som den var. Men da den skulle op efter luft, blev han alligevel overrasket over, HVOR stor den rent faktisk var. 

Igen havde vi ca. en halv time med søkoen. Det var en stor oplevelse for hele familien at se dette skønne dyr. Og vi var ikke kede af at se den to dage i træk 🙂

 

Flere oplevelser

Vi sejlede gennem The Split og over på den anden side af Caye Caulker. Guiden nåede lige at sige, at her kunne vi være heldige at se delfiner. Så spottede Karen en! Vi sejlede straks hen til den og den blev om båden i ca. 10 minutter. Det var sjovt at se den lege i vandet, og det havde hjemmefra været Karens højeste ønske at se en delfin. Dejligt at det lykkes, og at det var hende selv, som spottede den.

Efterfølgende fik vi alle mulighed for at håndfodre tarpons, som er 70-120 cm store fisk. En ret sjov og vild oplevelse!

Hele familien nød til fulde de 6 dage i skønne Belize, inden turen gik tilbage til Mexico. Især vil vi huske de dejlige oplevelser med dyr både på landjorden og i vandet – ikke mindst de fantastiske søkøer. Vi glæder os allerede til næste gang, vi kommer forbi dette lille fantastiske og sjove land.

Har I lyst til at læse et par skilte mere, så er her nogle af vores favoritter:

 

 

Sidst vi var i Belize skrev vi lidt forskellige blogindlæg, som du kan finde her: 

Læs også: Caye Caulker, Belize
Læs også: Raggamuffin Tours
Læs også: Med bus i Belize
Læs også: Hopkins, Belize

Du kan se billeder på vores Facebook-side Two Danes On Tour og på Instagram @twodanesontour. 

It's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

 1. Rokker, sjøhester, hai, morene og pelikaner, det er jo ganske eksotisk. Og sjøkuer! For en fantastisk opplevelse det må ha vært å kunne observere dyrene over så lang tid.

  • twodanesontour says:

   Du har helt ret Marianne. Det var sådan en dejlig oplevelse at have god tid sammen med søkøerne. Vi kunne virkelig nærstudere dem og nyde bare at ligge i vandet sammen med dem.
   Caye Caulker er virkelig et besøg værd!
   Glade rejsehilsner
   Anne Marie

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.