Hopkins, Belize

Hjemmefra havde vi læst om det lille søvnige fiskerleje Hopkins lidt nord for Placencia. Det skulle efter sigende være muligt at opleve ”det rigtige” Belize her, stifte bekendtskab med garifuna-kulturen og samtidig være et godt sted at foretage dagsture fra.

Garifunafolket er lige som kreolerne og mayaerne alle forskellige folkeslag i Belize, med hver deres sprog –ud over hovedsproget engelsk. Garifunafolket stammer oprindeligt fra afrikanske slaver. De dyrker stadig deres egen religion, (mad)kultur og musik. Bl.a er de kendt for at være dygtige trommeslagere.

Kismet Inn og grisen Sergio

Kismet Inn i Hopkins

Vi havde booket 3 nætter på Kismet Inn hos den eksentriske og meget snakkende og udadvendte dame Tricia og hendes lokalfødte mand Elvis. 

Fællesspisning hos Kismet Inn i Belize

Her blev vi grundet få besøgende opgraderet til en skøn hytte på stranden, hvorfra vi havde en dejlig udsigt over Det Caribiske Hav. 

Kismet Inn i Hopkins, Belize

Det var dog ikke for folk med et dårligt sovehjerte, da taget var af blik, og man konstant kunne høre palmernes susen, bølgernes brusen og de to haner, som galede hver morgen fra kl. halv fem. (De bliver aflivet næste gang vi kommer forbi!).
Ud over de skide høns havde Tricia også en kælegris ved navn Sergio samt 4 hunde.

En glad og tro følgesvend

B.B. King blev straks vores hund. Den sov på vores veranda om natten og den fulgte os i hele byen, når vi cyklede rundt. Ja, den gik sågar med ind i supermarkedet, og den ventede ude foran en restaurant, mens vi spiste kylling med bønner og ris. B.B. King var en glad og tro følgesvend de dage, vi var i Hopkins.

Cockscomb Basin Jaguar Reserve 

I nærheden af Hopkins ligger Cockscomb Basin Jaguar Reserve, så det ville vi gerne se lidt nærmere på. Vi fik landsbyens eneste taxachauffør til at køre os dertil og hente os igen.

Kolibrier i Cockscomb Basin Jaguar Reserve

 

Blå sommerfugl i Cockscomb Basin Jaguar Reserve

 

Sommerfugl i Cockscomb Basin Jaguar Reserve

 

Egern i Cockscomb Basin Jaguar Reserve

Reservatet skulle have den største population af jaguarer i Belize. Men da jaguaren – Amerikas største kattedyr, er mest aktiv om natten, så vidste vi på forhånd, at chancerne for at se en var temmelig små.
Vi valgte en 5 kilometers tur igennem junglen ad de små stier og håbede det bedste. 4 timer senere, godt trætte og svedige havde vi tilbagelagt turen, men desværre uden at have set en jaguar. Det tætteste, vi kom, var et par tydelige poteaftryk i skovbunden.
 

Friskt jaguarspor og Anne Maries hånd

Men selv uden jaguarer var turen rigtig fin, og vi så en masse fugle (især mange kolibrier), firben og insekter. Og til sidst var vi heldige at komme helt tæt på en flok brøleaber, der var i gang med dagens ”brølekor”. Det er ubeskriveligt, så meget larm de kan lave!

 

Til garifuna-fest

Om aftenen var vi til garifuna-trommeaften på en lokal bar Driftwood. Der var larm og gang i den, samtidig med at det var rigtig hyggeligt. Vi vidste dog ikke helt, hvad vi skulle sige til den ene guts trommesæt, der bestod af tre skildpaddeskjold i forskellige størrelser. Men vi blev enige om, at alle tre skildpadder sikkert havde lidt en naturlig død. (Vi håber stadig på, at det er sandt!)

Tromme af skildpaddeskjold i Hopkins, Belize

 
 Mange unge mænd gav den gas og drak drinks i lange baner – og så på en hverdag! Men det bekræftede os bare i Tricias påstand, som nu er blevet trykt på t-shirts.

Slogan op t-shirt fra Hopkins, Belize

 
Mændene i landsbyen bliver generelt brødfødt af deres koner, som sælger lidt mad eller gør rent mv. Mændene er af den årsag ikke tvunget til at arbejde for at få økonomien til at løbe rundt, hvorfor de ikke gider at tage ud og fiske, men hellere vil blive hjemme og drikke bajere med gutterne.

En lidt uheldig tur 

Dagen efter ville vi prøve vores held igen. Denne gang i forsøget på endnu en gang at svømme med en søko.
Vi havde fået Tricia til at arrangere, at en lokal gut skulle tage os med ud i sin båd, så vi kunne svømme med og filme søkøer.
Da vi ankom til båden, var det ikke manden selv – men to unge gutter, der skulle tage os med på tur. De kiggede noget mærkeligt på vores snorkeludstyr samt vores undervandskamera – det skulle senere vise sig hvorfor!
Vi sejlede på Sittee River og ud til flodmundingen. Her cirklede vi lidt rundt og kiggede efter søkøer. Pludselig var der en stor skygge i vandet, og kaptajnen råbte ”jump”. Og på trods af historier om, at der er krokodiller i floden på op imod 4 meter, så parerede vi ordrer og hoppede i, kun for at se en cirkel af sand blive hvirvlet op og en sigtbarhed på mindre end en meter. Der kunne have været en flok halvt-tons-tunge søkøer to meter fra os, og vi ville ikke have været i stand til at se dem og da slet ikke filme dem!
Gutterne forsikrede os om, at de ville finde steder med bedre sigtbarhed. Men efter flere vandture i det grumsede vand, nægtede vi at hoppe i mere og forlangte at blive sejlet tilbage.

På tur til revet

På kajen ringede de til chefen. Han var ikke helt glad, men indvilligede til sidst i, at vi kunne blive sejlet ud til revet i stedet. Ude på revet fik vi tre snorkelture i klart vand over sandbund med søgræs. Vi så desværre ingen søkøer, men til gengæld kunne vi have set dem, hvis de havde været i området.
Vi viste gutterne vores videoklip med søkoen fra Tobacco Caye. De var meget imponerede og sagde, at det var et ”one in a million shot”.
Vi er ret sikre på, at de synes, det nærmest var uforskammet af os at tro, at vi kunne få sådan en oplevelse to gange på en uge. Og det kan de måske have ret i! Men hvis man ikke prøver, så lykkes det på den anden side heller ikke.

 
Skulle du komme til Hopkins, så vil vi da gerne lige anbefale restauranten Frog’s Point, hvor vi fik en fantastisk kylling med peanutsauce.

Restaurant Frog’s Point i Hopkins, Belize

 
It's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

  1. Godt indlæg i har lavet, meget malerisk beskrevet. Man kan helt klart fornemme alt den støj i har været omgivet af:-) Det lyder og ser dog rigtig dejligt ud. Skønne billeder 🙂

  2. Hopkins var klart den lokale "Belize-oplevelse" uden for mange andre turister og her, vi fik slappet rigtig godt af -på trods af haner! 🙂

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.