Teotihuacan

Vi besøgte de fantastiske pyramider ved Teotihuacan, da Anne Marie var med Rasmus i Mexico for første gang tilbage i 2003.

Dengang tog vi den lokale hønsebus de ca. 50 km uden for Mexico City, og Anne Marie husker stadig, hvordan musikanter stod af og på for at spille for passagererne i håbet om at tjene et par pesos, ligesom små indianerkvinder i farverigt tøj solgte tamales, frugt og snacks fra små flettede kurve.

Genbesøg til Teotihuacan

Da vi i år planlagde vores ophold i Mexico City sammen med Cesar, spurgte han, om vi havde lyst til at tage en tur til Teotihuacan. Og selv om vi havde været der før, så ville vi begge gerne gense dette imponerende sted, som selvfølgelig har en plads på listen over Unesco Kulturarvssteder.
Vi pakkede derfor bilen inklusiv Cesars datter Fer og hans svigermor! Jo, det skulle nok blive en herlig tur.

Vild trafik og farverige forstader

Først kørte vi gennem hele Mexico City, som hver morgen og aften er noget af en udfordring. Men som Uber-chauffør, kender Cesar sin vej rundt i millionbyen.

Vel ude på den anden side, var der motorvej hele vejen til Teotihuacan, så turen gik forholdsvis hurtigt. Undervejs så vi nogle af de farverige forstader, hvor turister dog ikke skal bevæge sig ind på egen hånd pga. sikkerheden – eller mangel på samme.

Farvede huse i forstæderne i Mexico City.

Teotihuacan

Vel fremme blev vi mødt af den ene salgstale efter den anden fra guider, som gerne ville tjene en skilling på at vise os rundt. Vi fandt dog ud af selv at køre til zone 5, hvor vi købte indgangsbilletter til 70 pesos for voksne – ca. 25 danske kroner. Herfra var der kort vej til det, det hele handler om. De fantastiske pyramider.

Solen, Teotihuacan, Mexico

Teotihuacan blev bygget omkring 300 år f.kr. Navnet betyder Gudernes sted, og var den største by i det, der bliver kaldt det præ-columbianske Amerika – altså før spanierne ankom og vendte op og ned på det hele. Ifølge Aztekerne var det lige netop her, at Guderne mødtes for at planlægge skabelsen af mennesket.

Man mener, at da byen Teotihuacan var på sit højeste, boede der 65.000 mennesker. Faktisk voksede Teotihuacan sig først stor efter at pyramiden Cuicuilco, som vi besøgte dagen før, mistede sin betydning, da den blev oversvømmet af lava i forbindelse med vulkanudbruddet fra Xitle.

Op på Solen

Havde det stået til os, så var vi nok kørt herud da pyramiderne åbnede kl. 8 om morgenen, men nu nærmede klokken sig 11 i stedet for.

Vi skyndte os derfor at kravle op på Solen, den største pyramide, inden middagsheden for alvor satte ind.

Pyramiden Solen, Teotihuacan, Mexico

Udgravninger har vist, at pyramiden ikke indeholder et gravkammer, men der har i fordums tid været et tempel på toppen. I følge historikere tilbad Aztekerne solen ved dette tempel, og det er derfra, at pyramiden har fået sit navn.

Lige som sidst var det fantastisk at bestige Solen. Husk dog, at opstigningen måske ikke er for alle. Der er langt op, trinnene er stejle og nogle gange høje, og folk med højdeskræk vil nok ikke bryde sig om det. Men dem, som kommer helt til tops, bliver belønnet med en ubeskrivelig udsigt til den anden store pyramide kaldet Månen, og vi nød det i fulde drag!

De fantastiske pyramider ved Teotihuacan, Mexico

Vel nede igen gik vi ad Dødens Avenue mod netop Månen. Man mener, at denne vej har været brugt til optog, som har gået forbi Solen og ned til Månepladsen.

Undervejs så vi et maleri på en af væggene af en puma, som for aztekerne var et helligt dyr. Fantastisk at dette gamle maleri stadig eksisterer!

Puma, Teotihuacan, Mexico

Og så en tur på Månen

På Månen kan man kun kravle op til den første platform, som er ca. halvvejs til toppen. Og trinnene er endnu stejlere!

Der er stejlt til toppen, Teotihacan, Mexico

Men op skulle vi da. Sådan ligesom for gammelt venskabs skyld – og selvfølgelig for at se Solen fra Månen!

Vi står på månen, Teotihuacan, Mexico

Til højre for Månen (hvis du står neden for og kigger op på den) havde vi luret, at man kunne klappe foran nogle af trapperne, og så gav det et sjovt rungende ekko. Skulle du komme til Teotihuacan, så se om du kan finde det rigtige sted.

Solen ved Teotihuacan, Mexico

Til venstre for Månen, kan man nu komme ind og se nogle tidligere boliger, som er blevet “renoveret”. Det er vi altså ret sikre på, at man ikke kunne se sidst, vi var her. I dette område er der også små butikker, hvor man kan købe is og vand og komme på toilettet.

Huse ved Teotihuacan, Mexico

Inden vi kørte tilbage mod Mexico City, besøgte vi også museet tæt på indgangen. Der var mange fine ting og skilte på både spansk og engelsk.

På museet ved Teotihuacan, Mexico

Der er også en model af hele området, så man kan få et bedre overblik og virkelig få en fornemmelse af, hvor stort området er. Og når du har købt billet, er dette museum med i prisen 🙂

Model af Teotihuacan, Mexico

Endnu engang var det en stor oplevelse at besøge Teotihuacan, og det er klart et must see, hvis du bare er lidt historieinteresseret og kommer forbi Mexico City. Denne gang var vi i egen bil. Det er også muligt at tage en almindelig bus derud, eller hoppe med på en af de mange ture, som hver dag afgår fra Mexico City.

 

Læs også: Chichén Itzá
Læs også: Calakmul, Mexico

Vi deler masser af dejlige billeder fra Mexico på Facebook og Instagram @twodanesontour. Alle er meget velkomne til at synes godt om og følge os. 

It's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.