Visum til Hviderusland

Dette blogindlæg, er grundet nye visumregler til Hviderusland, opdateret august 2018

Hviderusland har længe været et meget lukket land. Det er Europas eneste stadigt fungerende diktatur, og der er fortsat stærke bånd til Putin og storebror Rusland. Men ting er også ved at ændre sig her. Om end lidt langsomt.

Visa on Arrival i Minsk lufthavn

Tidligere skulle alle rejsende have et visum til Hviderusland. Det er besværligt, da man skal sende sit pas til ambassaden i enten Sverige eller Tyskland. Som konsekvens af det er Hviderusland således et af de mindst besøgte lande i Europa.

Men fra 12. februar 2017 har det været muligt at flyve til hovedstaden Minsk og få et 5 dages Visa on Arrival og pr. 28 juli 2018, er dette ændret til 30 dages Visa on Arrival. Se nu bliver det interessant!

Det måtte sådan to gamle eventyrere som os jo prøve i april 2018 (altså den gang, man kun kunne få 5 dage). Og her kommer opskriften på, hvordan du også kan rejse til Hviderusland og få Visa on Arrival. For der er nogle ret specifikke regler, som du skal følge.

Flyv ind og ud

Inden du rejser til Hviderusland, skal du vide, at hvis du vil søge visum ved ankomst til Minsk lufthavn, så SKAL du flyve ind og ud af landet. Du må altså ikke flyve ind og rejser over land ud. Og du må heller ikke flyve via en lufthavn i Rusland, da det regnes som en indenrigsflyvning. (Hvordan det så lige hænger sammen???)

Du må nu blive op til 30 dage i landet. Hvis du vil være der længere, så bliver du nødt til at søge visum hjemmefra. Det kan du gøre på ambassaden i Stockholm eller Berlin. Her får du normalt 90 dages turistvisum.

Ting du skal have styr på hjemmefra

Dit pas skal være gyldigt mindst 90 dage efter, at du har forladt Hviderusland.

Du skal medbringe et rejsebrev på engelsk fra dit forsikringsselskab, der specificerer, at du er dækket for minimum 10.000 Euro i Hviderusland. Det er ikke nok at have et kort, der viser, at du er dækket i hele verden.

Vi måtte for øvrigt lige hjælpe vores forsikringsagent og fortælle ham, at der altså ikke er noget land, der hedder Whiterussia. Efter lidt skriveri frem og tilbage blev det rettet til Belarus. Han har måske forvekslet det med drinken White Russian 😉

Har du ikke en forsikring, som dækker Hviderusland, eller har du glemt at printe dokumentet ud, så kan du købe en forsikring i lufthavnen.

Visum i Minsk Lufthavn, Hviderusland

Da vi fløj til Minsk, kostede det 4 Euro, hvis du skulle opholde dig i landet 3-4 dage og 6 Euro, hvis du blev i 5-6 dage. Vi kender desværre ikke priserne for op til 30 dage. 

Da vi havde forsikringspapirerne i orden hjemmefra, behøvede vi ikke at stille os i den kø, men kunne gå direkte til paskontrollen.

Derudover skal du kunne dokumentere, at du har medbragt penge nok til at klare dig de dage, du er Hviderusland. Og du skal kunne fremvise en kopi af din udrejsebillet. Det er ikke nok bare at vise det på telefonen. Vi blev dog ikke udspurgt om nogen af delene.

Hurtig paskontrol

Og så var det bare at stille sig op i paskøen. Hvis du bare skal være i Hviderusland op til 30 dage, behøver du ikke at udfylde det indrejsekort, som du får udleveret i flyet. Det er spild af tid, kan vi hilse at sige. Det skal kun bruges, hvis du skal være i Hviderusland på et almindeligt visum fra en ambassade.

Vi kom hurtigt hen til paskontrollen. Her kom vi til at tale med en meget flink, hviderussisk kvinde, og mindre end 5 minutter efter havde vi hver et stempel i passet. Det gik jo nærmest alt for let. For det havde jo alt andet lige været et lidt mere interessant blogindlæg, hvis bare et eller andet var gået galt 🙂

Som noget nyt har vi læst, at hvis du vil opholde dig i Hviderusland i længere end 5 dage, så skal du registrere dig ved The territorial divisions on сitizenship and migration of the internal affairs bodies of the Republic of Belarus. Det løser sig selv, hvis du tjekker ind på et hostel eller et hotel. Skal du bo privat, må du lige undersøge, hvor og hvordan du skal registrere dig.

Hvis du selv vil læse de seneste informationer om 30 dages Visa on Arrival, så har vi fundet oplysningerne på Det hviderussiske udenrigsministeriums hjemmeside.

Nye vinde blæser

Det er nu også blevet muligt at rejse over grænsen fra Polen til Brest eller fra Litauen til Grotno og få 10 dages Visa on Arrival. Dog er der nogle ret strikse regler ved dette visum. Man må f.eks. ikke rejse til andre områder af Hviderusland end der, hvor man er kommet over grænsen. Og alt skal aftales med en lokal guide. 

Se alle vores blogindlæg fra Hviderusland

Læs også: Middelalderbyen Tallinn

Læs også: Overraskelsestur til Warszawa

Vi bliver rigtig glade, hvis du vil synes om vores Facebookside: Two Danes On Tour. Så kan du følge med i, hvad vi har gang i og læse nyeste blogindlæg. Håber du vil være med 🙂

It's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

 1. Virkelig fedt at læse om jeres tur til Hviderusland. Har vi snakkede om et par gange nu og hvis vi kan finde dage til det, tror jeg den kommer med på vores udflugt til Ukraine til april næste år. Også fedt I beskriver processen med at få visum on arrival.

  Jeg har også læst alt om jeres tur til Colombia og Ecuador – vi har en plan om en større rundrejse et par måneder i 2020, så der gav jeres indlæg god værdi for vores planlægning, som allerede er i gang og alligevel vil vi gerne bare tage det som det kommer. Men svært, da jeg godt kan lide at planlægge på forhånd og Jacob helst vil tage det som det kommer – kender i den konflikt? 😉

  Ville bare lige lægge en kommentar og tak for jeres indlæg. Følger forsat med og mangler forsat at læse om Iran mv. så en ny følger har I fået herfra.

  • twodanesontour says:

   Hej Dennis
   Vi kender det RIGTIG godt, det der med at den ene vil planlægge hjemmefra (Rasmus) og den anden (Anne Marie) bare elsker at se, hvad der sker undervejs… Men det plejer jo at gå op i en højere enhed til sidst alligevel =D
   Dejligt at I finder vores blog nyttig. I må jo endelig sige til, hvis der er noget vi kan hjælpe med i forhold til planlægning og gode råd, for der er jo altid mere at fortælle end det, der kan stå i et blogindlæg.
   Det var rigtig hyggeligt at høre fra dig og vi glæder os til at høre om jeres næste ture. Ikke mindst Ukraine, som er et meget spændende land.
   Glade rejsehilsner
   Rasmus og Anne Marie

 2. Asger says:

  Tak for guiden. Det var en god hjælp. Det eneste jeg skulle vise var rejseforsikring.

  • twodanesontour says:

   Hej Asger
   Dejligt at høre, at vores guide kunne bruges. Håber du har haft en god og spændende rejse til Hviderusland.
   Fortsat god sommer
   Rasmus og Anne Marie

 3. Roy Amog Baja says:

  Hej
  Hvordan man skal dokumentere at man har nok penge at klare sig de dage man er Hviderusland? Skal man have nogen dokumentation fra banken? Eller hvad gjorde i?

  • twodanesontour says:

   Hej Roy
   Vi skulle ikke dokumentere hvor mange penge, vi havde med – og vi har heller ikke hørt om andre, som skulle. Vi havde et par 100 euro med i kontanter, så hvis de ville vide det, havde vi hevet dem frem. Vi tror ikke, at du får nogle problemer.
   Rigtig god tur. Hviderusland er en spændende destination.
   Rejsehilsner
   Rasmus og Anne Marie

 4. Christian says:

  Hej,
  Tak for at give mig mod på en tur til Minsk. 🙂
  Jeg overvejer såvidt også en togtur til Brest eller Borisov, men dækker visum disse byer? Det er jo et stykke fra Minsk.

  Mvh Christian

  • twodanesontour says:

   Hej Christian
   Dejligt at høre, at du har fået lyst og mod til at rejse til Hviderusland. Det er et spændende og meget sikkert land at rejse i.
   Angående visum, så er der ingen restriktioner, når du flyver ind i landet. Så må du gerne rejse rundt til de andre byer. Hvis du kommer over grænsen fra Polen eller Litauen, så gælder der andre regler. Så skal man blive i den region, hvor man er rejst ind. Men går ud fra, at du flyver?
   Vi ønsker dig en rigtig god tur!
   Glade rejsehilsner
   Rasmus og Anne Marie

 5. Hej

  Hvis man rejser over landegræsen til Hviderusland, uanset det er i bil, motorcykel eller tog, skal man have visum hjemmefra. Dvs. Stockholm. Vi kan hjælpe med visum.
  Mvh. Jacob Lomholt, Private Guide, 26831077, jacob@privateguide.dk

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.