Food Tour i Madrid

Devour Madrid Food Tour

Brødrene Price ville være stolte af os. Ud over at besøge vores venner Julie og Thomas, så blev hovedformålet med vores tur til Madrid mad 🙂

Hjemmefra havde Anne Marie lavet lidt research på internettet og fundet Devour Madrid Food Tour. Det er et fantastisk koncept! Ca. 4 timers guidet gåtur rundt i det indre Madrid med ikke mindre end 8 interessante “madstop” undervejs med meget lækre og forskellige smagsprøver.
For os var det den perfekte kombination. Vi fik smagt en masse lækker mad, som vi ellers ikke ville have kastet os over, vi så dele af Madrid, som vi ikke selv havde begivet os ud i, og vi fik gået en lille tur mellem hver ret, så der var plads i maven til den næste.

Allerede da vi mødte vores guide Luke på Plaza Major vidste vi, at det her nok skulle blive en fantastisk god tur. Luke er brite, men har boet 7 år i Madrid. Så han var simpelthen en god blanding af britisk humor, insiderviden om Madrid, og så var han et stort mad-øre. Han var mindst lige så spændt som os, når vi fik serveret noget nyt ,og hans tænder løb også i vand ved tanken om alt det, som vi skulle smage på.

Man kan selvfølgelig godt gå en tur selv, stoppe ved de forskellige restauranter og derved spare nogle af pengene, men det ville på ingen måde være det samme. Luke var en fantastisk guide, så vi fik hele tiden masser af fif, viden om madkulturen i Madrid og sjove jokes med på vejen. Derudover blev vi nogle steder inviteret med ud i køkkenet. Havde vi gået turen selv, havde vi nok ind imellem også valgt nogle andre retter end det, som vi nu blev præsenteret for, og det var virkelig spændende at smage alt det, som blev sat foran os.

Så hvis I er ved at være klar, så vil vi gerne tage jer med på en fantastisk madtur i Madrids gader.   

El Riojano 

Første stop på turen var det lille, hyggelige konditori El Riojano. Udefra så butikken meget lille ud, men gik man igennem det første lokale, kom man ind i selve cafeen, som ikke kunne ses udefra. 
Vi troede egentlig, at vi skulle have serveret de berømte churros med varm cacao, som er en morgenmadsspecialitet bestående af dybstegt kage-dej. Det spises over hele Spanien, men især i Madrid. Men i stedet fik vi serveret Ladyfingers også med varm cacao. Cacaoen som bruges både till churros og til ladyfingers er meget tyk. Ja, faktisk så tyk, så den nærmest ikke kan drikkes.
Ladyfingers eller ej. Dette konditori er klart et besøg værd.

El Riojano, Food tour, Madrid

Uden for butikken lærte vi også, at der mange steder i fortovet er placeret en bronzeplade. Den indikerer, at denne butik er over 100 år gammel og derfor værd at besøge. Dem kan man altså godt gå på opdagelse efter i Madrids gader.

Mercado de San Miguel

Hvis vi ikke var vågne i forvejen, så blev vi det i hvert fald ved næste stop. Vi besøgte det gamle og velrestaurerede marked Mercado de San Miguel

Mercado de Miguel, Madrid

Her blev vi præsenteret for spaniernes store glæde for vermouth. Ikke lige noget vi selv havde fundet på kl. 10 om formiddagen. Men altså – en oplevelse. Og tænk sig, de har vermouth på haner som vi andre har fadøl. Her var Rasmus altså imponeret! Hertil blev der serveret grønne oliven og spyd med ansjoser, peberfrugter, oliven og vagtelæg.

De er vilde med vermouth i Madrid

El Anciano rey de los Vinos

Nu blev vi budt på en af dagens klare favoritter: Rabo de Torro – tyrehaler med bagte peberfrugter og sesam på toppen. Det var en fantastisk ret, som nærmest smeltede på tungen, og at den så blev akkompagneret af et glas Rioja, var bare prikken over i’et.

Tyrehaler, Food tour, Madrid

Stedet hed El Anciano rey de los Vinos og ligger lige overfor kongeslottet og Madrids katedral. Også denne restaurant er over 100 år gammel og har derfor en plade i fortovet.

På food tour i Madrid

La Bola Taberna

Derefter gik turen til den traditionsrige restaurant La Bola Taberna, hvor vi fik deres berømte suppe og stuvning lavet i en lille lerkrukke og kogt over kul. Vi blev inviteret med ud i køkkenet, så vi kunne se rettens ingredienser, og hvordan den bliver tilberedt.

La Bola, Food tour, Madrid

Derefter blev vi bænket i restauranten og fik serveret hver en kop. Her fik vi også historien om, hvordan kongehuset i generationer har hentet take away fra dette historiske sted. Og endnu engang: Bronzeplade i fortovet!

En flise i fortorvet betyder at restauranten er mindst 100 år

Skinker

Så blev det tid til at smage på noget af det, som spanierne er aller mest kendte for: skinker. Vi smagte på tre forskellige slags. En Jamón Serano, der stammer fra tamsvin og to Jamón Ibérico, der er fra svin, der er mindst 50% sortfodssvin, der for de bedstes vedkommende har været fritgående med adgang til agern fra sten-eg eller kork-eg. Det var helt tydeligt at smage forskel – meget interessant. Prøvesmagningen foregik i en slagterbutik – et rigtig sjovt påfund, som var med til at give en god stemning på turen.

Food tour, Madrid

Tortilla og cider

Nu blev det tid til en anden klassiker: tortilla – der i Spanien er en kartoffelpandekage (I Mexico er det jo en tynd majs- eller hvedepandekage). Det var sjovt at se kokken tilberede denne ret, da det ikke bare var at stege en kartoffelpandekage. Nej, den skulle have meget kærlighed undervejs og vendes efter alle kunstens regler. Det foregik på den lille tapasbar Cerveriz Bar, som ligger lige overfor Mercado de San Miguel, hvor vi jo tidligere havde fået vermouth. Her blev vi til gengæld inviteret på cider, der også er en videnskab i sig selv på disse kanter.

Der heldes cider op, Madrid

Bocadillo de calamares

Nu skulle vi have bocadillo de calamares – sandwich med blæksprutteringe. Det var en af Anne Maries klare favoritter. Dette foregik i en af de små sidegader tæt på Plaza Mayor. Der ligger mange små restauranter ved siden af hinanden, så det er bare at vælge en. Vi besøgte Cervecería La Campana og sandwichen var ovenud god! Den kom klart ind på en andenplads over dagens bedste oplevelser.

De bedste blækspruttesandwich i byen

Turrones

Sidst men ikke mindst smagte vi på forskellige typer af Turrones – hvid/fransk nougat i forretningen Vicens. Det er noget sødt stads, men selvfølgelig sjovt at smage når man nu er i Spanien.

Desert på food tour, Madrid

Vi var utrolig mætte, da vi gik videre ud i Madrids gader og en kæmpe oplevelse rigere. Selv om prisen på sådan en tur er i den krydrede ende, så synes vi, at det var det hele værd og det er klart ikke sidste gang, at vi har taget med på en food tour.

It's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

 1. Uhmmm … De er så gode til mad i Madrid. Og det er gode steder, I har besøgt 🙂

  • twodanesontour says:

   Hej Hanne
   Tak for din hilsen på bloggen.
   Ja, både maden og turen var helt i top! Og dejligt at høre fra en “insider”, at vi blev taget med hen til de gode steder 🙂
   Glade hilsner
   Rasmus og Anne Marie

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.