Madrid

Efterår i Madrid

I efterårsferien 2016 var vi en tur i Madrid. Både fordi vi fandt meget billige flybilletter direkte med Iberia til ca. 450,- retur/pr. person, og fordi Anne Maries barndomsveninde Julie har bosat sig der med sin mand Thomas og deres to drenge William og Phillip.

Og hvad er det så, man skal opleve i Madrid???
Barcelona har La Sagrada Familia, Paris har Eiffeltårnet, New York har Frihedsgudinden og Madrid har… ikke rigtig noget stort!
De fleste turister tager til Madrid for at se kunst, fodbold eller spise lækker spansk mad. Denne tur kom til at handle om det sidste, samt selvfølgelig familiebesøg og hygge.

Julie og familien bor lige lidt uden for selve centrum af Madrid i bydelen Moraleja, som ligger i nærheden af lufthavnen – meget praktisk, når man nu ofte får gæster fra Danmark.

Vi blev hurtigt ferme til at bruge Madrids metro, så vi kunne komme ind til Madrid centrum og snuse lidt rundt i gaderne og få oplevet byens stemning.
Madrid, Spanien

El Rastro

Søndag besøgte vi det store marked El Rastro, som både er loppemarked og ”tingel-tangel-marked”. Det fylder det meste af gaderne mellem metrostationerne Puerta de Toledo, La Latina og Embajadores.

Marked i Madrid, Spanien

Rasmus valgte som det første at købe et gasblus til ølbrygning, og så havde vi det på slæb resten af dagen 🙂

Loppemarked i Madrid, Spanien

Plaza Mayor

I centrum besøgte vi flere gange Plaza Mayor – byens store torv. Det er flot og bombastisk men også en turistfælde hvad restauranter angår. Men glider du bare lige en smule ud i sidegaderne, er der masser af små fine restauranter og tapasbarer.

Madrid, Spanien

Palacio Real

Vi har også været et smut forbi kongeslottet Palacio Real, som bryster sig af at være det ældste kongeslot, som stadig er i brug. Dog bor kongefamilien der ikke til hverdag, men bruger det kun til officielle besøg. 
Slottet skulle efter sigende have over 2800 værelser! Det koster normalt 11 Euros at komme ind (altså bare for at kigge), men det er muligt at komme gratis ind de sidste to timer hver dag, hvis man har sit pas med. Vi nøjedes dog med at se bygningen udefra.

Kongeslottet, Madrid, Spanien

Overfor kongeslottet ligger Madrids domkirke.

Madrid, Spanien

Fin udsigt fra Azotea del Círculo

Sammen med Julie og Thomas besøgte vi rooftop-baren Azotea del Círculo. Det koster 4 Euro at komme op for at nyde den fine udsigt over Madrids gader fra de store flydesofaer. Det var lige noget vi kunne bruge, når vi vidste, at regnen silede ned derhjemme.

Hygge i Madrid, Spanien

 

Udsigt over Madrid, Spanien

Anne Maries nye hit er klart tinto de verano, rødvin med Fanta lemon, citron og isterninger. En drink Julie har introduceret hende til, og som næsten nåede at blive vanedannende i løbet af ugen.

I næste blogindlæg vil vi fortælle meget mere om al den dejlige mad, vi spiste på en foodtour rundt i Madrids gader.

It's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.