På jagt efter oryx

Vinterferie i Dubai

I februar rejste vi til Dubai for 5. gang. Igen var vi taget derned for at besøge vores gode venner Sarah og Peter og deres tre børn. Det er altid dejligt at have tid til at hygge, snakke og samle op på alt, hvad der er sket, siden sidst vi sås.

Når vi så er der, skal vi også opleve lidt på egen hånd. Vi har før været på ørkentur med Peter og Sarah i deres firhjulstrækker.

Ørkentur med dyr

Denne gang besluttede vi at bestille en organiseret tur i ørkenen. Ja, faktisk var det Anne Maries fødselsdagsgave til Rasmus. Der er masser af udbydere af ture, men vi var ikke så interesserede i mavedans, kamelridning eller kørsel i klitterne. Vi ville allerhelst ud og se dyr, da vi jo er nogle store dyrefreaks. Og så er der faktisk ikke så mange muligheder.

Vi fandt en tur med Platinum Heritage Luxery Tours & Safaris, hvor man havde mulighed for at se den ellers sjældne arabiske oryx. Og det var jo lige noget for os.

Vi blev hentet søndag morgen kl. 6.50 i nærheden af Peter og Sarahs hus af vores guide Sharaf. Han var frisk fra morgenstunden og kørte os gennem det meste af Dubai for at hente den anden gæst på turen, Paul fra USA.

Vores guide var oprindelig fra Egypten, men havde nu boet i Dubai i 14 år og arbejdet i safaribranchen de sidste 12. Han vidste selvfølgelig en masse om Dubai og Emiraterne og fortalte gladelig om det hele. Derfor var der god underholdning den næste times tid, hvor vi kørte mod Al Ain.

Besøg hos kameler

På vejen stoppede vi ved Dubai Camel Racing Club, hvor der også ligger et kamelhospital. Det synes vi var meget sjovt 🙂

Cameler ved Dubai

Her fik vi lige taget et par billeder af kamelerne. Især dette billede herunder blev rigtig fint. Ja, så fint, så det lørdagen efter blev trykt i Politikens rejsetillæg, hvilket vi er rigtig glade for.

Vores fine kamel

Dubai Desert Conseravation Reserve

Næste stop blev ved hegnet indtil Dubai Desert Conservation Reserve, hvor vi skulle have noget af luften ud af dækkene på firhjulstrækkeren, så den kunne køre i sand. Samtidig fik vi også hver et tørklæde viklet om hovedet, så vi var beskyttede mod solen.

Hej til kamelen

Der lever ikke flere vilde oryx i Emiraterne. De blev udryddet i vild tilstand på den Arabiske halvø i 1970’erne. Dog er der et par reservater, hvor de bliver avlet. Oprindelig blev der sat 50 oryx ind i Dubai Desert Conservation Reserve og i dag har de formeret sig til ca. 700. Således gik 20 % af vores betaling for turen til dette reservat og bevarelsen af oryxen. En god sag at støtte og på sigt måske muligheden for, at en del oryxer kan lukkes ud i fri natur.

Smukt ørkenlandskab

Et glimt af arabian moutain gazelles

Vi havde ikke kørt længe før vi var heldige at se de elegante og meget vimse arabian mountain gazelles. De var noget svære at fotografere, da de løb, ligeså snart vi nærmerede os, og det blev ikke bedre, når vi forsøgte at snige os ud af bilen.

Gazeller i ørkenen

 

Gazelle der kigger

Arabisk oryx

Snart var der en oryx i sigte. Vores guide sagde med det samme, at det var en han, da den gik alene.

Oryx

Han fortalte også, at oryxer kun laver et spor igennem ørkenen, og derved kan andre dyr (eller mennesker) ved at følge sporet finde hen til vand eller mad – meget smart!

Ikke længe efter så vi en hel flok, som stod lige ved vejen. Det var flot at se dem, og de var meget nemmere at fotografere, da de ikke var bange for mennesker.

Oryx i ørkenen

Ja, en af dem forsøgte ligefrem at angribe bilen, så det var et rimeligt klart tegn på, at vi ikke skulle stige ud af firhjulstrækkeren.

Morgenmad på Al Maha Desert Resort and Spa

Efter flere oryx, gazeller og forskellige fugle ved en sø, var det blevet tid til morgenmad på det eksklusive Al Maha Desert Resort and Spa. Her findes 24 suiter, hver med en privat swimmingpool. Pris pr. nat for det billigste værelse: 2900 dirham/5.500 kr. Det var vist fint, at vi bare skulle spise der 🙂

Der var den lækreste morgenmadsbuffet, samt selvfølgelig bestilling fra menukortet, som en kok stod og kreerede. Rasmus fik Indianstyle eggs, mens Anne Marie smæskede sig i eggs Royal – pocherede æg med hollandaisesauce.

Det var fantastisk dejligt at sidde på restaurantens terrasse, spise lækker mad og nyde synet af de fine fugle, som kom forbi.

Smuk fugl ved hotellet

Vi blev kørt tilbage til Dubai, hvor vi sagde farvel til vores guide. Ørkenturen med Platinum Heritage Tours & Safari stod os i 1130 kr pr. person. Det er ikke en af de billige ture, men vil man se oryxer, så er det prisen! Til gengæld havde vi en rigtig god tur, fik fantastisk morgenmad og så det, som vi var kommet efter.

To gazeller i ørkenen

 

Kamel i ørkenlandskab

It's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

    • twodanesontour says:

      Ja, de er virkelig smukke! Og dejligt at have mulighed for at se dyr, når man egentlig er taget på storbyferie 🙂

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.