Spise med Price… i Schwerin og Wismar

For 10 år siden var vi i Berlin og fik øjnene op for tyskernes store kærlighed til hvide asparges. For to år siden tog vi til Lübeck for at smæske os i det hvide guld. Og sidste år, som dette blogindlæg handler om, gik turen til den, for de fleste danskere, mindre kendte by Schwerin.

Og hvorfor og hvordan havde vi så valgt Schwerin som destination? Jo, Anne Marie havde et stykke tid i forvejen set et tilbud fra TravelBird til Schwerin, og hendes nysgerrighed gjorde, at hun Googlede byens beliggenhed og fotos af stedet. Det så rigtig fint ud. Især et prinsesseslot i en sø gjorde indtryk.

Da vi så hen på foråret endelig besluttede os for at tage på endnu en aspargestur til Tyskland, blev endnu flere nordtyske byer Googlet, men Schwerin tog prisen for bedste billeder, og så var valget truffet.

En tidlig start og en stor brøler

Vi havde dette år inviteret vores gode kollega Birgitte og hendes mand Thomas med på tur. De hentede os lørdag morgen på det ukristelige tidspunkt 6.15 – især fordi vi havde været i festligt lag aftenen før inklusiv dejlig mad, rigeligt med drikkevarer og bål i haven. Rasmus var kommet sidst hjem, sådan omkring ved 3-tiden, så det gav ham cirka 2½ times søvn.

Måske derfor lavede vi den største brøler som rejseblogger til dags dato: Vi glemte vores kamera derhjemme!!! Det MÅ jo ikke ske. Så derfor er alle billeder i dette indlæg taget med telefon og vi må bare konstatere, at kamera nu engang ER bedre.

Den medbragte og velfortjente morgenmad, som Birgitte havde sammensat, blev indtaget på færgen mellem Rødby og Puttgarden, hvorefter der var 2 timers kørsel til Schwerin. Undervejs var vi heldige at se en stork på en mark. De er sgu søde hver gang!

Schwerin

I Schwerin stillede vi bilen i nærheden af Pension Toscana, hvor vi havde booket en overnatning, og så gik vi ellers på opdagelse i den hyggelige by, som er delstatshovedstad i Mecklenburg-Vorpommern.

Vi var straks begejstrede for alt det, vi så. Gamle velrestaurerede huse, fine forårsblomster og masser af folk på gaden. Schwerin overraskede positivt fra første færd.

Smukke Schwerin

Ved at gå ad gågaden nåede vi pludselig til en rigtig fin sø med svaner med unger og en lille bådrundfart.

Domkirken i Schwerin

Vi var dog både tørstige og sultne, så vi satte os straks ned for at få styr på væskebalancen.

Turens dårligste måltid

På Restaurant Friedrich’s kunne vi sidde ude og nyde udsigten til søen, så her bestilte vi alle asparges – pigerne med røget laks til.

Aspargesene var fine og velsmagende, men hollandaise-saucen var kedelig og persillekartoflerne endnu værre. Det smagte som om, at de var fra glas, og det er jo ærgerligt i forårstiden, hvor man netop kan begynde at købe skønne nye kartofler. En stor skuffelse, som vi ikke vil anbefale til andre!

De første asparges i Schwerin

Efter det lille hvil var vi klar til at se endnu mere af byen. Vi gik halvvejs rundt om den fine sø og nåede op til en endnu større sø, hvor man kunne leje vandcykler, små både mv.

Her kom AM i tanke om, at der jo skulle ligge et prinsesseslot et sted i nærheden, men vi vidste intet om hvor eller hvor langt væk fra Schwerin. Et bykort indikerede, at slottet lå i en tredje sø på den anden side af byen, så derfor begav vi os nu i den retning.

Store pølser til havnefest

Først nåede vi dog forbi en havnefest med masser af madboder. Det kunne drengene selvfølgelig ikke modstå, så den stod straks på tyske pølser – meget store pølser endda.

Så er der pølser

Thomas med en ordentlig poelse

Og dér lå slottet pludselig. Det levede fuldt ud op til vores eventyrlige forestillinger. Det er altså et fantastisk slot, som ligger lige midt i byen i de smukkeste omgivelser.

Schwerin slot ligger i en soe

Efter endnu et hvil og en ølpause hjemme på pensionatet, var vi klar til at se mere by.

Gammelt hus i Schwerin

Aftensmad og brøler nr. 2

Vi fik anbefalet Kartoffelhaus No. 1 af pensionat-fatter, så der blev aftensmaden indtaget på deres hyggelige terrasse.

Og her begik Rasmus og Thomas feriens brøler nr. 2. De bestilte hver en halv liter Alster, og glædede sig begge til at smage denne spændende øl, som de ikke kendte på forhånd. Den var lidt lys i farven, da den blev serveret, men først da de smagte på den opdagede de, at der var noget rivende galt. De smagte igen, men blev hurtigt enige om, at de blev nød til at bestille noget andet. Dette “sprøjt” kunne de ikke drikke. Da de spurgte tjeneren, fik de oplyst, at det var halvt øl og halvt Sprite…
Hvordan kan man gøre det imod øl??? Og hvordan kan man finde på at placere det under øl på drinkskortet?

hygge i Schwerin

Maden var til gengæld fin – ikke noget ekstravagant men veltillavet. Anne Marie var fortsat på aspargesholdet, denne gang med bagt laks til. Kartoflerne var meget bedre end til frokost, men det manglede da også bare, når vi spiste på et kartoffelhus. Rasmus fik snitzel med champignon og kartoffelrøsti.

Laks og asparges i Schwerin

Rasmuses aftensmad

Tæt på Schweriner Schloss

Mætte og tilfredse gik vi igen ned mod det fine slot i søen. Nu ville vi se nærmere på det. Vi gik rundt om slottet og kiggede på de mange gamle træer og fine blomster i slotshaven. Der var også en grotte, hvor der angiveligt bor flagermus.

Schweriner Schloss har tidligere været beboet af kongelige, og er i dag museum, så hvis man også har lyst til at se det indefra, kan det lade sig gøre i dagtimerne.

Det smukke Schwerin slot

Vi nød den meget fine have, som fortsatte på den anden side af en lille bro. Ja, den var så stor, at vi ikke nåede hele vejen rundt. Schwerin og det smukke slot var og blev en skøn oplevelse.

Schwerin slotshave

Næste formiddag fik vi det store morgen-tag-selv-bord på pensionatet. Der var sågar et fad med flødeboller på buffeten!

Morgenmad på hotellet

Turens bedste måltid i Wismar

Derefter besluttede vi os for at køre til Wismar og spise frokost.

Det store torv i Wismar

Wismar var klart også et besøg værd. Vi parkerede på det gamle torv, gik en tur i gaderne og nød de velrestaurerede huse.

Ved havnen var der masser af små kuttere, som solgte forskellige røgvarer.

Fiskeudsalg på havnen i Wismar

Roeget fisk på havnen i Wismar

Vi gik tilbage til tovet, hvor vi spiste vores sidste måltid i Tyskland for denne gang og det skulle selvfølgelig bestå at snitsel og asparges!

Café og Restaurant Schwedenwache blev turens bedste måltid. Lækker snitzel, nye kartofler og masser af velsmagende hollandaisesauce.

Snitzel og asparges i Wismar

Find os gerne på Facebook eller Instagram @twodanesontour hvor vi viser flere billeder fra vores rejser og kommer med updates, når vi er på farten.

It's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.