Spise med Price… i Andenes

Sidste år lavede vi et Spise med Price indlæg fra Tromsø, så I skal selvfølgelig også have et her fra Andenes.

Da Tromsø er en meget større by, er der selvfølgelig også mange flere muligheder med hensyn til restauranter og spisesteder. Derudover spiste vi både frokost og aftensmad på restaurant og café sidste år, mens vi i år havde brød og pålæg med til både morgenmad og frokost. Derfor er dette indlæg naturligvis også lidt kortere.

Arresten

Vores første valg var restauranten Arresten, som ligger meget tæt på Almahuset, hvor vi boede. Men lørdag aften var alt optaget, søndag holdt de lukket, så først mandag fik vi et bord. Vi vil derfor gerne anbefale andre at bestille bord på forhånd! (Deres telefonnummer er +47 949 81 830). Det er Andenes’ bedste og mest populære restaurant – og ikke uden grund.

Restaurant Arresten i Andenes

Som navnet antyder, har restauranten et “fængselstema”. Dog serverer de heldigvis meget andet end vand og brød 🙂

Arresten i Andenes

Anne Marie kastede sig over torsketunger med hjemmerørt remoulade. Denne ret havde hun fået anbefalet af en taxachauffør, som vi mødte med vognen fuld af italienske turister, som han ikke kunne tale med. Han var derfor glad for at møde et par danskere, som beredvilligt hørte på historier fra Andenes og omegn. Efter en længere snak om vind, vejr og hvaler, sagde chaufføren, at torsketunger var noget af det lækreste, han kunne få serveret -hvis altså de var lavet ordenligt. Og det må vi sige, at Arresten kunne. Det blev Anne Maries bedste måltid på turen!

Torsketunger på Arresten i Andenes

Rasmus smagte på en meget grim dybhavsfisk – ifølge tjeneren. Også dette måltid var yderst udsøgt, og vi har kun rosende ord til Arresten. Vi blev der dog ikke så længe, da vi havde set, at denne aften var vores bedste chance for at se nordlys, så snart var vi ude igen.

Dybhavsfisk på Arresten i Andenes

Lysthuset Sørvesten

De andre to aftener endte vi på Lysthuset Sørvesten. Her blev der serveret alt lige fra fisk, hval og kylling til bøffer, pizza og pastaretter. Portionerne var store og maden var veltillavet uden dog at nå gastronomiske højder.

Anne Marie prøvede henholdsvis finnebiff (rensdyrragout) med tyttebær til 235 NOK og ovnbagt laks.

Rensdyr og tyttebaer

 

Laks paa Lysthuset i Andenes

Rasmus var modig og kastede sig over den nordnorske specialitet boknafisk, som er en letsaltet torsk. Denne ret stod til 265 NOK. Den anden aften fik han den mere klassiske ret fish and chips til 165 NOK.

Boknafisk på Lysthuset

 

Fish and chips paa Lysthuset

Du kan selv tjekke menukortet yderligere ud her. Det skifter vist engang imellem.  

En advarsel

En af aftnerne gik vi faktisk ned for at spise på Riggen restaurant og bar, som ligger tæt på fyrtårnet. Her stod valget mellem enten pizza eller en norsk buffet, som så ud som om den havde stået der i RIGTIG mange timer. Vi bad om at få lov til at bestille fra menukortet, men det kunne ikke lade sig gøre denne søndag. Dette var grunden til, at vi spiste på Lysthuset to aftener i træk. 

Ekspedisjonen i Sortland

På den sidste dag gjorde vi holdt i byen Sortland på vej til lufthavnen for at spise frokost. Her spurgte vi et par damer i Systembolaget om et godt frokoststed, og de anbefalede os Ekspedisjonen, Lunchbar, Kafé og Restaurant. 

Ekspedisjonen i Sortland

Den ligger på havnekajen med en fin udsigt over vandet. Vi bestilte hver en suppe. De var begge meget smagfulde. Rasmus spiste en suppe med klipfisk (92 NOK) og Anne Marie spiste cremet fiskesuppe (112 NOK).

Fiskesuppe med udsigt

 

Cremet fiskesuppe på Ekspedisjonen

Evenes lufthavn

Sidst men ikke mindst får I lige en rapport fra Evenes lufthavn. Rasmus satte tænderne i en rensdyrhotdog, som var meget kødfyldt.

Rensdyrhotdog i Evenes lufthavn

Anne Marie spiste fish and chips og var meget veltilfreds. Det kostede godt nok 150 norske kroner, men alternativet var ikke så stort i lufthavnen, og det var dejligt veltillavet. Alternativet havde været en sandwich købt i flyet på vej hjem.

Fish and chips i Evenes lufthavn

It's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.