Danmark dejligst – Møn

Mohammed fra Iran

Vi har fået en ny ven. Han hedder Mohammad, og kommer fra Iran. Han har selv henvendt sig til os og spurgt, om vi skulle være venner. Lidt ligesom da man var lille og hurtigt fik nye venner. Man gik simpelthen bare hen til nogen på Storebæltsfærgens legeplads og spurgte, om de ville lege. Mohammad har godt nok spurgt os over internettet, og det var ikke opfundet, da vi var små og sejlede med Storebæltsfærgen, men det gør ikke noget. Vi er straks blevet venner.

Mohammad er ligesom os medlem af CouchSurfing. Normalt handler det om at overnatte hjemme hos nogen, når man er ude at rejse, men da Mohammad er flyttet til Stubbekøbing på Falster, så mangler han ikke et sted at sove. Til gengæld mangler han danske venner. For han vil rigtig gerne lære dansk og den danske kultur at kende. NU! 

Han er kommet til Danmark på et Greencard og skal således selv sørge for job, bolig osv. Han får intet tilskud fra staten. Lige nu er hans største udfordring at lære at tale dansk, da det vil give ham mange flere muligheder som IT-medarbejder på det danske arbejdsmarked.

Derfor går Mohammad til danskundervisning på Sprogcenteret og i den lokale kirke. Han møder også folk på Folkebiblioteket, hvor han spørger dem, om de har tid og lyst til at snakke lidt med ham. Derudover er han begyndt til håndbold, badminton og kor. Og så har han så fundet os gennem Couchsurfing.

Vi må sige, at vi har med en handlekraftig ung mand at gøre. Han VIL det her. Han VIL lære dansk. Og han ELSKER Danmark.
Han siger selv, at han elsker det danske landskab, den danske natur OG han elsker regnvejr! Vi tror ham ikke helt, men han siger det igen og igen, så der må jo være noget om snakken. 

På tur til Møns klint

I april besluttede vi os for at vise Mohammed et lille stykke smuk dansk natur, nemlig Møns klint. De første spæde solstråler skinnede indimellem og skoven var dækket af hvide anemoner.

Et enkelt sted så vi også et par blå.

Blå anemoner på Møn

Vi har været ved Møns klint masser af gange, og vi har før bragt venner fra Tyskland, Mexico, Guatemala, Norge og Ungarn til denne helt særlige plet på Danmarkskortet. Og det vækker begejstring hver eneste gang. Denne gang ingen undtagelse.
Mohammed havde “snydekigget” lidt på Google inden, så han vidste godt, at det var hvide kalkskrænter, vi skulle ud og se. Men alligevel blev han helt stille, da vi begyndte at bevæge os ned ad trappen til stranden. Udsigten er bare fantastisk!

På vej ned til Møns klint, Møn

Når vi besøger steder, som vi selv kender rigtig godt, så er det altid dejligt, at have nye øjne med, som lader sig begejstre ved hvert et hjørne, hver en udsigt, hver ny ting, som kan udforskes.

Møns klint på en smuk dag

Da vi kom ned på stranden gik vi mod syd (til højre), kiggede efter fossiler, men fandt desværre ikke nogen, holdt et lille hvil med bananer og sodavand og gik så op igen ved den næste trappe, vi mødte. 

Hygge ved Møns klint

Herfra kan man gå en smuk tur med fantastiske udsigtspunkter gennem skoven tilbage til GeoCenter Møn.

Udsigt over Møns klint

 

Venner på tur til Møn

Tilbage ved centeret spiste vi vores medbragte mad, inden vi igen vendte næsen hjemover. Alt i alt kostede turen os brændstof frem og tilbage og parkering ved GeoCenteret på 35 kr. Dejligt at alt i DK ikke nødvendigvis koster mange penge.

Andre seværdigheder på Møn

Og når man nu er på Møn, så vil vi da gerne lige anbefale nogle andre seværdigheder, som vi har besøgt på andre ture.

For det første er Møn kendt for de mange kunstnere, som har bosat sig på øen. Der er masser af gallerier, loppefund og små butikker som lysstøberi, keramikværksted, bolchekogeri, ismejeri, bryggeri osv. osv. Mange har skilte ude ved vejen, så det er bare at holde ind til siden og se på herlighederne.

Bryghuset Møn

Møns største by er den lille købstad Stege. Her er hyggeligt, mange flotte huse og flere udmærkede caféer. Prøv f.eks. Davids, som ligger i hovedgaden. Tirsdage i juli og begyndelsen af august er der torvedage, med masser af forskellige specialiteter og gode tilbud.
Det gamle torv i Stege, Møn

Helt særligt ved Stege er også, at der stadig står en af de gamle byporte fra middelalderen. I dag slår vejen et sving rundt om byporten, mens cykelstien går igennem.

Skønne Nyord

Nordvest for Møn ligger den fantastiske lille ø Nyord, som er landfast med Møn via en dæmning. På Nyord ligger der, udover et fugletårn med fri adgang, en lille landsby ved samme navn som øen. 
Byen er så lille, så man skal parkere sin bil udenfor og gå ind.
Husene er gamle og flere af dem stråtækte. Kirken er 8-kantet og stemning er Danmark for 60-70 år siden. Der er også en lille hyggelig havn med lystbåde og enkelte fiskekuttere.

Besøg på Nyord

I byen findes der en gammel købmandshandel Noorbo Handelen, hvor du bl.a. kan få tappet rom på flaske. Det er ufatteligt, hvor mange forskellige slags rom, de har, så det er virkelig et besøg værd. 
Og bliver du sulten, så kan du stoppe ved Lollesgaard, hvor der er servering i krostuen og udendørs i haven hele sommeren. Her står den på ægte gammeldaws kromad med lun fiskefilet, sildemad og Lolles berømte æggekage. 

Vandpost på Nyord, tæt på Møn

Camønoen

Den 18. juni 2016 åbner Camønoen – kongerigets venligste vandrerute. Ja, vi ved godt, at navnet er lidt fjollet, men det vokser faktisk på en, når man har hørt det nogle gange.
De lokale mønboere er gået sammen om at binde ruten sammen med forskellige slags overnatningsmuligheder, seværdigheder og spisesteder. Mod betaling kan du også få kørt din bagage mellem dagsmarcherne. Vi er sikre på, at det nok skal blive en stor succes, og vi glæder os til at gå noget af ruten.

Svale på Nyord

Fanefjord kirke

Fanefjord kirke på Vestmøn er også et besøg værd. Kirken er udsmykket med gamle kalkmalerier, som er meget velbevarede. Det er den berømte Elmelundemester, som står bag de mange sjove billeder på vægge og loft. I våbenhuset kan man låne en oversigt, så man kan følge med i, hvad de forskellige billeder forestiller, hvis man ikke sådan lige selv kan gætte det.

Og sidst men ikke mindst vil vi gerne lige vise jer et par billeder fra Farø Vad, som forbinder Sjælland, Falster og Bogø/Møn. Dem tog vi en aften, hvor vi var på vej hjem fra Nordsjælland og bare BLEV nød til at køre af motorvejen, holde ind til siden og finde kameraet frem.

Solnedgang over Storstrømsbroen

Møn er en af Danmarks perler! Hvis du ikke har været der (for nyligt), skulle du slå et smut forbi.

Smuk solnedgang ved Farøbroen

Vi bliver glade, hvis du vil følge os på Facebook, hvor vi lægger masser af rejsebilleder ud og små historier fra hele verden. Vi er også på Instagram @twodanesontour
It's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.