Mohammed fra Iran
Vi har fået en ny ven. Han hedder Mohammad, og kommer fra Iran. Han har selv henvendt sig til os og spurgt, om vi skulle være venner. Lidt ligesom da man var lille og hurtigt fik nye venner. Man gik simpelthen bare hen til nogen på Storebæltsfærgens legeplads og spurgte, om de ville lege. Mohammad har godt nok spurgt os over internettet, og det var ikke opfundet, da vi var små og sejlede med Storebæltsfærgen, men det gør ikke noget. Vi er straks blevet venner.
Mohammad er ligesom os medlem af CouchSurfing. Normalt handler det om at overnatte hjemme hos nogen, når man er ude at rejse, men da Mohammad er flyttet til Stubbekøbing på Falster, så mangler han ikke et sted at sove. Til gengæld mangler han danske venner. For han vil rigtig gerne lære dansk og den danske kultur at kende. NU!
Han er kommet til Danmark på et Greencard og skal således selv sørge for job, bolig osv. Han får intet tilskud fra staten. Lige nu er hans største udfordring at lære at tale dansk, da det vil give ham mange flere muligheder som IT-medarbejder på det danske arbejdsmarked.
Derfor går Mohammad til danskundervisning på Sprogcenteret og i den lokale kirke. Han møder også folk på Folkebiblioteket, hvor han spørger dem, om de har tid og lyst til at snakke lidt med ham. Derudover er han begyndt til håndbold, badminton og kor. Og så har han så fundet os gennem Couchsurfing.
Vi må sige, at vi har med en handlekraftig ung mand at gøre. Han VIL det her. Han VIL lære dansk. Og han ELSKER Danmark.
Han siger selv, at han elsker det danske landskab, den danske natur OG han elsker regnvejr! Vi tror ham ikke helt, men han siger det igen og igen, så der må jo være noget om snakken.
På tur til Møns klint
I april besluttede vi os for at vise Mohammed et lille stykke smuk dansk natur, nemlig Møns klint. De første spæde solstråler skinnede indimellem og skoven var dækket af hvide anemoner.
Et enkelt sted så vi også et par blå.
Andre seværdigheder på Møn
Og når man nu er på Møn, så vil vi da gerne lige anbefale nogle andre seværdigheder, som vi har besøgt på andre ture.
For det første er Møn kendt for de mange kunstnere, som har bosat sig på øen. Der er masser af gallerier, loppefund og små butikker som lysstøberi, keramikværksted, bolchekogeri, ismejeri, bryggeri osv. osv. Mange har skilte ude ved vejen, så det er bare at holde ind til siden og se på herlighederne.
Helt særligt ved Stege er også, at der stadig står en af de gamle byporte fra middelalderen. I dag slår vejen et sving rundt om byporten, mens cykelstien går igennem.
Skønne Nyord
Nordvest for Møn ligger den fantastiske lille ø Nyord, som er landfast med Møn via en dæmning. På Nyord ligger der, udover et fugletårn med fri adgang, en lille landsby ved samme navn som øen.
Byen er så lille, så man skal parkere sin bil udenfor og gå ind.
Husene er gamle og flere af dem stråtækte. Kirken er 8-kantet og stemning er Danmark for 60-70 år siden. Der er også en lille hyggelig havn med lystbåde og enkelte fiskekuttere.
Og bliver du sulten, så kan du stoppe ved Lollesgaard, hvor der er servering i krostuen og udendørs i haven hele sommeren. Her står den på ægte gammeldaws kromad med lun fiskefilet, sildemad og Lolles berømte æggekage.
Camønoen
Fanefjord kirke
Og sidst men ikke mindst vil vi gerne lige vise jer et par billeder fra Farø Vad, som forbinder Sjælland, Falster og Bogø/Møn. Dem tog vi en aften, hvor vi var på vej hjem fra Nordsjælland og bare BLEV nød til at køre af motorvejen, holde ind til siden og finde kameraet frem.