Spise med Price… på Isla Mujeres

Nu skulle man måske tro, at der kommer en længere forklaring på, hvordan man laver den perfekte chili con carne. Men kære læsere, mexicanere kender slet ikke til det, vi kalder chili con carne, som slet og ret betyder chili med kød. Så var det denne opskrift I havde siddet og ventet på, ja, så må vi altså allerede skuffe jer her fra begyndelsen.

Chili

Vi bliver ofte spurgt, om mexicansk mad ikke er meget stærkt? Vi kan dog berolige jer med, at man normalt selv doserer mængden af små mere eller mindre stærke chilisovser kaldet salsaer, som bliver stillet frem på bordet. Og det er meget heldigt for Anne Marie, som faktisk slet ikke bryder sig om chili. Men alligevel elsker mexicansk mad.
Til gengæld kan vi skrive under på, at mange mexicanere “krydrer” deres mad meget voldsomt – så voldsomt, at det ville være fuldstændig uspiseligt for os europæere.

Og hvis I følger Chili Klaus, så ved I, at der findes ufattelig mange forskellige chilier med forskellige “vindstyrker”. Går man på markedet eller i supermarkedet, så kan man både købe et hav af forskellige friske og tørrede chilier, som bruges til forskellige retter mad og salsaer. På disse breddegrader er chili ikke bare chili!

Nå, men skal vi da aldrig have noget at spise? ville Pricebrødrene nok indvende på nuværende tidspunkt. Og jo, det skal vi da!

Tacos de carne asada

Vi kan vel lige så godt lægge ud med vores favorit, som er “tacos de carne asada”. En blød, helt tynd hvedetortilla (selvom mexikanerne mest spiser majstortillaer), der smager langt bedre end dem, vi kan købe hjemme. Med lækkert grillet oksekød skåret ud i små stykker. Herpå drysses en smule meget fintsnittet salat eller hvidkål.

Disse tre ting er hovedingredienserne, og alt efter hvor man køber sin taco, så er der ellers pyntet med lidt tomat, avocado og løg med mulighed for selv at tilsætte flere forskellige af de førnævnte salsaer.

 

De bedste tacos finder man efter vores mening i staten Sonora, der er kendt for sit oksekød -det er uovertruffent! Flere steder er der her også mulighed for at tilsætte et utal af “grøntvarianter” fra, hvad der mest af alt minder om en stor salatbar. Sonora here we come!

Tostadas

Tostadas er en anden favorit. En slags tacoskal (majstortilla sprødstegt i olie), som nogle kender fra “Santa Maria”. Disse her er bare helt flade, hvilket gør det til en kunst at balancere kyllingestykker, salat, ost, bønnemos og tomat toppet med “crema” (en slags tynd og ikke syrlig creme fraiche) og salsa. Ja, man er ikke nødvendigvis køn at se på, mens man spiser tostadas, og man kan let ende op med halvdelen af måltidet i skødet!

Rasmus guffer lækre tacos

Burrito 

Burritoen kommer i mange varianter, men er ofte en større hvedetortilla med kød og smeltet ost, hvortil der som regel serveres guacamole (avocadomos med hakket tomat, løg og gerne koriander). Buritto betyder faktisk lille æsel -men hvor æslet kommer ind i billedet, ved vi ikke noget om.

Burrito fra markedet

Enchilada 

Enchiladas er rullede majstortillaer med kylling, serveret med en speciel og ikke stærk chili/tomatsalsa med smeltet ost på toppen.

Enchiladas

Chilaquiles 

Til morgenmad fås forskellige slags røræg, lækre sandwich, eller man kan forsøge sig med vores favorit “chilaquiles”, som er sprøde nachos med tomatsalsa, kylling, rå salatløg, ost og crema. Dette bliver nogle gange serveret med ris og bønnemos -og ja, I læste rigtigt. Det er morgenmad!

Morgenmadsretten chilaquiles

Vores anbefalinger på Isla Mujeres 

Her på Isla Mujeres fås mad i alle prisklasser, lige fra fine, dyre restauranter til gadekøkkener (lidt lige som en pølsevogn).
Da det traditionelle mexicanske køkken er uovertruffent, fraråder vi hermed italienske pastaretter og japask sushi. Det kan I spise, når I kommer hjem igen. I stedet vil vi gerne anbefale to gode og billige lokale steder:
Den lille, meget traditionelle restaurant El Poc-Chuc – det er her vi plejer at komme om morgenen og spise chilaquiles (husk, der er lukket om mandagen) og de fire små familiedrevne restauranter på det lokale marked, som ligger tæt på posthuset.

Begge steder fås de klassiske mexicanske retter uden så mange dikkedarer og til en fair pris. Vi spiser os mætte og får en friskpresset juice for mellem 30 og 45 kroner pr. person.

Bod på markedet på Isla Mujeres

Cubansk restaurant 

Har man dog fået tacos nok for en stund, så blev vi også anbefalet et andet lille, listigt sted. Den cubansk restaurant “La caridad del Cobra”, som ligger på førstesalen i en bolig. De laver mest take away til de lokale, men der er også plads til, at man kan sidde under en parasol på tagterrassen og nyde sin mad. Drikkevarer måtte vi selv ned på gaden og købe, og så blev vi ellers inviteret med ud i køkkenet, så de var sikre på, at vi fik det helt rigtige at spise.

Cubansk restaurant

Det var på ingen måde noget fancy sted, men det var god gedigen cubansk kost -og så laver de den bedste panerede kylling, vi længe har smagt.

Mad på cubansk restaurant

Juice 

Og inden vi slutter dette Spise med Price indlæg, så må vi jo også lige nævne de mange lækre frugtjuice vi har drukket. Anne Marie er vild med vandmelonjuice og Rasmus elsker den traditionelle mexicanske limejuice kaldet limonada.
Her i Mexico smager det bare 1000 gange bedre end derhjemme. Det er altså en hel verden til forskel, når frugterne rent faktisk først er plukket, når de er modne. Så vi anbefaler gerne en liter friskpresset juice til 10 kroner -det er sgu da et fund for de penge!

Lækker friskpresset juice

Følg gerne med på Facebook og Instagram @twodanesontour. Her er der mange flere billeder fra vores færden rundt i Mexico og resten af verden.
It's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

 1. Vores munde løber igen i vand, når vi bliver mindet om alle de lækre mexicanske retter. Hold op hvor vi elsker dem! Vi må sige at det er sandt når folk siger, at har man besøgt Mexico en gang, så gør man det igen. Vi kan slet ikke vente med at komme tilbage til Mexico og få alle de lækre tacos vi kan spise for ingen penge.

  Et ekstra tip til steder at spise hvis man er i Playa del Carmen: Billy the Kid der ligger på gadehjørnet mellem Avenida 15 og Calle 4, helt klart vores favorit, og så koster de 8 peso pr. styk!
  Derudover er der også en tacosvogn ved parkeringspladsen ved MEGA indkøbscenteret som laver nogle helt formidable tacos for 10 peso pr. styk. 😉

  God rejse!

 2. Hej Mads og Camilla.
  Hilsen fra Merida, hvor vi i morgen skal finde tacos'ne ved den gule kirke, som I anbefalede for et stykke tid siden på Instagram.
  Vi udnytter simpelthen situationen på det groveste og spiser ALLE de tacos vi orker i disse uger. Dog kommer vi ikke forbi Playa del Carmen på denne tur -men jeres anbefaling er nu klar til andre, der skal den vej.

  Også fortsat god rejse til jer 🙂

 3. Håber i finder dem, de er gode! Der var to boder, en på hver side af den lille park foran kirken 🙂 Hvor går turen ellers hen i Mexico efter Merida?

 4. Vi tror, at vi har været det falske sted! Vi har fundet en lille gul kirke ikke så langt fra Nomadas. Den ligger på det torv, der hedder Santa Ana og der er en lille park ved siden af. Men der er ikke to tacoboder -en på hver side af parken. Til gengæld er der måske en 8-10 boder på den ene side og man kan sidde ned på røde plasticstole. Vi har spurgt på Nomadas, men de kender ikke "den gule kirke"
  Nå, men vi har spist der to gange og maden er god, så det er jo godt 🙂

  Vi rejser fra Mérida i morgen. Vi tager til Belize med båden fra Chetumal. Det er endnu ikke besluttet, hvor mange dage vi skal bruge i Belize og hvor mange dage vi skal bruge op ad Riviera Maya. Men vi skal flyve hjem fra Cancun. Vi vil gerne finde nogle små steder, som er lidt mindre turistede. Vi har både været i Playa og Tulum flere gange, så det behøver vi ikke på denne tur. Vi er på udkig efter små listige steder -gerne med dyreliv.

 5. Øv at i ikke fandt den! Men måske finder i den næste gang i er der. Når i går ud fra hostel Nomadas skal i gå til højre, og fortsætte et godt stykke lige ud, omkring 10-15 minutter. Det ligger et stykke efter den store plads. Der ligger en gul kirke hvor man drejer til højre ved den, så man kommer om til indgangen. Foran dér er den lille park og de små boder 🙂

  Okay det lyder spændende! I må da gerne lige skrive hvis i finder en lille hyggelig by, som man normalt ikke hører om! Vi skal 100% tilbage til Mexico, så nye tips tager vi gerne imod 🙂

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.