Hjem til hvalhajerne

Tilbage til Isla Mujeres

De første fire dage af denne ferie brugte vi på den skønne ferieø Isla Mujeres. Og det skulle ende med, at vi også kom til at bruge de sidste fire her.

Da vi var her for ca. en måned siden, var det for at snorkle med hvalhajer. Men de lokale og andre turister, vi talte med, havde endnu ikke set særlig mange. De lokale taler ligefrem om, at hvalhajerne denne sæson opfører sig anderledes, end de plejer. For en måned siden havde de endnu ikke samlet sig i større grupper. 

Ud til hvalhajerne

Det var meget bedre forhold nu her en måned senere. Så efter en dags ren driverliv og afslapning ved strand og pool, bookede vi en tur.

Hotel Posada del Mar

De fleste steder er prisen 125 US dollars, men man kan godt prutte dem ned til ca. 100 dollars –også her i højsæsonen, som er slutningen af juli og begyndelsen af august.

Hvalhaj i Mexico

Og heldigvis skuffede verdens største fisk ikke. Vi kom ud til et område, hvor der var omkring 40 hvalhajer, som var i fuld gang med at spise plankton og fiskeæg. Vi blev parvis sendt i vandet med guiden. Han skulle sikre, at vi ikke kom for tæt på dyrene eller rørte ved dem. Meldingen er klar på båden. Rører du ved en af hvalhajerne, så bliver du sendt tilbage til båden og kommer ikke i vandet mere.

Selvom vi har prøvet at svømme med hvalhajer flere gange (fra Isla Mujeres, fra Isla Holbox og ved Donsol i Filippinerne), så bliver man lige ydmyg hver gang over at være i vandet med sådan et stort og fredeligt dyr. De kunne med et svirp med halen sende en voksen mand til drømmeland, men de glider bare stille igennem vandet med blide vift med halen og ofte med åben mund for at spise. Man anslår, at en hvalhaj filtrerer ca. 11000 liter vand i minuttet for plankton og fiskeæg, og når man ser størrelsen på deres mund, så tror man det gerne.


I får lige et af filmklippene fra vores tur. Tænk på, at de små fisk under hvalhajen er ca. 50 cm. lange, og denne hvalhaj anslog vores guide til godt 9 meter.

 

Gode råd til hvalhajstur:

1) Når du booker: Spørg ind til både mødetid og hvad tid båden egentlig sejler. Find ud af hvad der er inkluderet af mad og drikke og om hvor mange gange man kommer i vandet med hvalhajerne. Husk ved samme lejlighed at prutte om prisen samt kun at betale depositum ved bestilling (du får intet retur ved sygdom mv.).

2) Tag en søsygetablet inden afgang. (Der var to der kastede op på denne tur, og det var IKKE os!)

3) Lej en våddragt (8-10 USD), for så slipper du for at have den irriterende redningsvest på i vandet, som ellers er obligatorisk. Og det er bl.a. redningsvesten, som er med til at gøre dig søsyg. For når du har den på, ligger du ikke naturligt i vandet. 

 

Det er altid trist at afslutte en god ferie, men med billeder som disse at huske tilbage på, så går det lige 🙂

Det perfekte sted at drikke øl

Anne Marie spiser cevice

 

It's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.