Lossepladsen Smokey Mountains

WE International

I Manila arbejder Anne Maries veninde Trina for NGO’en WE International. Denne organisation hjælper familier og især børn, som bor og lever under usle forhold på lossepladsen Smokey Mountains ved Manila Bay.

Vi besøgte lossepladsen for 1½ år siden og var meget spændte på at komme tilbage og se, hvad der var sket, mens vi havde været væk.

Hus på lossepladsen Smokey Mountains, Filippinerne

Penge fra Møllebakkeskolen

Samtidig havde vi også næsten 1000 kr. med fra indskolingen på Møllebakkeskolen, som de sidste to år har støttet netop Smokey Mountains ved at løbe omgange rundt om skolen på motionsdagen i oktober. Hvert år er der fundet en sponsor, som har givet enten en eller to kroner pr. runde.

I forbindelse med motionsdagen, har Anne Marie givet eleverne i 0. til 3. klasse en præsentation og vist billeder fra vores sidste besøg på lossepladsen. Derved har eleverne fået et lille indblik i, hvordan børn på den anden side af jorden også kan bo. Det har været et meget givende projekt, hvor Møllebakkeskolens elever har været meget interesserede og spørgende.

Unger fra Smokey Mountains, Filippinerne

En nye vuggestue

Sidste gang vi var på besøg på Smokey Mountains, var der en meget slidt ”vuggestue”. Her kom frivillige hver dag og passede nogle af lossepladsens babyer. Så kunne deres forældre arbejde i affaldet uden at skulle have deres børn med.
I mellemtiden er der, ved hjælp af søsterorganisationen Young Focus blevet bygget en ny, flot og farverig vuggestue. Det var rigtig dejligt at se.
Den nye børnehave, Smokey Mountains, Filippinerne

LOVE2LEARN skolen

I den gamle slidte bygning er der nu i stedet blevet oprettet en skole med navnet LOVE2LEARN (hvilket selvfølgelig varmer to gamle skolelæreres hjerter). Her har ca. 45 børn i alderen 5 til 13 år fra lossepladsen, som enten aldrig har gået i skole, eller som af en eller anden grund er droppet ud af skolen, mulighed for at få basisundervisning. Målet er, at de, når de er klar til det, skal sluses over i en almindelig folkeskole uden for lossepladsen.
Hygge, Smokey Mountains, Filippinerne
Normalt er der undervisning 5 dage om ugen tirsdag til lørdag, men da vi kom en mandag, havde lærerne åbnet skolen specielt for os og eleverne kom gladelig i skole iført skoleuniformer på deres fridag!
Love2Learn school, Smokey Mountains, Filippinerne

Tandbørstning på skoleskemaet

Ud over at høre historie, tegne og skrive var der også tandbørstning på skoleskemaet! Da skolen blev oprettet, fandt lærerne hurtigt ud af, at flertallet af børnene aldrig havde haft en tandbørste i hånden før. Tandbørster og tandpasta blev hurtigt indkøbt for donorpenge, og nu er det simpelthen en fast del af skoledagen.
Der børstes tænder i skolen, Filippinerne

På skoleudflugt

For nyligt var de yngste klasser også på deres første skoleudflugt, som gik til McDonald’s. Noget ingen af dem havde prøvet før.
Selvfølgelig var det en stor oplevelse for dem at spise burgere og pomfritter. Men det, de var mest optagede af, var sæbeautomaten og den automatiske håndtørrer. Samtidig måtte lærerne også ”mane til ro”, da eleverne pludselig opdagede hvor meget ”guld” i form af god plastic, skraldespandene indeholdt. Det havde været en meget stor og begivenhedsdag for både børn og voksne!
Seje gutter, Smokey Mountains, Filippinerne
It's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.