Vi er gået i kloster …

Med bus i bjergene

Her til formiddag blev vi sat af ved Sofias lille busstation af Stefan, Petra og Carmon. Forude ventede 2 ½ times varm bustur i bjergrigt landskab.

Netop bjergene blev vores redning på turen, idet de havde en negativ indvirkning på bussens antenneforhold. Chaufførens valg af musik var langt fra, hvad vi ville vælge. Så det var her, at bjergene kom os til undsætning. Det hænger nok sammen med, at når man hører balkanmusik for fuld udblæsning ud af en højtaler, som sidder lige over ens hoved, føles det nærmest som en befrielse, når bussen kører ind i de bjergrige områder med dårligere antenneforhold og man i stedet fornemmer den beroligende skratten.
Balkanmusik får allerede en til at efterlyse den summende lyd af vuvuzelahorn. – Og det er ikke kun fordi, man ikke kan se VM-bold i klosteret!

Rila kloster, Bulgarien

Rila Klosteret

Apropos kloster, så åbnede der sig en verden i farver og stemninger, da vi trådte ind gennem porten til Rila Klosteret.

Rila kloster, Bulgarien

 

Rila kloster, Bulgarien

Her er virkelig tale om en overset østeuropæisk juvel (ja, altså bulgarerne kender den jo godt – det er bare os nordeuropæere, som aldrig har hørt om den før).

Rila kloster, Bulgarien

Sortklædte munke messer monotont i den store, guldbelagte kirke fyldt med vægmalerier fra gulv til loft. Duften af røgelse hænger i luften, mens gamle damer tænder vokslys og stiller i stager. Store flokke af svaler styrtdykker i klosterets gård på jagt efter flere insekter. Herreløse hunde bjæffer dovent af forbipasserende turister – og så er der lige den lille bager uden for klosteret, som laver de skønneste friturestegte dejkager med flormelis… nam!

Rila kloster, Bulgarien

 

Rila kloster, Bulgarien

Overnatning i munkecelle

I nat sover vi i en spartansk munkecelle inde i klosteret hvilket betyder, at porten lukker kl. 21.30 – her skal være ro og orden! Så VM-resultatet for Paraguay-Spanien får vi først i morgen.

Celle i Rila kloster, Bulgarien

Følg med på den videre færd, hvor vi ser nærmere på den smukke fugl storken.

Du kan også finde alle vores blogindlæg fra Bulgarien. Eller klikke videre til skønne Rumænien.

Vi bliver utrolig glade, hvis du vil synes godt om vores Facebook-side Two Danes On Tour. Så kan du også se, når vi har skrevet et nyt blogindlæg.

It's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.