Glamping i Knuthenborg Safaripark

Vores niecer, Ella på 11 og Karen på 7, havde i foråret 2019 fået kig på de fine glampingtelte, som var skudt op i Knuthenborg Safaripark. Man kan, mod betaling forstås, få lov til at sove i telt med udsigt over savannen, hvor der går giraffer, zebraer, antiloper, strudse, gnuer og næsehorn. Enhver dyreelskers drøm – og således også vores niecers. 

Glamping er det nye sort

Glamping (en sammentrækning af glamourøs og camping) er en luksusoplevelse, hvor du sover i et telt med fast gulv, køkken, bad og toilet, en komfortabel seng, strøm og ikke mindst… en fantastisk udsigt at vågne op til. 

Det er campingferie uden alle de “irriterende” ting som kryb og kravl, en våd sovepose og mad over bål. (Vi kan nu meget godt lide det primitive campingliv også – lige bortset fra det med den våde sovepose.)

Glamping har længe været stort i USA og på den rigtige savanne i Afrika, men også Sverige, Norge,Tyskland og Danmark er ved at være godt med, når det gælder ekstravagante overnatningssteder. Og nu altså også i Knuthenborg Safaripark på Lolland. 

Glamping i Knuthenborg Safaripark

Spændingen stiger

Allerede i foråret talte vi med Rasmus’ forældre om at arrangere en overraskelsestur for Ella og Karen til teltene i Knuthenborg safaripark. Da vi endelig nåede til at booke et telt, var alle weekender resten af året optaget. Til sidst lykkedes det os alligevel at finde to dage i sommerferien, hvor alle tre familier kunne.

Under vores ferie til Svalbard skrev vi et hemmeligt brev til de to tøser, som de fandt i deres postkasse. Det var underskrevet X, X, X og X, og straks blev vi ringet op af Ella og Karen. De havde modtaget brevet og ville vide, om vi var de omtalte X’er. Det kunne vi selvfølgelig hverken be- eller afkræfte, men der var ingen tvivl om, at tampen brændte.

Hemmeligt brev

Afsted mod Knuthenborg

Da vi bor på Falster, er der ikke synderlig langt til Knuthenborg Safaripark, så vi begav os først af sted efter frokost. Første stop var selvfølgelig hjemme hos Ella og Karen, som ikke var vildt overraskede over, at det var os, der dukkede op. Men de var straks klar til at køre med, og spændte på, hvad dagen mon ville bringe. De havde nemlig ikke gættet, at vi skulle på glamping i Knuthenborg Safaripark.

Ved parkens indgang viste vi vores billet, og så var vi klar til masser af oplevelser de næste 24 timer. Straks blev vi overvældet af de søde men også frække æsler. Der var et lille æselføl, som vi simpelthen måtte stå ud af bilen og klappe.

Den sødeste æselunge i Knuthenborg safaripark

Dog har Else og Finn før oplevet et æsel, som åd lidt af lakken på deres bil – så vær opmærksom på de frække dyr! 

Dinosauerskoven

Næste stop blev sidste års nyhed i Knuthenborg Safaripark: Dinosauerskoven. Det var første gang, at vi skulle se og opleve de virkelighedstro dinoer, men Ella og Karen førte os hjemmevante rundt blandt de frygtindgydende fortidsdyr.

Dinoskoven i Knuthenborg

Og vi må da indrømme, at hvis man er vild med dinosauere, så er det et flot og lærerigt sted at besøge.

Dino i Knuthenborg Safaripark

Et lille uheld

Da vi kørte videre spottede Karen et pindsvin. Et helt almindeligt pindsvin. Og selv om vi var i Knuthenborg Safaripark for at se på vilde, eksotiske dyr, så kunne vi da ikke lade være med at stoppe op og kigge nærmere på et af de mest nuttede danske pattedyr. Vi løb dog så hurtigt ud af bilen, så vi glemte at få kameraet med.

Og det var så der, vi opdagede, at vi var punkteret på det ene fordæk. Og hvad gør man så??? Jo, man ringer selvfølgelig til Safariservice 🙂

Det varede ikke længe før safaribilen holdt ved siden af flade Caddy. Vi fik lov til at ringe til Falck, og fik instrukser om, hvordan vi kunne få Falckbilen ind i parken uden ekstra omkostninger. Super service! Og en halv time efter var den rare Falckmand allerede i gang med at sætte en nødprop i forhjulet. Og snart var vi rullende igen.

Falckhjælp i Knuthenborg Safaripark

Knuthenborg Camp

Kl. 16 var det tid til at flytte ind i Knuthenborg Camp. Vi blev mødt af safariparkens personale ved campen og vist på plads. Der var tid til at stille spørgsmål, men vi havde faktisk ikke tid. Vi havde alle travlt med at undersøge teltet og der lød mange åhhh, se, wauw og sejt!

Glampingtelte i Knuthenborg Safaripark

 

Camp 7, Knuthenborg

Teltene er med trægulv og indvendige trævægge, men med teltdug som loft og ydervægge.

Vores glampingtelt i Knuthenborg Safaripark

De 35 m2 telte indeholder køkken, spiseområde, badeværelse med rigtigt toilet og bad samt en dobbeltseng og to køjesenge.

Glampingtoilet i Knuthenborg Safaripark

Der er ikke dør mellem dobbeltsengen og køjesengene, så man ligger lidt tæt. Og man kan høre alle lyde i teltet, så det er en god idé at kende dem, man skal afsted med, godt.

Camp 10 er et handicapvenligt telt med rampe til kørestol mv., hvis man har brug for det.

Den fedeste udsigt

Vi var straks vilde med teltet og vores sovepladser, men hurtigt stod vi alle sammen ude på den dejlige veranda og bare nød dyrene på savannen.

Giraf

 

Zebra

Det blev vi ikke sådan lige trætte af. Alle teltene er placeret i to meters højde med en fantastisk udsigt over Savannen. 

Udsigt over savannen i Knuthenborg Safaripark

Der var meget få og enkle regler i campen. Senest kl. 19 skulle vi være tilbage i campen, og så måtte vi p.g.a. sikkerhed ikke forlade området før næste morgen. Så vi skyndte os at gå en tur over til abebussen, som ikke lå langt derfra, inden vi skulle være tilbage igen. 

Tid til aftensmad

Snart var det tid til at lave mad. Det lille køkken i teltet indeholder køleskab og service. Derudover er der 10 gasgrille under halvtag neden for teltene. Vi havde selv mad med hjemmefra, men man kan også tilkøbe grillpakker for 100-110 kr. pr. person og morgenmad til 50 kr.

Køkken i glampingteltet i Knuthenborg

Aftenoplevelse med guide

Kl. 19.30 skulle vi stå klar ved grillområdet, hvis vi ville med guiden på aftentur. Og det var vi selvfølgelig straks med på! Vi gik i samlet flok over til bavianerne, hvor guiden fortalte om deres adfærd og liv i parken. Derefter fik vi alle udleveret to stykker frugt og grøntsager hver, som vi måtte kaste over hegnet til bavianerne. Det var en fin lille oplevelse for børn og voksen, som man ikke normalt får i Knuthenborg safaripark.

Sov godt!

Det var trætte men glade niecer, som blev puttet i hver deres overkøje i teltet. Vi hyggesnakkede lidt om dagens mange oplevelser og lyttede til regnen, som trommede på teltdugen. Men snart var det kun en sagte vejrtrækning, der hørtes. Dagens mange indtryg havde gjort alle trætte.

Køjesenge i Knuthenborg Safaripark

Tidligt op

Kl. 5.15 ringede vækkeuret! Vi havde drømt om solopgang over savannen, men vågnede desværre op til gråvejr.

Morgenstund på savannen, Knuthenborg Safaripark

Til gengæld stod der en giraf lige uden for vores telt og spiste af bladende over hegnet. Her er det ikke nødvendigt med en buskrydder 🙂

Giraf i sigte! Knuthenborg Safaripark på Lolland

Resten af familien stod op ved 7-tiden, og så var der igen liv på terrassen. Vi spiste morgenmad, og var derefter klar til morgenoplevelser med en dyrepasser.

Karen nyder udsigten i Knuthenborg

Godmorgen til næsehorn

Morgenoplevelsen skal man tilkøbe for 75 kr. pr. person. Med mindre man lige som Else har årskort til Knuthenborg Safaripark. Så er morgenoplevelse for 5 personer gratis 🙂

Vi kørte efter dyrepasseren hen til næsehornenes stald. Knuthenborg Safaripark har i alt tre næsehorn, og dem var vi med til at “morgenvække”.

Det var en FANTASTISK oplevelse af få lov til at stikke hænderne ind gennem tremmerne til de morgentrætte næsehorn. Især det ene ville rigtig gerne kløs på ryggen. Desværre måtte man ikke tage billeder i stalden af frygt for krybskytter – jo, jo den er god nok! Der er en reel risiko for krybskytteri i europæiske zoologiske haver.

Næsehorn på savannen i Knuthenborg

I 2017 blev et næsehorn i en fransk zoologisk have skudt og dets horn blev savet af med henblik på videresalg. Sørgeligt men sandt. Derfor er næsehornene også låst inde om natten, og man kan derfor først se dem på savannen op ad formiddagen.   

Næsehorn i Knuthenborg

Fodring af giraffer

Efter besøget hos de skønne næsehorn, gik turen videre til giraffernes stald. Man må sige, at der er højt til loftet! Alle børn på turen fik lov til at tage bøgegrene og stikke ind til girafferne, som kom hen til hegnet og spiste.

Giraf, Knuthenborg, Lolland

 

Morgenoplevelse med girafferne i Knuthenborg Safaripark

Knuthenborg havde sidst i juli fået i alt 6 girafføl, og de var noget så kære! Det var også en rigtig god oplevelse af få lov til at komme ind i giraffernes stald og komme så tæt på de høje og majestætiske dyr.

Endnu en dag i Knuthenborg

Efter denne fantastiske morgenoplevelse, kørte vi tilbage til teltet, pakkede bilerne og nød den sidste udsigt over savannen.

Gnu

Og så havde vi adgang til hele parken endnu en dag. Vi kørte forbi tigre og ulve, og kl. 12 ville pigerne gerne i Limpopoland – Knuthenborgs store, lækre legeland med masser af aktiviteter.
Og der blev bare hygget og leget igennem. Her er det Ella og Rasmus, som prøver at finde midten af labyrinten.

Limpopoland, Knuthenborg

Vi kørte glade hjem – mætte af masser af gode oplevelser i parken.

Vores vurdering og anbefaling

Og her bagefter vil vi gerne komme med vores vurdering af den nye Knuthenborg camp.

Det er uden tvivl en unik oplevelse at overnatte i Knuthenborg Safaripark, selvom det selvfølgelig ikke kan sammenlignes med den rigtige savanne i Afrika. 

Vi synes, at teltene var godt indrettede, og der er ingen tvivl om, at verandaen er det aller bedste sted at opholde sig. Her er der også mulighed for at sidde og spise sin mad.
Vi blev mødt af utrolig venligt personale, vi kunne spørge om alt og følte os rigtig godt modtaget.

Har du mulighed for at deltage i morgenoplevelsen i staldende hos to forskellige dyr i Knuthenborg, så skal du uden tvivl gøre det. Det var det bedste ved hele turen – både for børn og voksne.

Der er lidt forskelligt program på de forskellige dage på ugen, så de samme dyr ikke bliver besøgt hver eneste dag. Derfor kan vi ikke garantere, at du også kommer til at klappe næsehorn og fodre giraffer. Men så får du nok en anden unik oplevelse helt tæt på dyrene i Knuthenborg.

Giraf tæt på

Vi følte, at vi havde alt for lidt tid i og omkring teltet. Vi måtte først køre ind kl. 16.00, og vi ville jo gerne deltage i både aftenoplevelse med guide og morgenvækning af næsehorn og giraffer. Vores anbefaling er derfor, at I ser det, I vil se i Knuthenborg i løbet af de to dage og er i teltet fra kl. 16 – men selvfølgelig tager med på de to ture, hvis det er noget for jer. Vi skulle ikke have brugt tid på selv at gå til abeskoven efter kl. 16, den oplevelse fik vi igen ved fodringen senere.

En pebret pris

Vi synes, at prisen for én overnatning er rigtig høj, når man i forvejen har årskort! 3500 kr. betyder, at det for os bliver en once in a life-time-oplevelse at sove i glampingteltene.
Dog kan man jo vende det om og sige, at de 1230 kr. skulle vi have betalt for indgangen alene, hvis vi ikke havde haft årskort. Så hvis man ikke kommer til Knuthenborg så tit, og gerne vil se og opleve en hel masse – og ikke har årskort – så får man indgang i to dage + overnatning. Og så er det en mere fair pris.

Giraf på savannen

Flere nye tiltag i sæson 2020

Siden vi overnattede i Knuthenborg i juli 2019, er der yderligere blevet bygget 9 telte ved Savannen Nord (vi boede i Syd) og 6 telte ved Abeskoven. Hvordan de ligger i forhold til udsigt over savannen og abeskoven, ved vi af gode grunde ikke noget om.

Og så kommer der jo elefanter til Knuthenborg til sommer. Det bliver dejligt at se de store dyr i helt nye omgivelser. Du kommer dog ikke til at kunne se elefanterne fra dit telt. 

Rigtig god tur til Knuthenborg Safaripark. Vi hører gerne om jeres oplevelser i parken i kommentarfeltet.

Vi vil gerne anbefale dig et par andre blogindlæg på Two Danes On Tour

Læs også: En elg i Lille Vildmose

Læs også: Sort sol i grænselandet

Og hvis du ikke allerede synes godt om vores Facebook-side Two Danes On Tour, så håber vi, at du vil klikke dig forbi og se flere billeder fra vores ture i ind- og udland. Her kan du også se, når vi poster nye blogindlæg. Vi er også at finde på Instagram: @twodanesontour

It's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.