Sheikh Zayed Grand Mosque

82 kupler og 41.000 bedende

Sheikh Zayed Grand Mosque i Abu Dhabi er et fantastisk bygningsværk! Det er den største moské i De Forende Arabiske Emirater med 82 kupler og plads til over 41.000 bedende. Moskeen er 420 meter lang og minareterne er 107 meter høje. Der er virkelig dømt wauw-faktor!  

Vi kom forbi en eftermiddag og var meget spændte på at besøge moskéen. Denne dag var der desværre ikke høj sol og blå himmel, som man ellers kunne ønske sig, men tidspunktet gav os mulighed for både at se moskeen i dagslys og se den med lys på i aftenmørket. 

Sheikh Zayed Grand Mosque

Den rigtige påklædning

Først skulle Anne Marie iføres en chardor, som kunne lånes gratis ved indgangen. Chardor’en havde hætte, så man ikke behøvede et tørklæde. Fiks var den nu ikke ligefrem…

Iført chardor foran Grand Mosque

Men det var heller ikke bare sådan lige til for mændene og deres påklædning, – for de skulle bære lange bukser! Det må være rigtig slemt om sommeren, hvor temperaturen sniger sig op på den forkerte side af 50 grader.

Selfie – nej tak

Samtidig skal man som “med på noderne-vesterlændinge” huske, at selfies i og af moskeen er “no-go”. For man kan jo ikke have en mand og en kvinde på samme billede i forbindelse med moskeen! Så der måtte vi op med en uforbeholden undskyldning til vagten for, at vi ikke lige havde styr på de lokale selfie-regler.

Sheikh Zayed Grand Mosque, Abu Dhabi

Gratis rundvisning

Kl. 17 var der en meget interessant og gratis rundvisning i moskeen. Vores kvindelige guide fortalte os med stor indlevelse og humor om moskeen, om islam og De Forenede Arabiske Emirater. Det var en rigtig god måde at få en introduktion til moskeen på.

Sheikh Zayed, Abu Dhabi

Blandt andet fortalte hun om søjlerne, de imponerende lysekroner og om verdens største håndvævede tæppe, som var blev fragtet fra Iran i 3 fragtfly og syet sammen i moskeen.

Sheikh Zayed Grand Mosque, Abu Dhabi

Efter rundvisningen satte vi os til at vente på mørket. Imens nød vi stemningen ved Sheikh Zayed Grand Mosque.

Sheikh Zayed grand mosque

Sheik Zayed by night

Da mørket faldt på, blev der tændt lys på moskeen, og oplevelsen blev kun endnu mere fantastisk. Især var vi vilde med det blå lys, som faldt på moskeen.  

Sheikh Zayed, Abu Dhabi

 

Sheikh Zayed Grand Mosque

 

Sheikh Zayed Grand Mosque, Abu Dhabi

Vi brugte over to timer ved moskeen og synes, at Sheikh Zayed Grand Mosque er et must see, hvis man kommer til Abu Dhabi.   

It's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

  • twodanesontour says:

   Tusind tak Marcus. Og tak for din hilsen på bloggen.
   Det er jo altid nemmere at tage fine billeder, når der er noget utrolig smukt at tage billeder af 🙂
   Håber du har det godt.
   Kh. Anne Marie

 1. Den bygning er så smuk. Et projekt større end folk aner.
  Lysinstallationen har jeg været projektleder på i mit tidligere arbejde som Key Account Coordinator ved Martin Professionel, så moskeen har en særlig plads i mit hjerte, sammen med de mange fantastiske mennesker, som bor dernede.

  • twodanesontour says:

   Ej, Bettina. Det anede vi ikke! Det var bare så smukt, så smukt at besøge moskeen, og vi håber, at flere vil lægge vejen forbi Abu Dhabi for at se den.
   Knus fra os

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.