Cartagena – varm og vidunderlig

Smukke Cartagena

Stor, varm, voldsom, turistet – og smuk! Det var vores første indtryk af Cartagena, en millionby i spansk kolonistil, som ligger på kanten af Det caribiske hav.

Alle, vi på forhånd havde spurgt om byen, sagde: “Cartagena? Oh, it’s hot! But beautiful”. Og de fik fuldstændig ret.

Vi bosatte os i det gamle centrum på det lille hyggelige hotel Casa Alejandría. Det lå perfekt og var en fin base for ture rundt i byen.

Vi fandt hurtigt ud af, at det var om at stå tidligt op, da det som omtalt blev ulidelig varmt op ad formiddagen! Så krøb vi på værelset under aircon’en og vågede os først sådan rigtig ud på gaden igen hen på eftermiddagen – ja, altså lige med undtagelse af, når vi sneg os ud midt på dagen til en omgang frokost.

Las Murallas

Den gamle bydel er omgivet af en tyk mur Las Murallas, som er bygget for at forsvare byen mod angreb fra fjender. Det tog næsten 200 år at bygge muren, og undervejs blev den flere gange ødelagt af både stormvejr og pirater. Men nu står den der: stor, bombastisk og næsten intakt.

Plaza de los Coches

Plaza de los Coches, med det karakteristiske gule klokketårn, var tidligere markedsplads for slavehandel. Her blev der tinget om slaver, efter de var bragt i land fra store skibe fra Afrika. Penge skiftede hænder og mennesker skiftede ejere, hvorefter de blev ført ud til områdets fincaer, for at arbejde i markerne. (En finca er en slags farm eller ranch, hvor der dyrkes afgrøder og holdes kvæg).

Det var trist at læse om denne skæbne, som overgik i 1000-vis af uskyldige mennesker. Og deres efterkommere går i dag rundt på pladsen som en naturlig del af gadebilledet. Den største del af befolkningen langs den Caribiske kyst i Colombia er således af afrikansk oprindelse.

Både om dagen og om aftenen var der sang, dans og musik på Plaza Bolívar. En fin oplevelse for os og en MEGET varm oplevelse for danserne…

Mange turister har et had-kærlighedsforhold til Cartagena. Den gamle bydel er ret turistet, og går du lige på Alfa-vej, så møder du masser af unge mænd, som henvender sig for at sælge Panama-hatte og cubanske cigarer. Og man kan føle sig helt hensat til Cuba, som vi også holder meget af.

Men bevæger du dig lidt ud i sidegaderne kan du få det hele for dig selv. Så for os blev Cartagena kun til kærlighed.

Følg gerne med på Facebook Two Danes On Tour, hvor vi lægger billeder op, når vi er på rejse og poster nye indlæg fra bloggen.  

It's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

  • twodanesontour says:

   Arh’men det var da bare så smukt! Vi havde længe overvejet, om vi skulle skippe byen fordi så mange “hader” den, men vi er meget glade for de to overnatninger, vi tilbragte der. Total caribisk stemning i Sydamerika.
   Knus Anne Marie

 1. Karin says:

  Jeg er kun lidt misundelig på jer to søde mennesker😘Fantastisk med alle jeres oplevelser. Glæder mig til at se jer igen 🤗

  • twodanesontour says:

   Vi ved, at du ville elske det Karin! Det minder rigtig meget om Havana. Og vi ses jo lige om snart.
   Knus Rasmus og Anne Marie

  • twodanesontour says:

   Ja, byen er klart et besøg værd for et par dage, hvis turen går til Colombia. Her er også masser af oplevelser i forbindelse med Det caribiske hav, men dem benyttede vi ikke, da vi lige havde været 7 dage ved havet. Vi gik all in på den gamle bydel.
   Knus til dig Bettina
   Anne Marie

 2. Marianne Lyø says:

  Kære jer begge mange tak fir jeres rejse oplevelse vi har nydt at følge jer mange tante Laura og Marianne

  • twodanesontour says:

   Kære Tante Laura og Marianne
   Det er dejligt at vide, at I er mange, som læser med derhjemme. Vi har stadig et par rejsebeskrivelser i ærmet, som kommer i løbet af de næste par uger, når vi finder lidt tid til at få dem skrevet færdig.
   Mange knus fra os begge
   Rasmus og Anne Marie

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.