På endagstur til Malmø

Malmø eller Marrebæk?

Vi var en tur i Malmø i det solrige og smukke forår.
Rasmus havde i fødselsdagsgave af hans søster, svoger og to niecer fået det meget fine valg: En tur til Malmø eller til Marebæk (som er en meget lille flække på Falster, hvor vi bor). Rasmus overvejede det længe -og valgte til sidst det svenske 😉

Første stop Turning torso

Rasmus havde aldrig besøgt byen før, og da Anne Marie var der sidst, var Turning torso endnu ikke bygget! (Den stod færdig i 2005) Så denne sjove skyskraber blev første stop. En virkelig speciel bygning, som vi godt kan forstå får meget opmærksomhed. Vi fik lyst til at se den fra flere vinkler og gik længe rundt og kiggede på den.

Turning Torso i Malmø2

 

Turning Torso i Malmø3

 

Ella og Turning Torso

Derefter trak vi ned til vandet, hvor vi fandt en grøn plet og indtog den indkøbte frokost fra ICA.

Familiehygge i Malmø

Hele havneområdet omkring Turning torso er hyggeligt og imødekommende og et sted, hvor man nemt kan hygge sig og slappe af i solen.

Familien og Turning Torso

 

Øresundsbroen set fra Malmø

Der er en fin udsigt over Øresundsbroen og den danske kyst. Langs vandet er der bygget en bred trappe, som man kan gå eller sidde på, og den fører hen til en lille hyggelig lystbådehavn. 

Havnefronten i Malmø

 

Lystbådehavnen i Malmø

På vej tilbage til centrum af byen gik vi af Fritidens stig, hvor der var en vandskibane, som var sjov at kigge på. 

Vandskibane i malmoe

 

Familiehygge

Med sporvogn til centrum

Vi kom tilfældigt forbi Fiskehoddorna, en lille hyggelig gade med små udendørs fiskebutikker, som vi selvfølgelig også skulle kigge nærmere på.

Fiskemarked i Malmø

Pludselig kom der en gammel sporvogn rundt om hjørnet og parkerede lige foran os. Den kunne Anne Marie og Ella ikke stå for. Vi måtte op at køre en tur. Hvor tit er det lige, at man har mulighed for at prøve det?

Sporvogn i Malmø

 

Sporvognstur i Malmø

Vi hyggede os med at læse de små skilte i sporvognen. Vi bruger ordet Eder ALT for sjældent!

Sjovt skilt2

 

Sjovt skilt3

 

Sjovt skilt i sporvogn

Igen lidt ved et tilfælde stod vi af ved en af endestationerne -og derved også lige ved en fin legeplads, som selvfølgelig skulle udforskes af Ella og Karen.

Legeplads i Malmø

Davidshallsbron

Så gik det igen mod centrum, da det var blevet tid for lidt shopping. Men inden da kom vi først igennem en stor og grøn kirkegård, som lå som en smuk og fredelig oase midt i byen, og derefter over den lille bro Davidshallsbron, som forbinder Trianglen med Gustav Adolfs Torg.
Her står der to rækker af sko støbt i bronze af kendte skuespillere, komikere, balletdansere og revystjerne. Først fik vi lige et sug i maven, da det minder os om rækken af sko i Budapest “Shoes on the Danube Bank“, som symboliserer de jøder, som blev dræbt i Budapest under 2. Verdenskrig. 
Men vores niecer på 4 og 8 har jo ikke denne association, så de kunne ikke stå for fristelsen og måtte prøve alle skoene. Sjov idé og en fin, lille “legeplads” midt i byen, som mange forbipasserende børn måtte prøve.

Davidshallsbron i Malmø

Lilla torg

Efter lidt tøjindkøb sluttede vi af med aftensmad på Lilla torg, hvor der var masser af restauranter med udendørsservering i fine gamle bygninger.

Lilla torg i Malmø

 

Gammelt hus på torvet i Malmø

Vi spiste på den flotte italienske restaurant Piccolo Mondo, som ligger på hjørnet til Stortorget. Maden og betjeningen var i mellemklasse, men lokalet vi sad i havde højt til loftet, og var meget smukt.

Italiensk restaurant Piccolo Mondo i Malmø

 Malmø, du var et fint og hyggeligt bekendtskab. Vi ses igen. 
It's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.