To dage i Akko

Skønne Akko

Anne Marie var i Akko for mange år siden og elskede byen fra første færd. Derfor stod den meget højt på listen i år, da hun gerne ville genopleve byen sammen med Rasmus, Martin og Sanne.

Efter vi havde smidt vores tasker på Akko Gate Hostel og parkeret bilen på hostelets private parkeringsplads, var vi straks klar til at opleve byen.
Selve byen er med sine høje, gamle stenmure en turistattraktion i sig selv, og dens placering helt ud til Middelhavet er simpelthen formidabel, så den første dag gik bare med at slentre rundt. 

Akko er som en labyrint 

Vi gik gennem de smalle gyder på må og få, kiggede på alle de varer, der blev faldbudt, drak friskpresset juice, spiste is, farede vild – og fandt os selv igen, da vi nåede til havnen. Så alt var lige, som det skulle være.

Akko er én stor labyrint, og den råber på, at man skal blive væk. Det er super fedt! Dog er der aldrig længere noget sted hen, end man snart er ude af labyrinten igen.

Ren afslapning for alle pengene

Da vi ikke orkede at gå mere, fandt vi en restaurant med en terrasse helt ud til Middelhavet.
Hold k… det var fedt at sidde her i den gamle by med den mest fantastiske udsigt ud over havet. Så glemmer man et øjeblik, at det er februar og frostvejr hjemme i Danmark.

Udsigt fra restaurant i Akko

Korsridderbyen under Akko 

På dag to udforskede vi den gamle korsridderby, som ligger neden under Akko. Jo, jo, den er god nok! Der ligger to byer oven på hinanden, som begge er utrolig spændende. Dog er arkæologerne lidt forsigtige med at udgrave korsridderbyen, for byen ovenpå skulle jo nødigt skvatte sammen.

Man kan undre sig over, at der ligger en by neden under en anden by, men efter at Akko mistede sin vigtighed, da korsridderne blev smidt ud af området, blev den erobret af flere forskellige krigsherrer, blev brændt af og på alle måder ødelagt. Da området så igen fik betydning, var det åbenbart nemmere at bygge ovenpå end at reparere det, som allerede var.

Ridderby under Akko

Vi købte en “kombibillet” og begyndte vores rundtur i citadellet, hvor der var nogle overordentligt store riddersale – dem var vi ret imponerede over.

Riddersal under byen Akko

Billetten indbefattede også korsriddertunnellerne (The Templar Tunnels). De var omkring 400 meter lange, og man skulle nogle steder bukke sig lidt ned for at komme igennem.

Smalle gange under Akko

Til sidst besøgte vi The Wall Museum of Treasures. Det var en privat samling af mange forskellige lokale genstande. Mange af dem var lavet til små “boder” f.eks. skomager, låsesmed, købmand osv.
Det bedste var dog, at da vi kom ud igen og gik oppe på muren, så spottede vi en hærfugl (vi er jo nogle dyrenørder, så den skal I da også lige se).

Hærfugl i Akko

Havde vi orket mere, var der med kombibilletten også adgang til Okashi Art Museum, men det sprang vi let og elegant over, da en kold øl ved havnefronten trak mere.

To dage i Akko var helt perfekt for os. Havde vi haft mere tid, havde vi nok brugt en dag ved stranden eller kigget nærmere på den nye del af Akko, men det har vi nu til gode til en anden gang.

Baha’i gardens i Haifa

På vej længere sydpå stoppede vi lige kortvarigt i Haifa for at se Baha’i gardens.
Baha’i religionen blev oprindelig grundlagt i Persien (nuværende Iran), men har i dag flere af sine templer i Israel. Bl.a. i Haifa, hvor en kæmpe persisk have pryder bybilledet.

Baha'i gardens i Haifa

Vi så haven nedefra, hvilket er et imponerende syn. Derefter tog vi en shuttle bus for 7 shekel op til “The Shrine”, hvor besøgende har gratis adgang.
Aldrig har vi set så mange gartnere! Og vi må da også sige, at haven var meget velholdt.

Vi var meget spændte på at komme ind og se The Shrine, som skulle være noget af det aller helligste. Efter at have taget skoene af, blev vi lukket ind i små hold. Det var strengt forbudt at fotografere eller at sige en lyd på dette hellige sted. Så der blev tysset på de få, der tillod sig at forbryde sig mod reglerne.
Og der gik vi så og kiggede på… ingen ting! Det var som kejserens nye klæder! En fis i en hornlygte. En masse hype om noget, som ikke var der. Men så har vi set det med… haven var stadig fin. 

Hvis du ikke allerede følger os på Facebook eller Instagram: @twodanesontour, så skal du være meget velkommen. Her lægger vi endnu flere billeder ud og kommer med opdateringer, når vi er på farten.

It's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.