Tilbage til Dubai

Tilbage til Dubai

Efter et sidste indisk thali-måltid i Khasab, hvor vi igen var de eneste vesterlændinge på restauranten, kørte vi tilbage til Dubai.

  

Lækker indisk mad i Oman

Vi rundede dog lige en tankstation for at fylde bilen op. Og både her og i De Forenede Arabiske Emirater har de altså benzinpriser, som vi kan forstå! Ca. 2 kr. literen 🙂

Tankstation i Oman med billige benzinpriser

Ladies Night

Hjemme hos Sarah nåede vi lige et bad og en pizza, inden vi tog i byen til Ladies Night. Noget vi havde fantaseret en del om hjemmefra. (Nok på hver vores måde). For hvad betyder Ladies Night egentlig – sådan helt præcist???
Det viste sig, at der i Dubai hver tirsdag afholdes Ladies Night på en del barer og natklubber, hvor kvinder drikker gratis (og mænd betaler overpriser…) 
 
Vi var inviteret i byen af Stella og Brian, et italiensk/amerikansk par, som vi mødte i sommer på Nusa Lembongan i Indonesien. Her dykkede vi, gik ud og spiste sammen og snakkede masser af rejser. Dengang sagde de, at næste gang vi kom til Dubai, så måtte vi lige skrive, så vi kunne mødes.
 
Vi mødtes i Dubai Media City på baren Q43, som ligger, som navnet antyder, på 43. etage. Der var nogle ret vovede billeder på væggene (vi er jo trods alt i et muslimsk land) og en flot udsigt over Dubai Marina.
Tøserne fik hver tre poletter til gratis drinks/vin, og vi må indrømme, at det kostede pigerne lidt hovedpine dagen efter… Vi havde selvfølgelig taget Sarah med i byen og Stella og Brian havde også taget en amerikansk veninde Sarah med. Det var en rigtig hyggelig aften, hvor vi fik oplevet en Ladies Night og set hvor mange forskellige slags mennesker, der fester sammen i Dubai. 

Mall of the Emirates 

Dagen efter tog vi på shoppingtur til Mall of the Emirates. Her har de nu (selvfølgelig) fået pingviner ved deres indendørs skibakker. Mindre kan jo ikke gøre det! Man kan desværre ikke se dem udefra… men mod (en klækkelig) betaling kan man blive ven med en pingvin. Vi stod dog over denne gang.
 
Og som altid opdagede vi, hvor dårlige vi er til at shoppe. Det blev så heller ikke nemmere af, at dollaren er i høj kurs, og derved er dirhamen også høj. Så det var danske priser – plus!
Rasmus gik derfra tomhændet. Anne Marie fik købt et nyt USB-stik.

Hygge i Dubai Marina 

I stedet kørte vi til Dubai Marina, gik en tur langs havnefronten og spiste på vores libanesiske yndlingsrestaurant Chandelier. Her kan man sidde ude og nyde udsigten samtidig med, at de serverer fantastisk mad! Det var et fabelagtigt måltid med lækker hummus med lam, baba ganoush, falafler med mere. Dertil lime og myntejuice. Vi bliver altså aldrig trætte af mellemøstlig mad.

Vores yndlingsrestaurant Chandelier

 

Dubai marina under konstruktion

En tur på skolebænken

Om efterdagen kørte vi med hen til Dubai International Academy, hvor April havde spurgt sin lærer, om hun måtte tage sine danske venner med til danskundervisning. Sarah fik dog lige præciseret over for Aprils lærer Lotte, at det ikke var to tiårige der kom. Men derimod to danske skolelærere på vinterferie.
Først var vi hos August i Year 1. Hans lærer stod netop denne dag og manglede et par voksne til at læse med hver en gruppe børn. Så vi blev hurtigt “ansat” og fik hver 5 børn at læse med.
Derefter gik vi med April op til danskundervisning i Year 5, hvor 7 børn var samlet. Her fortalte vi lidt om at være lærere i Danmark og så var der lystig spørgerunde bagefter.
Da der skulle laves lektier om aftenen, var det rimeligt effektivt med tre voksne til tre børn, som både skulle læse på dansk og engelsk.

Specialdesignede smykker 

Næste dag var Sarah sød at køre med hen til smykkebutikken Monili, hvor Anne Marie tidligere på ugen havde været forbi for at få håndlavet et par øreringe og et vedhæng til en halskæde. Mange skandinaver bruger denne smykkebutik, og det er også en af Sarahs foretrukne i Dubai, hvis man skal have lavet smykker efter bestilling.
AM havde et vedhæng med hjemmefra, som hun havde købt billigt i Ubud på Bali, men nu ville hun gerne have lavet øreringe til, og så fik hun også lavet et nyt vedhæng, så det hele passer sammen, og alt er i 18 karat guld i stedet for forgyldt sølv.
Det viste sig ved nærmere eftersyn, at kopien, som var blevet lavet, var meget flottere end originalen 🙂 Øreringene var også utrolig fine og passede perfekt til vedhænget. Derudover købte AM også en kæde til vedhænget, så det hele passer sammen.
Sarah hjalp med at prutte om prisen, men guldsmeden var ikke meget for at gå ned i pris, da han havde brugt mere guld end først antaget. Men vi fik en god pris.

To dage efter handlen, på vej hjem fra Dubai, modtog Anne Marie en SMS fra Monili med tusind tak fordi hun havde handlet i butikken. Ja, der er en anden service i Dubai end i Danmark.

Hygge og drinks i haven

Efter smykkebutikken invaderede vi et supermarked, så vi kunne handle ind til aftensmad. Vi købte både fersk tun, lam og oksekød, og Anne Marie fik lov til at savle over grøntafdelingen, hvor salat og krydderurter lå i bundter til ca. to kroner stykket. Lækkert!

Stort udvalg af grønt i supermarkedet i Dubai

Vi nåede en tur i poolen, inden Peter hen under aften kom hjem fra Kuwait. Så blev der fyret op i grillen og mixet tøsecoctails – en rigtig hyggeaften i haven.

Dejlig coctail i haven

Fredagsbrunch

Fredag stod på fredagsbrunch – et ret vildt koncept, som vi også oplevede første gang vi var i Dubai for at besøge Sarah og Peter. Dengang var vi til fredagsbruch på Jumeirah Al Qasr, hvor vi spiste os gennem det vildeste ta’ selvbord, vi nogen siden havde set. Der var “madboder” fra hele verden med ALT hvad hjertet kunne begære. 

Gafler til fredagsbruch

Denne gang havde Sarah bestilt bord på Jumeirah Beach Hotel også kendt som bølgen.

Bølgen i Dubai

Nogle folk kommer i lidt finere biler end os….

Sej bil i Dubai

Her serveres der hver fredag en fin brunch på Beachcombers, og vi må sige, at der var mad for alle smagsnuancer. Især var der nogle sindssygt gode malaysiske og indonesiske karryretter. Også fisken var super lækker, og så var der jo alle desserterne… dertil fri bar med masser af mojitos 🙂

Desserttallerken i Dubai

 

Gratis mojitos

Lørdagsafslapning

Resten af dagen var vi helt flade oven på al den mad. Og så er der kun en ting at gøre: at hoppe en tur i poolen.

Lørdag blev også en “hjemmehyggedag”. August skulle til fodboldtræning og vi spiste Valentines-morgenmad, hvortil April og Maj havde bagt lækre småkager pyntet med lyserødt glasur.

Maj og April har bagt

 

Morgenmad i Dubai

August var efter fodboldtræningen til børnefødselsdag, og mens mændene hentede ham, gik pigerne til poolen (der er hele 30 meter fra Sarah og Peters hus).
Drengene var med på en pooltur, da de kom tilbage, men snart endte det i en fodboldkamp og en volleykamp sammen med andre familier fra området. 
Efter aftensmad på terrassen var det tid til at pakke de sidste småting, og så var der desværre afgang mod lufthavnen, hvor vi skulle flyve kl. 02.40 til Moskva og siden København.

Tusind tak til Sarah, Peter, April, Maj og August for stor gæstfrihed og skøn ferie. Vi nyder hver gang jeres dejlige selskab.

Burj Al Arab

Følg os på Facebook eller Instagram @twodanesontour, hvor vi  lægger rejsebillede ud og kommer med updates, når vi er på farten.
It's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.