Slovenien

Ikke to på tur – men otte på tur

I Påsken 2014 havde Rasmus’ forældre inviteret børn, svigerbørn og børnebørn på ferie til Slovenien. Vi havde hjemmefra lejet to biler og 2×2 lejligheder.

Vi kørte først til den lille, hyggelige by Piran, hvor vi boede 4 nætter. Byen med farverige gamle venezianske huse ligger utrolig smukt lige ud til Adriaterhavet. Vi boede i to fine lejligheder med skøn udsigt over havnen og havet og kort gåafstand til alt i byen.

Piran i Slovenien

 

Vi brugte dagene på at udforske det smukke torv, de smalle gader og de udmærkede restauranter, som byen bød på. Rigtig mange af dem med et stort sortiment af fisk på menukortet. Ella og Karen var mest interesserede i is og legepladser, og det kunne vi heldigvis også finde rundt omkring i byen.

Ella og Karen leger i Piran

En af dagene spadserede vi til nabobyen Portoroz, som var meget større, men som manglede al Pirans hygge og charme. Så efter frokost, is og legeplads, spadserede vi hjem til vores lille, skønne oase igen.

På tur ved Piran i Slovenien

 

Ella og Karen hygger sig

Dagstur til Kroatien

Dagen efter gik turen i bil til Kroatien. Vi kørte lidt på må og få for at kigge os omkring og stoppede i byen Umag for at spise frokost. Der nød vi den gamle bydel og fandt en restaurant med en fantastisk udsigt og dejlig læ for blæsten. Her havde pigerne også mulighed for at soppe i det lune, lave vand.

Det er muligt at soppe i Kroatien

På tilbagevejen stoppede vi ved et lille fiskerleje med en flot udsigt til de italienske bjerge og med masser at kigge på i havnebassinet – især søpølserne og eremitkrebsene vakte forundring og begejstring.

Fin eremitkrebs

På vej mod Ljubljana

På femtedagen pakkede vi alle vores ting og kørte mod Ljubljana. På vejen stoppede vi ved Postojna-grotterne. Her kørte vi med et lille tog langt ind i bjerget, hvor vi fik en rundvisning i de smukke drypstenshuler. En fin oplevelse for både store og små.

Ella og Anne Marie på vej ind i en grotte

 

Drypstenshule i Slovenien

Ljubljana viste sig at være en rigtig hyggelig hovedstad med smukke gamle bygninger, en højtbeliggende borg og gode spisesteder. Vi nød gåture i gaderne både dag og aften og gik på jagt efter spændende måltider, som vi fandt rundt omkring på små restauranter – både nogle med gourmetmad og nogle med gedigen bondekost.

Den gamle del af Ljubliana

På tur til Lake Bled

En dagstur gik til den smukke bjergsø Bled, som er en af de helt store turistattraktioner i Slovenien. Vi nød den smukke udsigt med søen i forgrunden og de Juliske alper i baggrunden samt den køligere bjergluft.  

Lake Bled på en smuk dag

Omkring frokost kørte vi til byen Radovljica for at spise på den legendariske restaurant Lectar, som har været restaurant, pensionat og honningkagebageri siden 1822. Mens vi ventede på maden, fik vi en rundvisning i kælderens bageri og museeum, som faktisk har eksisteret siden 1766. Der fandtes honningkager i alle afskygninger, og det var sjovt og interessant at se produktionen.

Frokosten var god og bastant. Anne Marie spiste sig igennem et utal af lammekoteletter og Rasmus kunne til sidst ikke fylde sig med flere pomfritter. Så faktisk var vi alle stadig mætte, da vi nåede til aftensmadstid. De andre talte om at hente en pizza og spise den hjemme i lejligheden, men vi besluttede, at fordi resten af familien havde brug for en stille og rolig “hjemmeaften”, så behøvede det ikke nødvendigvis at inkludere os.

En dejlig madoplevelse

Mætte og trætte begav vi os ud i Ljubljanas små, brostensbelagte gader og snart faldt valget på den hyggelige restaurant Spajza, som vi var gået forbi på vores tidligere gåture rundt i hovedstaden. Den ligger i det gamle kvarter i Ljubljana, og netop den dag, vi gik forbi, havde de et skilt ude på vejen, hvor de reklamerede med nye asparges. Det kunne Anne Marie ikke stå for.

Rasmus var lidt mere i tvivl om, hvad han skulle have at spise – taget i betragtning at han jo slet ikke var sulten. Så han endte med at bestille en femretters menu, for som han sagde: “Så kan jeg jo smage lidt af det hele”. Og det viste sig at være rigtig, rigtig lækkert. Især desserten, som var en passionsfrugt mousse, vil vi længe huske.

Ljubliana om aftenen

Slovenien som rejseland

Slovenien løsrev sig fra det tidligere Jugoslavien som den første af 6 republikker i 1991. Derved undgik landet de senere blodige kampe på Balkan og er i dag et moderne, velfungerende, østeuropæisk land. Det ligger lige i ”smørhullet” mellem Italien, Østrig, Ungarn og Kroatien, så er man på bilferie, er det let at besøge flere lande på rejsen.

Lystbådehavnen i Piran

Slovenien er et lille, sikkert og nemt rejseland, og landets største turistattraktion er klart dets skønhed og smukke udsigter til vand og bjerge. Er man ude i god til, kan man ofte få relativt billige flybilletter direkte fra Kastrup.

Tak til hele familien for en rigtig god tur.

Læs også: Kroatien

Læs også: Montenegro

Vi bliver rigtig glade, hvis du vil synes om vores Facebook-side Two Danes On Tour. Her kan du se, når vi poster nye indlæg og flere billeder fra vores færden rundt på kloden.

It's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.