Tbilisi, Georgien

I påsken 2013 gik turen til Georgiens hovedstad Tbilisi sammen med vores gode venner Martin og Sanne (Dem der også var med på Andamanerne i 2011).

En gammel drøm om Georgien

Anne Marie havde allerede fået interesse for Georgien tilbage i 2005, men havde aldrig rigtig fået gjort noget ved drømmen. I 2012 var hun et smut i Armenien og blev her straks betaget af Kaukasus. Dog skulle der lidt overtalelse (og kvindelist) til, inden billetterne var i hus.

Når katten er ude…

Nogle måneder inden hjemme i DK havde Sanne og Rasmus hver især besluttet sig for at tage ud og more sig med venner. Anne Marie måtte blive hjemme og passe huset på Falster, mens Martin havde lagt sig syg på Thurø… og det skulle vise sig at blive en farlig cocktail. 

Med Martin og Anne Marie udstyret med hver deres computer og mobiltelefon – og uden opsyn, så føg sms’er og mails snart frem og tilbage i et væk. Mange forskellige rejsemål blev diskuteret og undersøgt. Imens fyldte Rasmus og Sanne  øl indenbords og ignorerede fuldstændig  de efterladte og deres mange afsendte fællesmails.
Da henholdsvis Rasmus og Sanne begge kom hjem til deres respektive domicil dagen derpå efter en glad aften i byen, følte de sig begge ledt i et bagholdsangreb.
Nu skal man jo ikke tro på alt, hvad de siger! Men hvis Rasmus skal beskrive denne dagen derpå, så er det noget med, at han netop var kommet træt ind af døren hvorefter han blev stillet følgende ultimatum af Anne Marie: Vil du med til Georgien på ferie? Ellers tager jeg af sted med en anden mand. Rasmus følte sig trængt op i en krog og kunne jo kun give et svar på den udmelding, nemlig JA TAK!
Sanne havde det ikke meget nemmere på Thurø. Med lede tømmermænd blev hun kostet rundt og sat til at bestille flybilletter og tage stilling til alverdens ting, eftersom hun allerede havde bestilt en ferie til Rom sammen med en god veninde. Men i sidste ende lykkedes det også at finde en enkeltbillet fra Rom til Tbilisi et par dage efter os andre.
Og ja, så var vi klar til at tage af sted 🙂

Lidt facts om Georgien

Georgien er et lille land (4,6 mill. indb.), som har haft sin selvstændighed siden 1991 efter Sovjetunionens sammenbrud. Men landet har så sent som i 2008 været i krig med Rusland om provinsen Sydossetien, som hellere vil høre til Rusland end til Georgien. Også i provinsen Abkhasien lurer problemerne under overfladen. Det er således ikke muligt som turist at besøge disse provinser fra Georgien. Rundt om i Georgien findes der mere eller mindre permanente flygtningelejre med georgiere, som er fordrevne fra Sydossetien og Abkhasien.Holy Trinity Cathedral of Tbilisi

Marina Guest House 

Vi havde 9 dage i Georgien og boede de fleste nætter i Tbilisi på Marina Guest House. Det lå to stop med metroen fra centrum i boligområdet Marjinishvili. Vi kunne rigtig godt lide det kvarter, som vi boede i, og lærte snart hvor bageren, grønthandleren og den lille kiosk lå (det sidste var nok det vigtigste).
Hygge på verandaen på Marinas Guesthouse i Georgien
 
Vores soveværelse på Marinas Guesthouse, Georgien

Tbilisi 

De første dage gik vi rundt og oplevede Tbilisi. Den gav os straks et indtryk af at være en venlig og interessant by. Her var lidt seværdigheder, et gammelt renoveret centrum, et par funky nymodens akitektoniske bygninger, en hyggelig atmosfære, nogle skønne restauranter (som I kan læse om her) og nogle dejlige svovlbade.

Man kan enten betale et par kroner for at gå i offentligt bad, som er delt i en mande- og en kvindeafdeling. Eller man kan leje sit eget lille private bad på timebasis, hvor der er en massagebriks, to brusere og et lille kar med meget varmt sulfurvand, hvor der netop kan nedsænke sig fire voksne mennesker. Og disse bade gav os en direkte afhængighed!

Tblisi centrum i Georgien

 

Hver aften, efter en lang dag med nye indtryk, gik vi først i den lille kiosk efter øl og sodavand. Derefter lejede vi en privat kabine en times tid, inden vi skulle ud og spise aftensmad. Her blev dagens mange begivenheder diskuteret og nye planer for morgendagen lagt.
Statue i Tblisi i Georgien

Uden for Alfa-vej 

På vores ture rundt i Tbilisi bevægede vi os også lidt uden for det finpolerede centrum. Her så vi, hvordan den ”almindelige” georgier lever og bor. Nøjsomhed og sparsommelighed må være kerneord.
 
Baggård i Tblisi, Georgien

 

Butik i Tblisi, Georgien
 
Gadebillede fra Georgien
Tbilisi var spændende og interessant, og vi kunne rigtig godt lide stemningen i byen. Men vi ville også gerne ud og se lidt på resten af Georgien. Det kan du læse mere om i næste blogindlæg På tur rundt i Georgien.
Læs også: Minsk 
Følg os på Facebook og Instagram @twodanesontour, hvor vi lægger flere rejsebillede ud og kommer med updates, når vi er på farten.
It's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.