Mauritius

Efter fire dejlige og oplevelsesrige uger på Madagaskar var vi klar til en skøn og afslappende uge på Mauritius. Men fra første færd rullede overraskelserne ind over os.

Et chok i lufthavnen

Ved indrejse til de fleste lande skal man udfylde nogle indrejsepapirer. Mauritius ingen undtagelse! Et af spørgsmålene gik på, hvilke lande i Asien, Sydamerika og Afrika vi havde besøgt de sidste 6 måneder. Vi svarede selvfølgelig ærligt på spørgsmålet. (Det var jo også lidt svært andet, da vi netop kom direkte fra Madagaskar).
Da vi stod i immigrationen blev vi bedt om at specificere, hvor på Mauritius vi skulle bo. Vi havde kun adressen på den lejlighed, som vi havde lejet de første par nætter, men ikke telefonnummeret.
Det passede ikke skrankepaven, som sad med vores pas i hånden. For som han sagde: ”Fordi I har rejst i forskellige lande i Asien og Afrika de sidste 6 måneder, så skal I om lidt over og have taget en blodprøve” SAY WHAT???? Blodprøve??? Det er en lufthavn – ikke noget hospital! ”Og hvis der så er noget galt med blodprøven, så skal vi jo kunne kontakte jer…”
Aldrig før i vores liv har vi hørt om, at man skal aflægge en blodprøve i en lufthavn og ud fra vores – men måske mest Anne Maries ansigtsudtryk, prøvede manden at berolige os med, at det ”bare” var et lille stik i fingeren. Det hjalp dog ikke meget!

Men ved næste skranke, hvor vi skulle aflevere vores helbredserklæring, sad der heldigvis en sød ung kvinde, som ikke lignede en, som kunne tænke sig at stikke os. Så hun lod os hurtigt gå videre. Og efterlod Anne Marie meget lettet!

Ingen afhentning i lufthavnen

De søde dansepiger fra sidst var ingen steder at se i lufthavnen – det var vores aftale om at blive hentet heller ikke… så det endte med, at vi måtte tage en taxa til Blue Bay, hvor vi skulle bo de første to nætter.
Det SKAL åbenbart gå galt for os HVER gang, vi har lavet en aftale om at blive hentet i en lufthavn i udlandet (med henvisning til vores prøvelser på Palau og Yap i 2011).
Landskab på Mauritius

Mauritius på egen hånd

De fleste mennesker forbinder Mauritius med pakkeferier, resorts og store bryllupper på stranden. Men det er jo ikke lige vores stil, så vi har fundet private ferielejligheder på nettet og lejet en bil, så vi kan komme rundt på øen.
Dog skal man lige være opmærksom på, at man her på øen kører i venstre side af vejen. Men det klarer Rasmus nu helt fint. Han har smugtrænet i Irland og Skotland J

Anne Marie sidder ved siden af som co-pilot og styrer kortet, som ikke altid er helt nemt at tyde. Men ved fælles hjælp går det. Vi har således set en stor del af kyststrækningen plus været lidt inde over øen også.

Vi gik en tur ved stranden på Mauritius
Men mest af alt slapper vi af, ”daffer” til stranden, tager en lille snorkeltur og lurer på, hvor vi skal spise det næste måltid mad.
Hvor regnbuen ender på Mauritius

Charmarel Falls

Den ene dag kørte vi til Charmarel Falls. Et vandfald på 95 meter, som ligger i et flot naturområde. Der var dog længere at køre, end vi lige havde regnet med. Indgang til parken koster 175 Mauritiske rupees (ca. 35 kr.)
Charmarel waterfall på Mauritius
I samme område kan man også se den store turistattraktion Seven Coloured Earth. Noget basaltisk lavasten, som siges at skulle være i 7 farver. Google du fænomenet, så ser det helt FANTASTISK ud. Vi var dog lidt skuffede, da folk virkelig har haft godt gang i farveladen, da de har redigeret deres billeder, inden de har lagt dem på Internettet. Derfor får I lige her et uredigeret billede, så I kan se, hvordan det så ud, da vi var der.
Seven coloured Earth Mauritius
Ja, faktisk synes vi nok, at de store landskildpadder var mere interessante!

Anne Maries hånd og landskildpadde på MauritiusDanskerhygge 

Vi har også haft en super hyggelig aften sammen med Henrik fra Rasmus’ fodboldhold i ’38, samt hans kone Britt og datter Amalie og deres venner Jesper og Lise, som de er nede at besøge. Hyggeligt at møde venner så langt hjemmefra.
Og så har vi været på en skøn delfintur ved Tamarin her til morgen i en 42 fods “danskerbåd”.
Det kan du læse mere om her, for det skal da ikke være nogen hemmelighed, at det var en kæmpe stor oplevelse!
Snorkeltur med delfiner på MauritiusVi bliver rigtig glade, hvis du vil synes godt om vores Facebook-side og følge med på Instagram @twodanesontour. Her lægger vi flere rejsebilleder ud og kommer med updates, når vi er på farten. Og du kan også se, når vi har skrevet nye blogindlæg.
It's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.