Baobaballéen

Ved byen Morondava, som ligger på Madagaskars vestkyst, kan man se baobaballéen. Den er meget berømt og et af de mest fotograferede steder i Madagaskar.

Baobaballéen

Baobabtræer er nogle meget mærkelige størrelser. Det ligner nærmest et træ, som er vendt på hovedet, så rødderne stritter lige op i vejret. De kan blive over 1000 år gamle og meget store.
Anne Marie syntes, at det var lidt noget pjat at køre så langt for at se en række træer! Men hun måtte efterhånden overgive sig, da vi nød synet af alléen både ved solop- og nedgang.
Baobaballen med oksekærrer

 

Kirindy skovreservat

Og mens vi nu var ovre vestpå, fik vi også mulighed for at besøge Kirindy skovreservat. Denne park huser det største antal forskellige lemurarter i landet. Og hvis man er meget, meget heldig, så er det her, at der er den største chance for at se en fossa. Fossaen er Madagaskars største rovdyr. Den ligner lidt en mellemting mellem en hund og en kat og er utrolig god til at klatre i træer. Her går den på jagt efter lemurer, mens de sover og den kan følge en lemurflok i dagevis, inden der er bid.
Det var virkelig et højt ønske for os at se en fossa. Men vi vidste også, at det nok var noget nær umuligt.
Lige da vi ankom til parken, satte vi os og spiste lidt morgenmad i parkens restaurant. Pludselig kom vores guide og sagde, at der var en fossa meget tæt på. Vi kunne nærmest ikke tro vores held. Den gemte sig under et lille hus, men med et kyllingeben på en snor, fik guiden lokket den ud – dog uden at give den noget mad, da det selvfølgelig er forbudt.
Det var utrolig spændende at få lov til at se dette sjældne dyr.
Den sjældne fossa

På tur i parken

Derefter gik vi en tur i selve parken med en lokal guide. Her så vi flere grupper Verreaux sifakaer, som er en slags lemurer. De er utrolig nuttede med deres hvide pels og sorte ansigter. Vi var heldige at komme ret tæt på nogle af dem.
Verreaux sifaka i Kirindy Skovreservat i Madagaskar
Vi så også redfronted brown lemurs, som er noget mindre end sifakaer.
Redfronted brow lemur i Kirindy skovreservat, Madagaskar

 

 Og på tilbagevejen stoppede vi jo på baobaballéen igen, så I får også lige et solnedgangsbillede.
Smukt landskab i Madagaskar
Følg os på Facebook, hvor vi lægger flere rejsebillede ud og kommer med updates, når vi er på farten. 
It's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.