Madagaskar

”Skal I til Madagaskar IGEN??? ”-  er der flere, der har spurgt os her op til sommerferien, og svaret er: ”JA! Vi skal til Madagaskar IGEN!”

Sidste rejse til Madagaskar

Vi var her i 2007 og rejste dengang 5 uger i det nordøstlige hjørne af dette kæmpe store land. Vi så masser af lemurer, kamæleoner og underlige insekter, og vi mødte en utrolig venlig befolkning. Det kunne vi godt tænke os at se mere til. Så nu er vi her igen.
Der er læs på, Madagaskar

Lidt facts om Madagaskar

Madagaskar er faktisk verdens 4. største ø med et areal ca. på størrelse med Frankrig. Men med en infrastruktur, som er nærmest ikke eksisterende. Og det mener vi virkelig! Mange førstegangsrejsende til Madagaskar – inklusiv os selv – er rystede over HVOR dårlige vejene er.
Udsigt over Madagaskar fra luften
Ca. 5 % af hele jordens dyre- og planteliv findes her – og kun her. Så hvis man er interesseret i dyr, så er dette stedet!
Men Madagaskars befolkning er meget fattig. Omkring 77 % af befolkningen lever under den nationale fattigdomsgrænse. For at tjene penge graver de bl.a. efter metaller og mineraler i jorden og fælder regnskovene for at sælge eller brænde træet og for at få plads til rismarker og andre afgrøder. Mange steder går lokalbefolkningen også på jagt i skovene, simpelthen for at få mad på bordet. Dette har selvfølgelig store konsekvenser for dyr og planter og på sigt også for befolkningen. Så vi har i længere tid haft en følelse af, at skulle vi tilbage, så skulle det være NU. Og her sidder vi så J
 
Markarbejde i udkanten af Tana

Forskellige måder at rejse på

Da vi var her sidst, havde vi ikke planlagt noget hjemmefra – Anne Maries ønskescenarie! Men vi fandt hurtigt ud af, at hvis vi ville nå rundt til de mest spændende steder, så blev vi nød til at flyve en del indenrigsflyvning, og at de fleste fly allerede var booket op.
Derfor har vi denne gang valgt en anden løsning: Styr på tingene hjemmefra – Rasmus’ ønskescenarie!
Men, men, men… nu er det jo altså Afrika, så Rasmus har vel allerede talt med det selskab, som vi har købt flybilletter igennem, en 7-8 gange de sidste par måneder, for billetterne var ”sjovt nok” liiiiige blevet ændret lidt igen…
Men nu må vi se, hvordan det hele kommer til at forløbe. Vi har i hvert fald store forventninger til en spændende rejse.
Rismarker i udkanten af Tana, Madagaskar
Se alle vores indlæg fra Madagaskar
Vi bliver rigtig glade, hvis du vil synes godt om vores Facebook-side, hvor vi lægger flere rejsebillede ud og kommer med updates, når vi er på farten.
It's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

  1. Cirkeline says:

    Åh, hvor lyder det bare helt fantastisk! Vi har selv besøgt Madagaskar, og vi drømmer om at komme tilbage – forhåbentligt i slut 2021! Lad os krydse fingre for et meget bedre rejseår i 2021, så vi kan komme ud i verden igen! 🙂

    Kh. Cirkeline // RejsRejsRejs

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.