Indriernes sang

Vi har gjort noget, som vi aldrig har prøvet før: Vi har lejet en firhjulstrækker med privatchauffør i 14 dage! Det er den bedste måde at komme rundt i Madagaskar på, da det er dyrt at flyve, og da fly ikke altid tager dig de rigtige steder hen, når dyr og nationalparker er interessen.

Deling af bil

For 14 dage siden, da vi sad i lufthavnen på Mauritius, mødte vi to piger fra Holland, Anne og Jessie. Vi spurgte dem, om de ville dele en taxa ind til hovedstaden, når vi ankom til Madagaskar. Det ville de rigtig gerne, og derfor faldt vi i snak.
De havde ikke så mange faste planer for deres 4 uger på Madagaskar, men de blev meget interesserede, da vi begyndte at fortælle om vores 14 dage med privatchauffør.
Efter lidt mere snak frem og tilbage, blev vi alle enige om, at de kunne køre med os mod selvfølgelig at betale halvdelen af udgifterne til chauffør, bil og brændstof – alt i alt en win-win-situation for alle.

Andasibe

Så nu er vi af sted! Første stop var nationalparken Andasibe. Her kan man høre den største lemurart, indri indri ”synge” meget højt om morgenen. Indrier kan blive op til 80 cm og vejer ca. 12 kg.
Men allerede aftenen inden gik vi en tur med en lokal guide på en såkaldt ”night walk” for bevæbnet med lommelygter at kigge efter natdyr. Vi var heldige at se lidt forskelligt f.eks. en Parsons kamæleon – den største kamæleonart i verdenen, og vi så også de altid søde muselemurer, som ikke er meget større end en knyttet hånd.
Den fine Parsons kamæleon
Smuk kamæleon i Andasibe nationalpark
Den lille muselemur fundet om natten

På jagt efter en indri

Næste morgen mødtes vi igen med den lokale guide og så gik jagten ind på indrierne.
På vej ud for at finde en indri
Efter godt 45 minutters gang gennem skoven, havde vores guide spottet den første flok. Det var 4 fine indrier, som sad højt oppe i træerne. De var lige ved at vågne efter nattens søvn, så de var ikke så aktive, men efter lidt tid begyndte de at ”synge”. 
Indri synger
Det var en noget vild oplevelse det ene øjeblik at stå for foden af træerne i absolut stilhed for derefter at blive overrasket af, at indrierne samstemmende begyndte deres ”morgensang”. Vi var overraskede over, hvor højt det faktisk lød, og at det kan høres op til 3 km væk.
I får lige en lille film, så I også kan nyde ”sangen”.

Lidt senere kom vi forbi en anden flok indrier. De sad ikke nær så højt oppe og de var mere aktive end de første. Det var sjovt at se, hvordan de hoppede fra træ til træ. De kan springe helt op til 10 meter ad gangen.

Indrierne om morgenen

Følg os på Facebook, hvor vi lægger flere rejsebillede ud og kommer med updates, når vi er på farten. Du kan også finde os på Instagram @twodanesontour 

It's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.