Hvalhajer – nu i Mexico

Hvalhajer i Filippinerne

Da vi var i Filippinerne for snart halvandet år siden, var et af vores store ønsker at snorkle med hvalhajer ved Donsol. Vi havde to fine dage, hvor vi vel så omkring 6-8 pragteksemplarer af verdens største fisk.

Siden den gang har vi igen og igen talt om, at bød lejligheden sig, så ville vi gerne gentage succesen.

Og netop på dét punkt har ting ændret sig her på Isla Mujeres. For da vi var her sidst for 9 år siden, var der ingen, der talte om disse kæmper. Ja, dengang  var det slet ikke muligt at komme på hvalhajsture. Men nu er det blevet en kæmpe turistattraktion i sæsonen fra maj til september.

Mandag morgen lod vi familien Falk Brekke blive hjemme, og så smuttede vi ned til det lokale dykkercenter, hvorigennem vi havde bestilt turen.

En salgstale fra de varme lande

Vi havde faktisk ikke regnet med at skulle svømme med hvalhajer, før vi kom til vores sidste destination Holbox. Men aftenen før denne tur fik vi en af den slags salgstaler, der kunne have været fra ”de varme lande”.

Vi fik i detaljer beskrevet, hvordan hvalhajerne i år er trukket længere imod øst. De opholder sig nu langt tættere på Isla Mujeres end på Holbox. Heldigvis var der noget om snakken. Efter mindre end en times sejlads kom vi til et område, hvor 4 andre både kredsede.

Snorkling med hvalhajer

Og allerede fra båden kunne vi tydeligt se hvalhajerne. De var over alt!!! Vi gjorde os klar og fulgte efter guiden begge iført svømmeveste.

Og så var de der! Lige rundt om os. Vi kunne have rørt dem. De gled lige så yndefuldt forbi os og forsvandt, hvorefter den eller de næste kom og tog os i audiens. Man føler sig så umanerligt lille og samtidig så vanvittig heldig og privilegeret, når fisk på mellem 9 og 12 meter bare glider lige så stille forbi en.

Efter en lille pause i båden, tog vi endnu en svømmetur med ”de store” og igen var vi omringet af hvalhajer til alle sider. Et fornuftigt bud må lyde på, at der var mellem 80 og 100 i området, men det var godt nok svært at bedømme.

Det var med kæmpe store smil på læben, at vi kom tilbage til Anders og Mette og vi var ikke et sekund i tvivl om, at det var en oplevelse, som de også skulle have. Så i dag har vi ageret legeonkler for Freja og Tobias og brugt en stor del af formiddagen på at hygge i poolen og spise is. Og Anders og Mette kom tilbage med mindst lige så store smil som os.

Rasmus takker for en dejlig fødselsdagsgave – og for, at I heller ikke skal snydes for hvalhajer, kommer der her en 5 minutters remix 🙂

It's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.