Isla Holbox

Så er vi nået til turens sidste destination sammen med familien Falk Brekke. Den skønne ø Isla Holbox, som ligger i Den Mexicanske Golf.

Vi tog en taxa fra Valladolid til havnen i Chiquilá og derfra færgen. Det er meget små veje man kører på, så turen tog længere tid, end vi lige havde regnet med.

Det rene driverliv

Vi havde hørt, at denne ø ville være, som Isla Mujeres var for ca. 20 år siden – laid back og ikke så turistet. Det er måske ikke helt sandt, men vi blev ikke skuffede! Eneste transportmiddel rundt på øens sandede veje er golfcars, og alt går i et roligt tempo, som passer os helt perfekt.

Ingen biler på Holbox

Hvis vi skal sammenligne Holbox med noget, så minder det os mest om Caye Caulker i Belize – for jer, der har været der. Dog er Holbox større, og der er flere restauranter og butikker, og der er ikke helt så meget ”Yah man” over det. Til gengæld er her meget nemmere adgang til strand og ikke så meget mangrove.

Lækker strand på Holbox

 

Skilte på Holbox

Vi bor på et udemærket hotel Palapas las Gonzaz, hvor der er hængekøjer ude foran værelserne og små ”palmebladsparasoller” som man kan sidde i skyggen af og nyde sin mad.

Vores hotel på Holbox, Mexico

 

Hotellet på Holbox

Sandfluer

Hotellet har ikke egen strand, men vi har kun ca. 30 meter til stranden, så der er ikke noget at brokke sig over der. Men ak, stranden er ikke nær så god som den på Isla Mujeres – så vi må nøjes 😉
Og så er der jo som bekendt altid slanger i paradis… og her hedder de sandfluer 🙁 Dem har vi tidligere stiftet bekendtskab med i Madagaskar, Indien og Filippinerne. Og kloge af skade ved vi, hvor meget de napper og hvor meget vi klør os efterfølgende.

Fødselsdag på Holbox

Den første dag fejrede vi AM’s fødselsdag med gaver, lys og flag, en dukkert ved stranden, lækre drinks (AM overvejer nu at slå sig på vandmelonsmojito i stedet for portvin) og en kæmpe chokoladelagkage, som Rasmus havde bestilt via mail igennem hotellets ejer. Dejligt!

Hygge på Holbox, Mexico

 

Fødselsdagskage på Holbox

Næste dag var knap så festlig, da Rasmus tog Mette med en tur til doktormanden, hvor hun fik konstateret en luftvejsinfektion. Men igen: ingen ferie ville for os være fuldendt, hvis vi ikke lige havde snuset lidt til det lokale hospitalsvæsen… bare ligesom for at se, at alt er i orden!

Her får I lige et par øbilleder:

Farverigt hus på Holbox, Mexico

 

Farverigt hus på Holbox, Mexico

 

Endnu et farverigt hus på Holbox

 

Pelikaner på Holbox, Mexico

Og her kommer et par billeder af arbejdsfordelingen på denne tur:

Drengene ordner vasketøj

 

Anne Marie slapper af
Læs med næste gang, hvor vi (endnu engang) snorkler med hvalhajer.
Læs også: Ek Balam
Læs også: Tulum
Hvis du har lyst, kan du følge os på Facebook, hvor vi hver dag lægger et rejsebillede ud og kommer med updates, når vi er på farten.
It's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

  1. Jeg vidste, Rasmus havde styr på lagkagen!Og på vasketøjet! Sådan RL! Endnu en gang tillykke AM – nyd de sidste par uger – og håb på dejlig solrig august, når I kommer hjem. Knus!

  2. Anonymous says:

    Dejligt at vide, at Rasmus stadig har styr på ALT, når man nu skal arbejde sammen med ham i næste skoleår……. Stort knus til jer begge fra Helle!

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.