Paradis!

Heldigere end heldig

Nogle gange står sol, måne og stjerner helt rigtigt. Nogle gange er man heldigere end heldig. Nogle gange møder man bare de helt rigtige mennesker på det helt rigtige tidspunkt!

På vej til Coron havde vi et stop i Manila lufthavn i 6 timer. Vi sad tilfældigvis ved siden af Philipp og Charlotte fra Tyskland på en lufthavnscafe. De var også på vej til Coron, hvor de skulle mødes med to af deres venner Eva og Gerrit.

Tao Expeditions

Philipp spurgte, om vi havde nogle planer for den kommende tid, og om vi havde hørt om Tao Expeditions. Vi kunne svare nej til begge dele – derfra gik tingene meget hurtigt. I løbet af 2 minutter havde vi kigget på Tao Expeditions hjemmeside og besluttet at tage med tyskerne på 5 dage/4 nætters bådekspedion fra Coron til El Nido. Det blev en uforglemmelig oplevelse!!!!!!

Og dermed også en af de oplevelser, som er rigtig svære at beskrive! Men lad os bare slå fast med det samme: på det gode skib Krisolo stod fire mand hele tiden klar til at tage sig rigtig godt af os: kaptajn, kok, guide og maskinmester. Bedre kan man simpelthen ikke få det!

5 dage i paradis!

Vi skulle sejle fra Coron på Busuanga til El Nido på Palawan – en strækning, som dagligt sejles af ”rutebåden” på godt 6-7 timer. Vi havde nu 5 hele dage til det og kunne derved nøjes med at sejle små strækninger ad gangen og havde samtidig mulighed for at stoppe og gå i land de mest utrolige steder undervejs.

Tao Expeditions, Filippinerne

Vi snorklede også hver dag. Flere steder foregik det hen over gamle skibsvrag og et enkelt sted var Anne Marie heldig at snorkle med en skildpadde, som kom rigtig tæt på.

Undervejs blev der også fisket. Både med lang line under selve sejladsen og når vi lå for anker. Anne Marie vandt den interne ”europæiske” konkurrence med 9 fisk – besætningen kunne hun alligevel ikke hamle op med! Når dagens fangst var besigtiget, blev der lavet sashimi med soja/wasabi-dyppelse til. Der er altså ikke noget som at spise sine egne friskfangede fisk.

Fiskekonkurrence på Tao Expeditions, Filippinerne

Ombord på båden var også to kajakker, som vi nogle gange benyttede som transportmiddel ind til helt uberørte hvide sandstrande, hvor vi gik ture, samlede strandskaller og så vilde aber.

Undervejs gik vi også i land ved små landsbyer for at snakke med lokalbefolkningen, spille basketball og lege med ungerne. Her købte vi frisk fisk og andet seafood, som blev tilberedt på båden.

Tao Expeditions, Filippinerne

Fantastisk mad!

Og maden om bord var et helt kapitel for sig! Hver morgen var der en ny slags morgenmad, og både til frokost og aften var der hver dag forskellige grillede fisk. Derudover også krabber, muslinger og blæksprutter, lækre grøntsager og frisk frugt. Og efter en god snorkeltur ventede der os snacks som f.eks. karamelliserede stegte bananer.

Lækker frokost på Tao Expeditions, Filippinerne

 

Tao Expeditions, Filippinerne

Når vi om eftermiddagen lagde til land sørgede besætningen hurtigt for, at der blev redt senge til os under myggenet og at der var frisk vand til at tage bad i. I mellemtiden havde vi mulighed for at gå på opdagelse på stranden eller tage et hvil i en hængekøje.

Herunder ser I tre af de steder, vi overnattede:

Tao Expeditions, Filippinerne

 

Tao Expeditions, Filippinerne

 

Tao Expeditions, Filippinerne

Om aftenen blev der lavet lejrbål, spillet ukulele (af mangel på en guitar) og drukket rom og cola, til vi alle faldt om af træthed, mætte af dagens oplevelser. Livet på disse kanter er til tider hårdt 😉

Tao Expeditions, Filippinerne

En abe ombord

Den mærkeligste oplevelse fik vi dog i en lille landsby, hvor Charlotte ville købe en is. Inden hun fik set sig om, stod hun med en lille abeunge i favnen. Dens mor var blevet fanget i en fælde og spist til aftensmad. Nu var ungen så alene tilbage. Men damen i butikken havde ikke råd til at blive ved med at give den mælk. Så vi fik aben med ombord på båden og afleverede den til ejerne af Tao, som lovede at tage sig rigtig godt af den.

Lille abeunge, Filippinerne

Ja, oplevelser som disse er som sagt svære at beskrive, men vi håber, at billerne giver jer et lille indtryk af vores helt fantastiske tur.

Tao Expeditions, Filippinerne
Tak til alle som var med!
Tao Expeditions, Filippinerne
Vi håber, at du vil synes godt om vores Facebook-side Two Danes On Tour, hvor vi deler masser af billeder og poster indlæg, når vi skriver nyt på bloggen. 
It's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

 1. Anonymous says:

  SUK……. – Det lyder fantastisk og ser fantastisk ud 🙂 Og I ser ud til at nyde det, skønt!
  kh. Stine
  – som i stedet for palmesus og rom og cola vil skeje ud med rugbrødsmadder og frikadelle + x-faktor.

 2. Anonym says:

  Hej med jer.

  Jeg har lige læst jeres nogle år gamle indlæg, med stor iver! Vi har lige booket tur med Thao, helt samme tur som jer, og det ligner at det lever op til forventningerne (og prisen!) 🙂 Har I nogle gode råd til, hvad der er ekstra godt at tage med på turen? Og et andet spg. – spiste i Malaria piller mens i var i Filippinerne?

  Hilsen Anne.

 3. Hej Anne

  Tak for din henvendelse og hvor er det fedt at I skal med Tao!!! Vi ELSKEDE den tur og det er klart et af vores helt store rejsehighlights.

  Vi har lige snakket lidt frem og tilbage og kan ikke rigtig komme på noget, der er godt at have med ud over solcreme og rom/øl/cola, hvis I er til noget af det. Plus evt. lidt snaks. Der er ikke så meget at købe undervejs -men man får jo dejlig mad hele tiden, så det er kun, hvis I vil have chips eller slik, at I skal lave et lille indkøb i Coron eller El Nido alt efter hvad vej I sejler.

  Vi spiste ikke malariapiller, da vi var i Filippinerne og havde ingen problemer.

  Rigtig god tur! Vi håber, at det bliver en lige så stor oplevelse for jer, som det var for os! Vi vil da rigtig gerne høre om det, når I er hjemme igen 🙂

  Vi er selv på vej til Mexico om et par dage 🙂 Hvis du har lyst til at læse om det, så kommer der snart nyt på bloggen. Ellers kan vi findes på Facebook: Two Danes On Tour og på Instagram @twodanesontour

  Venlig hilsen
  Rasmus og Anne Marie

 4. Det ser jo helt fantastisk ud! Vi brugte en måned på øen Palawan og elskede det. Næste gang må vi også forbi Coron og måske prøve sådan en bådtur 😉

  Rejselystne hilsner Victoria / Nordombord

  • twodanesontour says:

   Hej Victoria
   Ja, Palawan er bare helt særlig! Og denne Tao-tur er et af vores aller bedste rejseminder. Det var så intenst og fantastisk og så i 5 dage i træk. Vi har været på flere bådture siden, men intet slår denne første tur. Men skulle I komme til Belize igen, så tjek lige denne katamarantur ud med Raggamuffin tours. Den er altså næsten på højde med Tao. https://twodanesontour.com/2015/07/raggamuffin-tours/

   Glade hilsner
   Anne Marie

 5. Vi har også med TAO, dog i 2016. Vi sejlede også fra Coron til El Nido, men det var på deres nybyggede træskib. Turene var alligevel ikke helt ens. Det er jo rart at man kan have forskellige oplevelser, selvom ruten er den samme.

  *Rikke*

  • twodanesontour says:

   Hej Rikke
   Tak for din hilsen. Fedt at I også har været med TAO. For os var det en kanon oplevelse og ikke lig noget andet, vi har oplevet. Vi var også heldige med de andre på båden, for det var jo meget tæt, når man kun er 6 af sted. Hvor mange var der plads til på jeres båd?
   Glade rejsehilsner
   Anne Marie

 6. Det ser virkelig lækkert ud! Jeg nåede desværre ikke til Palawan, da jeg var på Filippinerne. Opholdt mig primært på Cebu, som dog også var et virkelig lækkert sted – med masser af muligheder. Hvad var det bedste på Palawan?

  • twodanesontour says:

   Hej André
   Tak fordi du kiggede forbi vores blog og tog dig tid til at skrive os en hilsen.
   Efter Tao-ekspeditionen var vi et par dage i El Nido, på øen Cacnipa, i byen Sabang og til sidst i Puerto Princesa, men intet kunne måle sig med vores bådtur. Det var den ultimative fede rejseoplevelse! At snorkle hver dag og have mulighed for at gå i land på de mest afsidesliggende og ubeboede øer var bare helt fantastisk. Vi ville gøre det igen i morgen!
   Hygge hejsa
   Rasmus og Anne Marie

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.