OH NO!

Over grænsen

I løbet af vores ”rejsekarriere” har vi efterhånden prøvet en del grænseovergange, og det er altid en speciel oplevelse. Grænsen mellem Ukraine og Polen skulle ikke blive nogen undtagelse.

Vi kørte med bus til grænsen, tog rygsækkene på nakken og begav os af sted mod den ukrainske paskontrol. Allerede her oplevede vi ukrainernes mangel på køkultur, men det er da godt, at vi også har rundsave på albuerne. Anne Marie havde været i ”krydsforhør”, da vi rejste ind i Ukraine, men her på vejen ud gik alt smertefrit.

Så gik det gennem ”ingenmandsland” til den polske paskontrol. Forude lå EU, civilisation, demokrati, ro, orden og regelrethed! – troede vi da.
Pludselig stod der en stor kø af mennesker foran os, og det viste sig, at nu var det for alvor jungleloven der gjaldt. En soldat lukkede ca. 50 mennesker ind ad gangen gennem en låge – og dem, der nåede først frem til lågen, kom altså først igennem. Alle skubbede, masede og prøvede på alle måder at snyde sig foran i køen. Dette var umiddelbart ikke de tanker vi havde om EU eller Polen. Men der var kun en vej frem, så vi tog vores store rygsække på maven og deltog i ”løjerne”.
På den anden side af porten skulle man ”stå i kø” endnu en gang – og igen, dem der masede mest, kom først frem. Vi fandt dog en lille smutvej ind ad en sidedør, hvor de lukkede familier og folk med meget bagage igennem.

OH NO!

Indenfor blev vi mødt af en kvindelig polsk tolder. ”Har du cigaretter eller alkohol med?” spurgte hun meget venligt Anne Marie. Ja, det har vi, for vi køber jo altid smøger med hjem til Anette. Og vi køber jo der, hvor de er billigst, så i dette tilfælde i Ukraine.
”Hvor mange smøger har du?” Et karton. OH NO! Det er kun tilladt at have 2 pakker cigaretter med ind i Polen”. Tankerne kørte hurtigt – hvor stor kan bøden nå at blive? Rasmus har samme mængde med etc.
Men tolderen viste sig fra sin bedste side: ”Husk næste gang, du rejser over grænsen, så må du kun have 2 pakker med. Farvel og tak”.

Derefter var det Rasmus’ tur og hele scenen begyndte forfra igen. ”Hvor mange smøger har du?” Et karton. OH NO! Det er kun tilladt at have 2 pakker cigaretter med ind i Polen. Husk næste gang, du rejser over grænsen, så må du kun have 2 pakker med. Farvel og tak”.

Det var ikke til at tro det! Vi fik lov til at beholde alle smøgerne blot med et smil og en lille reprimande.
Og vi lover dig kvindelige polske tolder – vi gør det aldrig igen (ved din grænseovergang)!

It's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.