Spise med Price… i Moldova

Det store mix

Vi har brugt de sidste par dage på at opsnuse, hvad man egentlig spiser i Moldova. Svaret er stadig noget uklart, da dette ”køkken” er et stort mix mellem Rumænien, Ukraine, Rusland, Tyrkiet og Bulgarien.

Endnu engang suppe

Men en ting er dog sikkert – suppe står i høj kurs hos de lokale.
I en lille by kom vi ind på en restaurant uden et menukort. Til alt held kunne mutter sige ”ZUPPA”, hvilket mindede os tilstrækkeligt meget om noget, vi kendte – og så fik vi også mad den dag.

Sådanne oplevelser kommer man selvfølgelig til at betale for. Den samlede regning på den håndskrevne lap for de 3 x suppe og 3 x sodavand blev 27 kr. Vi betalte 30 kroner, men så fik vi også en is med i købet!

Intet går til spilde

Hos Larisa i Tiraspol oplevede vi, hvordan man i denne del af verden får beskedne lønninger til at række langt. Her ruttes der ikke med pengene! Altså, har man først købt tomater, pålæg og brød – ja, så spiser man tomater, pålæg og brød til der ikke er mere……..
Så efter 4 ens måltider i træk – middag, aften, morgen og middag – bad Anne Marie om suppe, selvom Rasmus havde foreslået Larisa, at vi da lige kunne tage det 5. identiske måltid i træk.
Suppen blev en skøn russisk inspireret ”pelmeny” – en grøntsagssuppe med en slags russisk tortelini. Og så kunne Anne Marie lige klare en sidste tomatmad morgenen efter!

Hygge hos Lariza i Transnistr

Søde sager i lange baner

Ud over de nævnte retter, så blev vi selvfølgelig på det kraftigste opfordret af vores i øvrigt fantastiske vært til at spise søde sager som chokolade, kage, tyrkisk slik, kiks og andre ting, der alle havde det til fælles, at sukkerindholdet var omkring de 100%. Vi skiftedes til at tage fra. Om morgenen var det især Rasmus, der gik om bord i chokoladen, da det var det, der lettest kunne glide ned.

Kiks og søde sager i Transnistr, Moldova

Og lidt om drikkevarer

Nu hvor vi har forladt de rakia-drikkende bulgarere, de palinka og tuica-drikkende rumænere og er på vej ind i ”vodka-zonen”, så viser Moldova en helt ny side af områdets drikkekultur ved at være kendt for ”Cricovas” vine og ”Kvints” cognacs. I Moldova er det ifølge Larisa kun drankere, der drikker vodka.

Cognacfabrikken Kvint, Transnistra

 

Cognac til salg i Tiraspol, Transnistra

Der ud over vil man på gader og stræder se både børn og voksne starte dagen med en ordentlig ”fadbamse”. Eller det var i hvert fald det, som vores canadiske venner troede, og de var imponerede! Det har imidlertid vist sig, at der er tale om den lokale drik ”Kvass”, som er en alkoholfri øllignende væske, der fremstilles af brød.

It's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.