I Grev Draculas fodspor

Bran Castle

Vejret var helt perfekt for en tur til Bran Castle, også promoveret som Grev Draculas slot.

Ja, faktisk er det lidt snyd, da Vlad Dracula (1431-1476) aldrig har boet på dette slot.

Grev Draculas fødehjem, Sighisoara, Rumænien

Men slottet ligner rigtig nok et, som godt kunne være med i en gyserfilm. Døm selv:

Grev Draculas slot, Bran, Rumænien

Mens vi gik en rundtur gennem de krogede gange og op og ned af masser af trapper, hang tågeskyerne lavt på himmelen mellem bjergene. Vi nåede da også lige at få en ordentlig skylle for ligesom at få Dracula-stemningen helt i top!

Grev Draculas slot, Bran, Rumænien

Til aftensmad hos Grev Dracula

Dagen efter fortsatte vi vores Dracula-tur med et besøg i Sighisoara. Vi indtog vores aftensmad på restauranten Casa Vlad Dracula, som nu ligger i Grev Draculas fødehjem. Der var store lysekroner og flotte møbler, som man kun forestiller sig værdigt til Grev Draculas hjem, og rester af gamle kalkmalerier på væggene, hvoraf det ene portræt forestillede Draculas bedstefar.

Grev Draculas fødehjem, Sighisoara, Rumænien

 

Grev Draculas fødehjem, Sighisoara, Rumænien

Grev Draculas rigtige slot

Og sidst men ikke mindst har vi kørt forbi det RIGTIGE Dracula slot, som nu kun ligger i ruiner. Vi overvejede i et kort sekund at gå op for at se slottet, men ombestemte os… senere fandt vi ud af, at der var 1480 trappetrin derop, så det var nok meget klogt.

Uanset om alt det her med Vlad Tepes Dracula er en skrøne eller ej, så er der ingen tvivl om, at det er noget, der sælger souvenirs og giver entreindtægter. Og man ved jo aldrig……………………

Grev Draculas skygge, Rumænien

Se alle indlæg fra Rumænien, som virkelig har taget os med storm. Det er et utrolig spændende og gæstfrit rejseland, synes vi.

Som altid glæder vi os over jer, der har lyst til at synes godt om vores Facebook-side Two Danes On Tour. Vi er også at finde på Instagram @twodanesontour. 

It's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.